Overvinde diarré hos babyer, hvad skal mødre gøre?

Jakarta - Mange mødre er bekymrede, hvis deres baby har diarré. Årsagen er, at diarré hos spædbørn kan være dødelig, hvis den ikke behandles hurtigt og passende, især hvis det forårsager dehydrering. Så hvad skal man gøre, når barnet har diarré.

Selvfølgelig er der nogle bestræbelser, der kan gøres for at reducere risikoen for diarré hos spædbørn. Vær for eksempel mere opmærksom på renlighed. En af hovedårsagerne til diarré hos spædbørn er indtrængen af ​​bakterier, vira eller parasitter i babyens krop. Mere, lad os se følgende anmeldelse!

Læs også: Oplev diarré, mens du faster, her er årsagen

Håndtering af diarré hos babyer

Når en baby har diarré, siver der væske ud af kroppen. Hvis din baby mister mere væske, end han indtager under fodring, kan han blive dehydreret. Dehydrering hos babyer, især nyfødte, kan ske meget hurtigt.

Så det er vigtigt at holde barnet hydreret. Hvis diarréen er mild, kan moderen udføre hjemmebehandlinger, såsom:

1. Amme så ofte som muligt

Det vigtigste, der kan gøres for at behandle diarré hos spædbørn, er at fortsætte med at amme barnet. Giv modermælk eller modermælkserstatning oftere, når barnet har diarré, for at give ekstra væske. Babyer kan meget hurtigt blive dehydrerede med diarré uden at blive ammet.

2. Pas på med dehydrering

Hold øje med tegn på dehydrering såsom:

  • Nedsat hyppighed af vandladning. Set fra bleskift sjældnere end normalt.
  • Tør mund og læber.
  • Ingen tårer når man græder.
  • Øjnene ser indsunkne ud.
  • Så mere kræsen.

Svær diarré, der fører til dehydrering, kan kræve behandling med intravenøs væske på hospitalet. Så hvis barnet har svær diarré og viser tegn på dehydrering som nævnt ovenfor, skal du straks tage ham til akutmodtagelsen på det nærmeste hospital.

Læs også: Ammende mødre Faste gør børn til diarré? Dette er Faktum

3. Øv god hygiejne

Afhængigt af årsagen kan diarré være smitsom og spredes til andre familiemedlemmer. Så vask hænder efter du har skiftet dit barns ble eller brugt badeværelset, og mind resten af ​​familien om at gøre det samme.

4. Tal med lægen

Hvis moderen udelukkende ammer, og barnet ammer godt, behøver moderen ikke at give oral rehydreringsvæske såsom Pedialyte, medmindre hendes læge instruerer hende i at gøre det. Fordi modermælk indeholder væsker og næringsstoffer, som babyer har brug for for at erstatte det, der går tabt på grund af diarré.

Der er også antistoffer i modermælken, som hjælper barnet med at bekæmpe infektioner og sygdomme. Hvis moderen spiser modermælkserstatning, må modermælkserstatningen ikke fortyndes for at give hende ekstra væske. Giv mælk som normalt.

Sådan forebygger du diarré hos babyer

Der er mange ting, der kan forårsage diarré hos babyer. Startende fra bakterielle, virale eller parasitære infektioner, fødevareallergier eller modermælkserstatning, til følsomhed over for visse lægemidler. At forstå årsagerne til diarré hos babyer kan hjælpe med at forhindre det.

Følgende bestræbelser kan gøres for at forhindre diarré hos spædbørn eller i det mindste reducere risikoen:

  • Sørg for, at sutteflasker og babyudstyr er rengjorte.
  • Vask altid dine hænder, efter du har skiftet en babys ble og før du tilbereder babymad.
  • Ryd op bider og legetøj, som babyen ofte rører ved.
  • Opbevar modermælkserstatning i en lufttæt og steril beholder for at forhindre kontaminering.
  • Når din baby begynder med faste stoffer, skal du introducere forskellige typer mad en ad gangen og se, om der er en allergisk reaktion, såsom diarré.
  • Vær opmærksom på, hvad moderen indtager, især stoffer. Sørg for at konsultere din læge først, før du tager nogen form for medicin, mens du ammer.

Læs også: Sådan forbliver du glat, mens du faster, selvom du har diarré

Det er, hvad der kan gøres som en behandling og forebyggelse af diarré hos spædbørn. Når de er i tvivl, bør mødre tale med deres læge om diarré hos spædbørn. Din læge kan ordinere antibiotika til din baby, hvis diarréen er forårsaget af en sygdom eller infektion. For at gøre det nemmere og hurtigere skal du blot bruge appen at købe medicin udskrevet af en læge.

Reference:
Healthline forældreskab. Fået adgang i 2021. Hvad giver din baby diarré? Almindelige årsager og hvad du kan gøre.
WebMD. Hentet 2021. Diarré hos babyer.
Meget godt Familie. Tilgået i 2021. Udseende, årsager og behandling af babydiarré.