Liste over gode fødevarer til mennesker med skjoldbruskkirtelsygdom

, Jakarta - Skjoldbruskkirtelsygdom er en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlen er forstyrret. Enten mangel eller for meget i at producere thyreoideahormon. Tilstanden, hvor skjoldbruskkirtlen mangler hormoner, er kendt som hypothyroidisme, mens når der er for meget hormon, er det kendt som hyperthyroidisme.

Skjoldbruskkirtelhormon er et hormon, der spiller en rolle i at regulere og kontrollere metabolismens hastighed i en persons krop. Hastigheden af ​​kroppens stofskifteprocesser er en af ​​de ting, der er relateret til kropsvægt. For jo hurtigere stofskifteprocessen sker, jo flere kalorier vil der blive forbrændt, når kroppen hviler.

Når nogen opdages at have skjoldbruskkirtelsygdom, både hypothyroid og hyperthyroid, er der flere ting, der skal overvejes. Herunder i spørgsmål om mad, der kommer ind i kroppen. Årsagen er, at der er flere typer fødevarer, der er gode til indtagelse, og der er også typer fødevarer, som mennesker med skjoldbruskkirtelsygdomme bør undgå. En af de bedste måder at holde kroppen sund på er at øge forbruget af fødevarer, der anbefales til mennesker med skjoldbruskkirtelsygdom.

Fødevarer, der er gode til mennesker med hypothyroidisme

Mennesker, der lider af hypothyroidisme, har en tendens til at have svært ved at tabe sig, og fedtniveauet i kroppen stiger let. Dette sker, fordi kroppens metaboliske evne er langsom på grund af hypothyroidisme. Nå, at anvende den rigtige kost er en af ​​de rigtige måder at forhindre skjoldbruskkirtelsygdom i at blive værre. Så hvad er de næringsstoffer og fødevarer, der er gode for mennesker med hypothyroidisme?

  • Jod

Et af de problemer, folk med hypothyroidisme har, er, at de ikke kan producere den nødvendige mængde skjoldbruskkirtelhormon. Af denne grund anbefales det stærkt at spise fødevarer, der indeholder jod, fordi dette ene mineral er meget vigtigt i kroppen for at fremme produktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormoner.

En måde at øge mængden af ​​forbrugt jod på er at tilføje iodiseret bordsalt til maden. Prøv desuden at spise flere fødevarer, der indeholder jod, såsom fisk, mælk og æg.

  • Selen

Indholdet af selen i den mad, der indtages, kan hjælpe kroppen med at aktivere skjoldbruskkirtelhormonet, så det kan bruges optimalt. Du kan få disse næringsstoffer fra nødder, tun og sardiner. Derudover kan selen også fås ved at tage særlige kosttilskud efter lægens råd.

  • zink

Fuldstændig forbrug af selen med zink. Disse to næringsstoffer vil arbejde sammen for at forbedre funktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormoner i kroppen. Zink findes i mange typer fødevarer, såsom bønner, oksekød og kyllingelever.

Fødevarer, der er gode til mennesker med hyperthyroidisme

Ligesom hypothyroidisme rådes personer med hyperthyroidisme også til at spise visse typer mad. Målet er at hjælpe med at kontrollere mængden af ​​produceret skjoldbruskkirtelhormon. Hvilke typer fødevarer anbefales til personer med hyperthyroidisme at spise?

  • Jern

Øget jernforbrug kan være en god ting for mennesker med hyperthyroidisme. Jern kan hjælpe med at øge immuniteten, så du kan undgå sygdom. Disse næringsstoffer kan fås fra nødder, korn og frø.

  • Antioxidant stof

Øget thyreoideahormon er også ofte forbundet med skader fra frie radikaler i kroppen. For at bekæmpe det skal du multiplicere forbruget af fødevarer, der indeholder antioxidanter, såsom betacaroten, C-vitamin og E-vitamin.

  • Calcium

Fødevarer rige på calcium menes at hjælpe med at overvinde og bekæmpe hyperthyroidisme, der angriber. Sørg for altid at inkludere calciumrige fødevarer i din daglige kost for at forblive sund.

Har du et helbredsproblem og har brug for øjeblikkelig lægerådgivning? Brug appen lige! Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få sundhedsoplysninger og sunde levetips fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Lær 5 sygdomme at kende, der lurer skjoldbruskkirtlen
  • Anerkend hyperthyroidisme og dens bivirkninger for kroppen
  • Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem fåresyge og fåresyge