Feber, mens du ammer, er det tid til at lære mastitis at kende

, Jakarta – Der er en periode, som mødre ikke bør gå glip af efter at have født deres lille. Amningsperioden vil helt sikkert blive passeret af alle mødre. Når man ammer, er der flere ting, som mødre skal være opmærksomme på, så mødre undgår mastitis.

Mastitis er en tilstand, hvor moderens bryst bliver inficeret på grund af en blokering i mælkekanalerne, hvilket får brystvorten til at blive blokeret. Mastitis opleves af kvinder i begyndelsen af ​​ammeperioden, normalt i begyndelsen af ​​ammeperioden indtil de første 12 måneder. Normalt i starten af ​​amningen vil 2-3 procent af mødrene opleve mastitis. Hvis den ikke behandles med det samme, kan mastitis hindre ammeprocessen.

Faktorer, der forårsager mastitis

Mastitis er normalt forårsaget af bakterier, der generelt er i barnets næse og mund. Men faktisk er der mange faktorer, der får ammende mødre til at opleve mastitis i begyndelsen af ​​amningen. Følgende kan være faktorer, der forårsager mastitis:

1. Skadede brystvorter

Ømme brystvorter i starten af ​​amningen er normalt. Årsagerne er ret forskellige. Startende fra den forkerte ammestilling, til barnets mund, der ikke hæfter godt til moderens bryst. Skadede brystvorter og sår kan gøre det lettere for bakterier at trænge ind og derved forårsage en infektion i brystet.

2. Udtrykker ikke modermælk godt

Ved amning skal moderen fjerne al den mælk, der er i brystet. Ikke at udpumpe mælk, når modermælken er fuld, kan faktisk også være en faktor for, at moderen får mastitis. Dette vil gøre moderens bryster meget fyldige og forårsage, at mælkekanalerne i brystet bliver blokeret. Denne tilstand vil gøre moderens bryster hævede og mere modtagelige for bakteriel infektion. Der er ikke noget i vejen med altid at pumpe mælk, når brysterne føles mætte.

3. Anæmi

Anæmi kan faktisk få moderens immunsystem til at falde. En af dem er mod infektioner forårsaget af bakterier, der trænger ind gennem moderens bryst.

4. Brug af BH

Når du ammer, bør du undgå at have en stram bh på. Dette kan faktisk forårsage blokeringer i mælkestrømmen.

5. Træthed og stress

Bør undgå stress eller overdreven træthed under amning. Denne tilstand kan faktisk påvirke moderens helbred, især når man ammer.

Symptomer på mastitis

Der er intet galt i at kende symptomerne forårsaget af mastitis. Normalt vil mødre, der oplever mastitis, føle influenzalignende symptomer. Der er dog flere andre symptomer, som mødre kan mærke, når de oplever mastitis.

  1. Høj feber og ondt i kroppen.
  2. Når moderen har mastitis, vil der selvfølgelig være symptomer, som moderen mærker i brystet. Brysterne vil svulme op, rødme og føles meget smertefulde.
  3. Brystet vil føles varmt at røre ved. Ikke nok med det, når moderen ammer, vil moderen føle en varm fornemmelse i brystet.
  4. Mors hjerteslag vil slå hurtigere.
  5. Synlige røde linjer, der fører til armhulerne.

Hvis moderens bryster føles ubehagelige, mens de ammer, kan moderen foretage tidlig behandling for mastitis. Komprimer brystet i 2 minutter med et håndklæde fugtet med varmt vand. Lav en let massage for at reducere smerter. Du kan også bruge appen at spørge lægen om den første behandling for mastitis. Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Læs også:

  • 7 tips til at overvinde årsagerne til mastitis Den mobber, der ammer
  • 6 årsager til brystsmerter under amning
  • 5 tips til behandling af revnede brystvorter, mens du ammer