Ubehandlet Bell's Parese forårsager hornhindesår

, Jakarta - Bells parese er en sygdom, der forårsager lammelse af ansigtsmusklerne. Denne tilstand kan få en del af ansigtet til at virke hængende. Selvom tilstanden med Bells parese normalt ikke er permanent, kan den tilstand, der ikke behandles korrekt, forårsage forskellige helbredskomplikationer, hvoraf den ene er et hornhindesår.

Læs også: Tag ikke fejl, kend myter om Bells parese

Genkend symptomerne på Bells parese, så du kan tage passende tidlig behandling. Der er forskellige behandlinger, du kan gøre for at behandle Bells parese. Denne tilstand kan opleves af alle, generelt opleves denne tilstand ofte af en person med en aldersgruppe på 15-60 år. Der er intet galt i at vide mere om Bells parese, så du kan forhindre denne sygdom.

Hornhindesår bliver ubehandlede komplikationer af Bells parese

Bells parese er en sygdom, der kan opstå på grund af betændelse i de nerver, der styrer ansigtsmusklerne. Betændelse i nerverne menes at skyldes en virusinfektion, hvilket resulterer i lammelse af en del af ansigtet. Der er flere typer vira, der har været forbundet med Bells parese, såsom herpes simplex-virus, røde hundevirus, fåresygevirus, influenzavirus og virus, der forårsager Epstein Barrs sygdom.

Bells parese er en sygdom, der er meget modtagelig for at blive oplevet af gravide kvinder, personer med øvre luftvejsinfektioner, for personer med diabetes. Selvom det opstår permanent, kan denne tilstand opstå pludseligt. Men gentagne tilfælde af Bells parese er ret sjældne.

Den milde tilstand af Bells parese kan behandles på minimum en måned. I mellemtiden, i tilfælde, der er ret alvorlige, skal behandling udføres med det samme for at undgå forskellige komplikationer, der kan opstå, såsom:

  1. Permanent skade på ansigtsnerven.
  2. Unormal vækst af nervefibre, der forårsager ufrivillige muskelsammentrækninger i ansigtsområdet.
  3. Besvær med at lukke øjet, hvilket forårsager tørhed i øjet eller sår på øjets hornhinde kendt som et hornhindesår.

Læs også: Disse er de typer infektioner, der er i risiko for at forårsage Bell's Parese

Genkend symptomerne på Bells parese

Bells parese kan opleves af en person efter at have været udsat for den virus, der forårsager den i 1-2 uger. Denne tilstand opstår pludseligt, som er karakteriseret ved lammelse på den ene side af ansigtet. Normalt vil en midlertidig lammelse få den ramte til at få svært ved at smile, svært ved at lukke øjnene, hvilket medfører ændringer i ansigtsformen, indtil den ene del af ansigtet ser lavere ud.

Derudover er der flere andre tegn, der er symptomer på Bells parese, såsom:

  1. Udseendet af at savle konstant;
  2. svært ved at spise og drikke;
  3. Manglende evne til at udtrykke ansigter;
  4. Twitch i ansigtet;
  5. Tørre øjne og mund;
  6. Hovedpine;
  7. Irritation af øjnene.

Vi anbefaler at bruge appen og spørg din læge direkte om de helbredsproblemer, du oplever. Nogle af symptomerne på Bells parese er også tegn på slagtilfælde. Lav en undersøgelse på det nærmeste hospital for at fastslå årsagen til de helbredsproblemer, du oplever.

Undersøgelse for Bells parese

Undersøgelsen, der vil blive udført for at diagnosticere Bells parese ved først at foretage en fysisk undersøgelse. Lægen vil også tage blodprøver for at kontrollere for virusinfektioner i kroppen. En MR- eller CT-scanning kan også foretages for at kontrollere tilstanden af ​​nerverne i ansigtet.

Læs også : Bells parese forårsager permanent skade på ansigtet

Der er flere behandlinger, der kan udføres for at behandle Bells parese, med brug af kortikosteroidlægemidler og også anti-virus. Derudover skal der også laves noget terapi, så du kan overvinde de plager, der opstår i ansigtsmusklerne. Hvis du ikke kan blinke eller lukke øjnene ordentligt, vil din læge normalt give dig øjendråber for at holde dine øjne sunde.

Udfør ordentlig Bells paresebehandling derhjemme. Tricket, pas altid på øjnenes tilstand, især hvis du har problemer med at lukke øjnene ordentligt og masser forsigtigt ansigtet for at gøre ansigtsmusklerne mere afslappede.

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Bells parese: Hvad forårsager det, og hvordan behandles det?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Bell's Parese.
Johns Hopkins medicin. Tilgået 2020. Bell's Parese.
Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Hvad er årsagerne til Bells parese?