Kan gravide tage antibiotika?

Jakarta – Der er selvfølgelig mange ting, der skal overvejes, når man er gravid, så den lille bliver født perfekt, og moderen forbliver rask efter fødslen. En af dem er brugen af ​​stoffer, herunder ting man skal passe på. Det er vigtigt at kende virkningerne af enhver medicin, der tages og kan påvirke barnets helbred. Tja, brugen af ​​antibiotika til gravide er noget, der ofte gør mødre angste. Årsagen er, at dette lægemiddel ofte har virkninger, der kan forårsage problemer for fosteret.

Læs også : Fordele ved at lytte til musik for gravide kvinder

Undersøgelse udført af European Lung Foundation fandt ud af, at indtagelse af antibiotika i tredje trimester af graviditeten øgede barnets risiko for at udvikle hvæsen (en høj fløjtende lyd, der høres, når du indånder eller ånder ud). Hvæsen er kun et af mange medicinske problemer forårsaget af forkert brug af antibiotika. Så må gravide virkelig ikke tage antibiotika?

Dilemma på grund af infektion

Lancering forældre, ifølge eksperter, fra 13.000 gravide kvinder gennemgik så meget som 30 procent af dem mindst én antibiotisk behandling mellem tre måneder før undfangelse (undfangelse) og slutningen af ​​deres graviditet. Nå, studiet af National forebyggelse af fødselsdefekter har andre konklusioner vedrørende brugen af ​​antibiotika til gravide.

Ifølge eksperter der har brugen af ​​antibiotika potentiale til at forårsage medfødte abnormiteter hos nyfødte. Medfødte abnormiteter er abnormiteter, der opstår hos fosteret under fosterudviklingen før fødslen. Abnormiteter kan være i form af abnormiteter i fosterets lemmers struktur eller funktion.

Af de mange helbredstilfælde er det normalt den hyppigste infektion, der er synderen, antibiotika skal bruges til at behandle disse medicinske problemer. For eksempel urinvejsinfektioner. For en bakteriel infektion som denne er antibiotika den eneste medicin, der vil hjælpe moderen med at få det bedre. Så moderen bør drikke det, selvom der er en risiko for barnets helbred. Hvorfor det? Ifølge en reproduktiv genetiker fra USA, i nogle tilfælde, hvis du ikke behandler sygdommen som ovenfor, er du i risiko for at udvikle mere alvorlige helbredsproblemer hos barnet.

Så der er ikke noget galt, hvis moderen oplever helbredsproblemer under graviditeten, skal du straks besøge fødselslægen og tjekke på det nærmeste hospital for at sikre moderens og babyens helbred i livmoderen. Tidligere kunne mødre bestille tid hos en læge gennem ansøgningen .

Læs også: Kan gravide tage medicin?

Heldigvis har US Food and Drug Administration (FDA). Farmaceutiske graviditetskategorier, enkle retningslinjer for at kende lægemidlers sikkerhed før levering. Kategorierne er baseret på lægemiddelgruppe A, B, C, D og X.

Lægemidler i kategori A anses for sikre til brug hos gravide, mens lægemidler i kategori X er bevist at være skadelige for fosteret, så de bør ikke indtages. Fødselsdefekter forbundet med antibiotika defineret af kategori X omfatter anencefali (en dødelig misdannelse af kraniet og hjernen), næseobstruktion, diafragmatisk brok, øjenfejl og hjertefejl.

Behovet for lægeråd

Så er antibiotika til gravide sikre på at forårsage sundhedsproblemer hos fosteret? Vent et øjeblik, træk ikke konklusioner så hurtigt. Dette er stadig en "sort og hvid" ting, og der er helt sikkert sikre muligheder tilgængelige, når moderen skal tage antibiotika.

For eksempel, hvis en gravid kvinde har en virusinfektion, bruger læger normalt andre alternativer end antibiotika. Årsagen er, at antibiotika ikke er effektive til at slippe af med infektioner forårsaget af virus. Derudover får overforbrug af antibiotika bakterier til at blive resistente over for medicin.

Læs også: Er blindtarmsbetændelse kirurgi sikkert for gravide kvinder?

Ifølge eksperter vil læger altid være forsigtige, når de udskriver antibiotika til gravide. Hvert antibiotikum har en forskellig virkning fra hinanden. Med andre ord er mange lægemidler helt sikre at tage under graviditeten, men nogle kan forårsage alvorlige fødselsskader.

Reference:
Forældre. Tilgået 2020. Antibiotika og graviditet
National forebyggelse af fødselsdefekter. Tilgået 2020. Sammenhæng mellem antibiotikabrug blandt gravide kvinder med urinvejsinfektioner i første trimester og fødselsdefekter
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Er det sikkert at tage antibiotika under graviditet?