Anderledes, Kend definitionen af ​​angst og stress

, Jakarta – Generelt er stress en reaktion på ydre årsager, der aftager, når situationen er blevet løst. Da stress er forårsaget af eksterne faktorer, kan det hjælpe at håndtere det direkte.

Angst er en persons specifikke reaktion på stress. Angst er et begreb til at beskrive en psykologisk tilstand, der repræsenterer karakteristika i form af at føle sig rastløs, bekymret, bekymret eller bange. Det der skal understreges, angst kan omtales som en psykologisk lidelse (omtalt som angstlidelse), når angst forhindrer en person i at udføre produktive aktiviteter eller leve dagligdagen.

Angst vs stress

Angstlidelser klassificeres i forskellige former lige fra generaliseret angst, panikangst, fobier, social angst, obsessiv-kompulsive og posttraumatiske lidelser. traumatisk stresslidelse (PTSD).

De, der lever med angst og kronisk stress, har brug for pleje af en læge. Det er vigtigt at vide, hvordan man identificerer og skelner tegn på stress og angst.

Læs også: Yogabevægelser for at forhindre almindelige angstlidelser

Stress er en almindelig udløser af angst, og det er vigtigt at kende symptomerne på angst tidligt for at forhindre udviklingen af ​​angstlidelser. Panikanfald er for eksempel symptomer på angst og ikke stress.

Under et panikanfald vil folk opleve hjerteanfaldslignende symptomer, herunder brystsmerter, svedtendens, besvimelse, kvalme, kuldegysninger og vejrtrækningsbesvær. Det udvikler sig pludseligt og topper normalt inden for 10 minutter.

De fleste mennesker oplever stress og angst på et tidspunkt i deres liv. Afhængigt af sværhedsgraden kan disse symptomer have en negativ indvirkning på en persons livskvalitet.

Selvom stress og angst deler mange af de samme følelsesmæssige og fysiske symptomer, såsom rastløshed, spændinger, hovedpine, forhøjet blodtryk og mangel på søvn, har de forskellig oprindelse.

At vide, hvilken tilstand du oplever, er et skridt i at bestemme, hvilken type behandling der skal udføres. For mere detaljeret information om forskellen mellem angst og stress, kan du spørge ansøgningen . Læger eller psykologer, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Hvordan, nok Hent via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge, du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Håndtering af angst og stress

Angst og mild stress er mestringsmekanismer. Fysisk aktivitet, en nærende og varieret kost og et godt søvnmønster er de bedste behandlinger til at lindre symptomerne. Hvis angst og stress ikke reagerer på disse håndteringsteknikker, eller hvis du føler, at stress eller angst påvirker din daglige funktion eller humør, så overvej at tale med en mental sundhedsprofessionel, som kan hjælpe med at forstå, hvad du går igennem.

Læs også: Behandlingsmuligheder for generaliseret angst

Angstlidelser adskiller sig fra kortvarige følelser af angst ved, at deres sværhedsgrad kan vare i flere måneder og kan påvirke humør og daglige aktiviteter negativt.

Nogle angstlidelser, såsom agorafobi (frygt for offentlige eller åbne rum), kan få personen til at undgå behagelige aktiviteter eller gøre det vanskeligt at blive på arbejdet.

Ifølge National Institute of Mental Health har 19 procent af amerikanerne på 18 år og ældre en angstlidelse, og yderligere 31 procent vil opleve en angstlidelse i løbet af deres levetid.

For at diagnosticere en angstlidelse vil din læge kigge efter symptomer, såsom ukontrollabel overdreven bekymring, der opstår næsten hver dag i seks måneder.

En anden type angst er panikangst, som er karakteriseret ved pludselige angstanfald, der kan få en person til at svede, svimmel og forpustet. Angst kan også vise sig som en specifik fobi (såsom flyskræk) eller som social angst, som er karakteriseret ved en udbredt frygt for sociale situationer.

Angstlidelser kan behandles med psykoterapi, medicin eller en kombination af de to. En af de mest anvendte terapeutiske tilgange er kognitiv adfærdsterapi, som fokuserer på at ændre tankemønstre forbundet med angst.

En anden potentiel behandling er eksponeringsterapi, som involverer håndtering af angstudløsere på en sikker og kontrolleret måde for at bryde den frygtcyklus, der omgiver udløseren.

Reference:
USA førstehjælp til mental sundhed. Hentet i 2020. Stress vs. Angst – At kende forskellen er afgørende for dit helbred.
American Psychological Association. Tilgået 2020. Hvad er forskellen mellem stress og angst?