Sådan overvinder du hjertebanker på grund af koffein

, Jakarta – For de af jer kaffeelskere, der altid drikker kaffe næsten hver dag, har I selvfølgelig oplevet dage, hvor I drikker for meget kaffe. Hvis du drikker for mange koffeinholdige drikkevarer, kan du få dig nervøs og dit hjerte banker.

Koffeinen i kaffe kan stimulere centralnervesystemet, hvilket vil få dig til at føle dig frisk. Men hvis du indtager for meget, får koffein faktisk dit hjerte til at slå meget hurtigt, hvilket får dig til at føle dig rastløs og overdreven opmærksom. Indholdet af koffein kan også udløse frigivelsen af ​​hormonet adrenalin som vil øge pulsen.

Ifølge ernæringsekspert Priya Kathpal citeret fra Sundhedssiden , giver den anbefalede daglige mængde koffein så meget som 400 milligram eller omkring fire kopper kaffe. Alle har forskellig mængde koffeintolerance, men de fleste mennesker vil begynde at få det dårligt efter at have drukket mere end fire kopper kaffe om dagen.

Hvordan koffein virker

Der vil være en kædereaktion for at stimulere hjernen, hjertet og lungerne, når du indtager koffein. Første gang koffein blokerede nedbrydningen af ​​kemiske budbringere kaldte fosfodiesterase , eller PDE, ifølge "Scientific American." Fordi PDE nedbryder en anden budbringer kaldet cyklisk adenosinmonofosfat eller cAMP, øger det mængden af ​​tilgængelig cAMP i din krop.

Resultatet er stimulering neurotransmitter som noradrenalin og epinephrin, som også er kendt som adrenalin. Noradrenalin retter sig specifikt mod dit hjerte, hvilket får dit hjerte til at slå stærkere og hurtigere. Som følge heraf er det sandsynligt, at hjertet vil føles, som om det slår hurtigt.

Overvinde hjertebanker på grund af koffein

Så hvad skal man gøre, hvis dit hjerte banker på grund af for meget koffein? Du bør ikke drikke for meget kaffe, så dit hjerte slår for hurtigt. Men hvis du allerede har, er her ting, du kan gøre:

1. Drik masser af vand

Sørg for at drikke rigeligt med vand, når dit hjerte banker af koffein. Lad ikke kroppen dehydrere for at reducere nogle af syndromerne forårsaget af koffeinoverdosis. Dette kan hjælpe kroppen med at udskille overskydende koffein.

2. Forbrug af fødevarer, der indeholder magnesium

Koffein vil reducere kalium- og magnesiumniveauet i kroppen, hvilket vil få hjertet til at slå hurtigt og kroppen til at ryste og forårsage angst. At spise fødevarer, der indeholder kalium og magnesium, såsom bananer og grønne blade, kan hjælpe med at lindre et hurtigt bankende hjerte.

3. Let motion

Let træning er også effektiv til at eliminere den bankende puls forårsaget af koffein. Efter at have trænet, vil du føle dig bedre.

For meget koffein hvis...

Hvis koffein har en tendens til at få dit hjerte til at løbe, er chancerne for, at du tager for meget af det. For eksempel er indtagelse af mellem 500 og 600 milligram koffein om dagen forbundet med en øget risiko for hjertebanken, irritabilitet, mavebesvær og nervøsitet.

Denne mængde skønnes at svare til fem til otte kopper brygget kaffe hver dag. For at reducere muligheden for disse bivirkninger, bør du indtage kaffe med måde, hvilket er omkring 200 til 300 milligram koffein om dagen. Det svarer nogenlunde til to til fire kopper brygget kaffe om dagen.

Hvis du har andre virkninger af koffein såsom brystsmerter, vejrtrækningsbesvær, forvirring, opkastning eller uregelmæssig hjerterytme, bør du søge lægehjælp. Du kan kontakte lægen pr for at få de bedste råd. Gennem appen , kan du diskutere om den sygdom, du oplever via Snak eller Stemmeopkald/videoopkald når som helst og hvor som helst. Kom nu, skynd dig Hent på Google Play eller App Store!

Læs også:

  • 7 Fordele ved koffein for sundheden
  • Vær ikke skødesløs, dette er faren ved at drikke for meget kaffe
  • Vær opmærksom på 3 fakta om farerne ved koffein for personer med diabetes