Døde næsten efter at være blevet stukket af en hveps, dette er behandlingen

Jakarta – Suwarti (80), en kvinde fra Sragen, Central Java, oplevede en hændelse, der var ret farlig for hendes liv. Tirsdag (8/10) blev kvinden, der er kendt som Mbah Warti, angrebet af hundredvis af hvepse eller bier i sin have efter at have taget bananblade.

Mens han rensede de bananblade, han tog, stødte Mbah Warti ved et uheld ind i et hvepsebo, hvilket fik Mbah Warti til at blive angrebet af hundredvis af hvepse. Heldigvis blev Mbah Warti hurtigt bragt til hospitalet af lokale beboere, så hun modtog behandling for at håndtere Mbah Wartis helbredstilstand.

Kend den første håndtering af hvepsestik

Ikke kun Mbah Warti, alle kan føle panik og angst i deres helbred efter at have oplevet et hvepseangreb. Et hvepsestik kan forårsage en klump, der føles varm og smertefuld. Vi anbefaler, at du laver de første par behandlinger, når du bliver stukket af en hveps, nemlig:

1. Fjern stikkene først

Når man stikker mennesker, forlader hvepse eller bier normalt stikker eller hvepse kropsdele, der bruges til at stikke på hudoverfladen. Det skader aldrig først at tjekke det område af kroppen, hvor hvepsen eller bien stikker, så du kan fjerne den stik, der er tilbage på huden. Prøv hellere at stikker ud af huden for at forhindre smitsomme tilstande på huden.

2. Vask stikkene

Når du har fjernet stingeren, skal du straks vaske stingeren med rindende vand. Glem ikke at holde det område af huden, der blev stukket af hvepsen, rent.

3. Komprimer stikområdet

Efter at brodområdet er renset, kan du påføre en kompres for at lindre hævelse eller smerte, der vises. Du kan prøve at komprimere det stukkede område ved hjælp af isterninger, der er blevet belagt med en blød klud eller med aloe vera gel for at hjælpe med at fugte huden og reducere betændelse.

Vær opmærksom på de symptomer, der opstår efter et hvepsestik

Hvepsestik kan være farligt for nogle mennesker. Denne tilstand skyldes, at hvepsestik kan være anafylaktisk, hvor en person, der er udsat for et bistik, oplever en alvorlig allergisk tilstand. Hvis dette er tilfældet, skal du straks bringe offeret til det nærmeste hospital for øjeblikkelig lægehjælp.

En person, der har en anafylaktisk tilstand, kan opleve flere symptomer, der er tegn på et sundhedsproblem, såsom:

  1. Har problemer med at trække vejret;

  2. Oplever alvorlig hævelse i visse dele, såsom ansigtet, læberne og halsområdet;

  3. Kvalme ledsaget af opkastning;

  4. mavekramper;

  5. Det bankende hjerte bliver hurtigere;

  6. Svimmel;

  7. Synkebesvær.

Det er nødvendigt at behandle anafylaktiske tilstande ved at give epinephrin-indsprøjtninger og kunstigt åndedræt, hvis der er hjerteproblemer. Der er intet galt i at tage forholdsregler for at undgå hvepse- eller bistik. Forsøg altid at bruge helt og lukket tøj, når du skal have aktiviteter i haven.

Det er bedst, hvis du ser et hvepse- eller hvepsebo omkring dig, så prøv ikke at ramme eller holde på hvepseboet. Undgå langsomt hvepse og hvepseboer, så hvepsene ikke føler sig truet og angriber dig. Glem ikke at forblive rolig og ikke gå i panik.

Reference:
Healthline. Tilgået 2019. Førstehjælp til bid og stik
Medicinske nyheder i dag. Besøgt 2019. Hvad skal du gøre, hvis du bliver stukket af en bi