Sådan kan du se forskel på et forstuvet ben eller en brækket knogle

, Jakarta - Symptomer på hævede og smertefulde fødder skyldes som regel flere ting, for eksempel når et ben forstuver eller brækker en knogle. Disse to ting er dog faktisk forskellige, og desværre udfører de fleste behandling ved at gå til en massageterapeut. Faktisk, hvis benet viser sig at være brækket, gør massageteknikker tilstanden værre. Den mest passende behandling, hvis du har oplevet et brud, er at gå til en knoglelæge.

Læs også: Kend de rigtige trin til at diagnosticere et brækket ben

Men før en læges diagnose stilles, er det bedst at finde ud af forskellen mellem et forstuvet ben og et brækket ben. Så du gør ikke noget forkert, der kan gøre tilstanden værre. Nå, her er hvordan man kan se forskel på et forstuvet ben eller en brækket knogle:

Om problemer med forstuvede fødder

Et forstuvet eller forstuvet ben opstår, når et ledbånd (båndet, der binder to knogler) er revet, strakt eller snoet, hvilket forårsager uudholdelig smerte. Denne tilstand er forårsaget af pres og tvang på leddene, for eksempel efter at have udført anstrengende fysisk aktivitet, faldet eller ved et uheld vridet benet under løb. Ud over smerter er andre symptomer på et forstuvet ben blå mærker ved det forstuvede område, hævelse og misfarvning af huden i forstuvningsområdet.

Håndtering af forstuvede fødder er nok til at hvile foden og komprimere den med koldt vand. Hvis smerterne ikke forsvinder, kan der gives smertestillende medicin. Fodforstuvninger kan hele i løbet af få dage, men hvis tilstanden er alvorlig nok, kan det tage op til uger.

Læs også: Kan du retfærdiggøre forstuvninger ved massagen?

Dette er et tegn, ikke et forstuvet ben, men en brækket knogle

I mellemtiden, selvom det forårsager smerte og hævelse, har frakturer mere alvorlige symptomer end forstuvninger. Symptomerne omfatter:

  • Når du falder, mærker eller hører du en 'knæk'-lyd.
  • Smerten, der opstår, er ret kraftig, selv når den røres lidt, gør den stadig ondt.
  • Hævelse ved den ødelagte del.
  • Følelsesløshed i området af den brækkede knogle.
  • blå mærker.
  • Smerter ved gang og ude af stand til at løfte tunge vægte eller støtte kroppens egen vægt.

Lægen vil ordinere smertestillende medicin for at lindre symptomerne på smerten. Derudover kan genopretning af brud tage længere tid, startende fra seks uger eller endda måneder.

Den bedste håndtering ved benforstuvninger eller brud

Hvis dine bensmerter er forårsaget af en brækket knogle, mens du går til en massageterapeut, kan den brækkede del udvide sig og forårsage alvorlige komplikationer, der kan være dødelige. Selv at massere et brækket ben risikerer forbundet tab af lemmer, såsom kompartmentsyndrom. Det ville være bedre at se en læge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit ben er forstuvet eller brækket. Ved at opsøge en læge får du den rigtige behandling i forhold til resultaterne af diagnosen.

Læs også: Kend proceduren til diagnosticering af ankelbrud

Det er en lille forklaring på forskellen mellem et forstuvet ben eller en brækket knogle. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!