Antibiotikaallergi Symptomer og behandling

, Jakarta – Du skal være fortrolig med antibiotika. Dette lægemiddel bruges ofte til at dræbe bakterier, der forårsager infektion. Normalt mennesker, der er forpligtet til at tage antibiotika, er dem, der lider af en halsinfektion, øreinfektion, urinvejsinfektion eller bihulebetændelse. Det er nyttigt at tage antibiotika, så infektionen kan helbredes.

Antibiotika består af forskellige typer med forskellige anvendelser og måder at virke på. Sørg derfor for, at du ikke har en historie med allergi over for antibiotika, før du tager dem. Bivirkninger af en antibiotisk allergi kan variere fra mild til svær. For at du er mere opmærksom på denne tilstand, er her symptomerne på en antibiotisk allergi, som du har brug for at kende.

Læs også: Det er de typer sygdomme, der kræver antibiotika

Symptom Antibiotisk lægemiddelallergi

Symptom Antibiotikaallergier kan opstå kort efter, at en person tager visse antibiotika. Lancering fra lægemidler, milde allergisymptomer, der kan mærkes, nemlig:

  • Et rødt udslæt vises på huden;

  • Kløende udslæt;

  • Tør hud;

  • Opsvulmet;

  • Mavepine;

  • Mistet appetiten.

Mens en mere alvorlig allergisk reaktion på antibiotika forårsager mere alvorlige symptomer, såsom blærer eller afskalning af huden, synsforstyrrelser, mere alvorlig hævelse af visse kropsdele, såsom øjenlåg eller læber.

Derudover er den mest alvorlige reaktion, der kan forårsages af en antibiotisk lægemiddelallergi, at forårsage anafylaksi hos patienter, som er karakteriseret ved åndenød, prikken, øget hjertefrekvens og endda besvimelse.

Hvis du tager antibiotika og er i brug, er der tegn på en antibiotisk lægemiddelallergi som nævnt ovenfor, bør du kontakte din læge for behandling. Inden du besøger hospitalet, kan du nu bestille tid hos lægen gennem ansøgningen . Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Læs også: Dette er grunden til at tage antibiotika

Hvordan Overvinde antibiotiske lægemiddelallergier?

En af de måder, hvorpå læger normalt finder ud af, om en person er allergisk over for antibiotika, er at se på, hvilken medicin du tager, og tjekke historien om de klager, der opstår. Derefter er de skridt, du kan tage, at stoppe med at tage antibiotika og erstatte det med en anden type antibiotika.

Lancering fra Mayo Clinic, her er 3 lægemidler givet af læger til behandling af allergiske reaktioner:

1. Antihistaminer

2. Adrenalin

3. Kortikosteroider

I mellemtiden er kortikosteroider nyttige til at overvinde betændelse på grund af mere alvorlige allergiske reaktioner. Bivirkninger, der kan forårsages såsom øget appetit, ændringer i blodet humørog søvnbesvær. Men hvis du tager dette lægemiddel i lave doser og i en kort periode i henhold til lægens anbefalede dosis, vil disse tre bivirkninger ikke forekomme.

Læs også: Antibiotika ved injektion er mere effektive end orale, virkelig?

Hvis du har en bakteriel infektion og ønsker at tage antibiotika, bør du først spørge din læge om deres sikkerhed. For at forespørge om allergi over for antibiotika eller andre helbredsproblemer kan du kontakte din læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
stoffer. Tilgået 2019. Almindelige bivirkninger fra antibiotika og allergier og reaktioner.
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Penicillinallergi.