Pas på, mødre skal passe på symptomer på tuberkulose hos børn

, Jakarta - Tuberkulose (TB) er en kronisk infektion, der normalt inficerer lungerne og er forårsaget af bakterier. Ud over lungerne kan tuberkulose også inficere andre organer såsom nyrerne, rygsøjlen eller hjernen.

Tuberkulose hos børn er normalt karakteriseret ved feber, hoste, vægttab og kulderystelser. Tuberkulose diagnosticeres med en TB-hudtest, røntgenbillede af thorax og blodprøver. Behandling af børn med TB kan ske ved indlæggelse og om nødvendigt ledsaget af indtagelse af medicin.

Læs også: 5 symptomer på TB, du skal passe på

Årsager til TB og dens symptomer hos børn

TB er forårsaget af bakterier og er oftest forårsaget af: Mycobacterium tuberculosis . Mange børn er smittet M. tuberculosis har aldrig udviklet aktiv TB og forbliver i det latente TB-stadium.

TB-bakterier spredes gennem luften, når en smittet person hoster, nyser, taler, synger eller griner. Et barn er normalt ikke smittet, medmindre han eller hun har haft gentagen kontakt med bakterierne.

Det er usandsynligt, at TB spredes gennem personlige ejendele, såsom tøj, sengetøj, kopper, spiseredskaber, toiletter eller andre genstande, der er blevet rørt af en person med TB. God luftstrøm er den vigtigste måde at forhindre spredning af tuberkulose på.

Symptomerne kan forekomme lidt forskellige hos hvert barn og afhænger af barnets alder. De mest almindelige symptomer på aktiv TB hos små børn omfatter:

1. Feber.

2. Vægttab.

3. Dårlig vækst.

4. Hoste.

5. Hævede kirtler.

6. Kroppen varm og kold.

De mest almindelige symptomer på aktiv TB hos unge omfatter:

1. Hoste, der varer mere end 3 uger.

2. Smerter i brystet.

3. Blod i slim.

4. Svagheder.

5. Træthed.

6. Hævede kirtler.

7. Vægttab.

8. Nedsat appetit.

9. Feber.

10. Sved om natten.

11. Varm og kold krop.

Symptomer på TB kan være som enhver anden sundhedstilstand. For at afgøre, om barnet rent faktisk er udsat for TB eller ej, spørg direkte igennem . Skal du købe medicin? Kan også gå igennem . Uden at skulle forlade huset, vil ordrer ankomme til deres destination på mindre end en time. Hvad venter du på? Hent nu appen!

Diagnose af TB hos børn

Hvordan diagnosticeres TB hos børn? Lægen vil spørge om barnets symptomer og sygehistorie, familien omkring ham og barnets fysiske tilstand. TB diagnosticeres med en TB-hudtest. I denne test sprøjtes en lille mængde af testmaterialet ind i det øverste lag af huden.

Læs også: Hvem er den mest udsatte for tuberkulose?

Hvis der udvikles en klump af en vis størrelse inden for 2 eller 3 dage, kan testen være positiv for TB-infektion. Dit barn kan også have brug for et røntgenbillede af thorax og en opspyttest. Der blev kaldt en blodprøve interferon-gamma-frigivelsesassays (IGRA) kan også udføres.

TB hudtest anbefales til børn, der:

1. Kan have været udsat for TB inden for de sidste 5 år.

2. Få røntgenresultater, der ligner TB.

3. Har symptomer på tuberkulose.

4. Kommer fra et område, hvor TB er almindeligt.

Læs også: Har lignende symptomer, dette er forskellen mellem bronkitis og tuberkulose

Der bør udføres årlig hudtest på børn, der:

1. Har HIV.

2. Et barn, der udsættes for en person med høj risiko for TB, bør testes hvert 2. til 3. år.

3. Et barn kan få en TB-hudtest fra alderen 4 til 6 og 11 til 16 år, hvis han eller hun har en forælder med TB, har rejst til et højrisiko-TB-område og bor i et tætbefolket område.

Reference:
University of Rochester Medical Center. Tilgået i 2021. Tuberkulose (TB) hos børn.
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2021. TB hos børn.