7 fødevarer med højt fedtindhold, der er godt for helbredet

Jakarta - De fleste mennesker tror, ​​at fed mad ikke er godt for helbredet. Dette skyldes, at fed mad menes at øge niveauet af fedt og kolesterol i kroppen. Faktisk er ikke al fed mad dårlig for helbredet. For trods alt kan fedt udover kulhydrater og proteiner være kroppens vigtigste energikilde. Fedt er også nyttigt i processen med absorption af nogle vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for.

Læs også: Akkumulerer fedt? Prøv at indtage disse 7 fødevarer

Fedt er opdelt i to, nemlig mættet fedt (dårligt fedt) og umættet fedt (godt fedt). Dette dårlige fedt anbefales ikke at indtage meget, fordi det kan udløse en stigning i fedt og kolesterol i kroppen. På den anden side kan gode fedtstoffer indtages, fordi de er gode for helbredet. Så hvilke fede fødevarer er gavnlige for sundheden?

1. Fisk

Fisk omfatter fødevarer med højt fedtindhold, der er godt for helbredet. Årsagen er, at fisk indeholder omega-3 fedtsyrer, som er vigtige for krop og hjernes sundhed. Så at spise nok fisk kan hjælpe hjernen til at arbejde mere optimalt. Det er derfor, flere undersøgelser har rapporteret en sammenhæng mellem fiskeforbrug og reduceret risiko slagtilfælde, hjerteanfald og Alzheimers.

2. Æg

Æg betragtes ofte som usunde, fordi centret (blomme) er højt i fedt og kolesterol. Faktisk rapporterer en undersøgelse, at kolesterol i æg ikke har nogen indflydelse på at øge kolesterol i blodet, i det mindste for de fleste mennesker. Derudover er æg også rige på næringsstoffer, der er gode for hjernen og hjertesundheden, såsom protein, cholin og B-vitaminer.

3. Jordnødder

Nødder indeholder protein, vitaminer, mineraler, enkeltumættede fedtstoffer og antioxidanter. Dette næringsstofindhold spiller en rolle i at reducere risikoen for hjertesygdomme. En undersøgelse viste, at folk, der spiser nødder hver uge (mindst 140 gram nødder), har en lavere risiko for at udvikle hjertesygdomme.

4. Avocado

Udover at være lækre, er avocadoer også gode for hjertesundheden. Dette skyldes, at avocado indeholder enkeltumættede fedtstoffer, der kan sænke det dårlige kolesterolniveau ( lavdensitet lipoprotein /LDL) i kroppen.

5. Mørk chokolade

Mørk chokolade har mange kendte fordele. Blandt dem er forbedring af hjernefunktionen, beskyttelse af huden mod solen, forbedring af humør ( humør ), til godt for hjertesundheden. Disse fordele opnås fra de næringsstoffer, der findes i mørk chokolade, såsom jern, magnesium, mangan, kobber og umættede fedtstoffer.

Læs også: Kend de fantastiske fordele ved mørk chokolade

6. Olivenolie

Olivenolie indeholder fødevarer med højt fedtindhold, der er godt for helbredet. Dette skyldes, at indtagelse af olivenolie i den rigtige mængde kan mindske risikoen for hjertesygdomme og dannelsen af ​​blodkarplaketter på grund af dårligt kolesterol i kroppen.

7. Ost

Mange tror, ​​at ost forårsager vægtøgning. Faktisk rapporterer en undersøgelse, at det at spise ost med den rigtige portion ikke virkelig har en indflydelse på en persons vægt. Ost indeholder også protein, vitamin B12, calcium og fedtstoffer, der er godt for hjertesundheden.

Det er syv fede fødevarer, der er gavnlige for sundheden. Hvis du har andre spørgsmål om farerne ved fed mad, så brug applikationen lige. Årsag igennem , kan du tale med lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!