Pleje af sunde øjne, dette er forskellen mellem minus øjne og cylindriske øjne

Jakarta - Både minus øje (nærsynethed) og cylinderøje (astigmatisme) får begge patienter til at opleve synsforstyrrelser. Begge personer med øjensygdom har svært ved at se genstande klart. Begge disse øjenproblemer kan vilkårligt alias angribe enhver.

Så hvad er forskellen mellem minus øje og cylinder? Her er diskussionen!

Cylindriske øjne, buet øjenhornhinde

Faktisk er mennesker med astigmatisme også i risiko for andre øjenproblemer. Fordi cylinderøjne kan forekomme samtidig med nærsynethed eller langsynethed (minus øjne eller nærsynethed). Hvad er så årsagen til cylinderøjet?

Læs også: 5 fakta om astigmatisme øjenlidelse

Ifølge eksperter ved American Academy of Ophthalmology er cylinderøjne forårsaget af en uregelmæssig krumning af hornhinden eller øjets linse. Hvis hornhinden eller øjets linse ikke er buet jævnt, vil lysstrålerne ikke brydes korrekt. Det er det, der gør synet sløret eller forvrænget på tætte eller lange afstande.

Astigmatisme er uden tvivl en meget almindelig øjenklage. Desværre ved eksperter indtil nu ikke med sikkerhed, hvorfor formen på hornhinden er forskellig hos hver person. Der er dog påstande om, at årsagen til cylinderøjet er "arvet" fra forældre. Derudover kan en person også udvikle astigmatisme, når han oplever en øjenskade eller øjenoperation.

Svært at se i detaljer

I nogle tilfælde forårsager cylinderøjet faktisk ingen symptomer overhovedet. Men der er også nogle mennesker, der kan opleve symptomer, såsom:

  • Svært ved at skelne lignende farver.

  • Synsforvrængning, for eksempel at se lige linjer fremstå skråtstillede.

  • Svært ved at se om natten.

  • Synet bliver sløret eller ude af fokus.

  • Vær følsom over for lys.

  • Kniber ofte øjnene, når man ser på noget.

  • Øjne bliver let trætte og er ofte anspændte.

Derudover er der også symptomer på astigmatisme eller andre cylinderøjne. Ifølge eksperter ved National Institutes of Health - Medlineplus- Astigmatisme kan også gøre det svært for den ramte at se genstande i detaljer, både tæt på og på afstand.

Læs også: Minus øjne fortsætter med at stige, kan det helbredes?

Forskellen mellem minus og cylindriske øjne

Forskellige cylinderøjne, forskellige minusøjne. Nærsynethed eller nærsynethed er kendt som nærsynethed. En person med denne tilstand vil have svært ved at se fjerne objekter. Hvad er årsagen?

Ved nærsynethed kommer det reflekterede lys fra et objekt ind i øjet gennem hornhinden og fokuseres derefter af øjet på nethinden. Men i et normalt øje bryder linsen og hornhinden det indkommende lys, så billedet af objektet fokuseres på nethinden.

Så hvad er forskellen mellem minus øje og cylinder? Forskellen mellem minus øje og cylinder ligger i deres brydningsfejl. Nå, her er nogle forskelle mellem minus øje og cylinder:

  • Nærsynethed opstår, når lys opbygges foran nethinden i stedet for lige på nethinden. Hvorimod lyset i cylindriske øjne fokuserer på flere dele af nethinden samtidigt.

  • Nærsynethed er forårsaget af en øjenfejl i den overdrevne krumning af hornhinden. I mellemtiden opstår cylinderøje, når der er en unormal krumning i nogle dele af hornhinden.

  • Minus øje opstår normalt i barndommen og kan forsvinde af sig selv i en alder af 20 år. Mens cylinder øjne, kan forekomme i alle aldre.

  • Minusøje får folk til at skele for at fokusere på at se på afstand, hvorimod cylinderøje får folk til at skele for at fokusere på ethvert objekt.

  • Nærsynethed kan forårsage strabismus, mens astigmatisme kan forårsage dobbeltsyn.

  • Minusøje kan forårsage belastning af øjnene, mens cylinderøje får øjet til at være lysfølsomt.

Vil du vide mere om cylinderøjeproblemet eller minus? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge øjenlægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom så, download nu i App Store og Google Play!

Reference:
National Institutes of Health - Medlineplus. Hentet i 2000. Astigmatisme.
American Academy of Ophthalmology. Tilgået i 2020. Hvad er astigmatisme?
Oftalmologisk område. Tilgået 2020. Hvad er forskellen mellem nærsynethed og astigmatisme.