Bells parese forårsager permanent skade på ansigtet

Jakarta - Bells parese er en medicinsk tilstand, der forårsager uforklarlig svaghed eller lammelse af ansigtsmusklerne, fordi den opstår pludseligt og forværres inden for 48 timer. Denne tilstand er forårsaget af beskadigelse af ansigtsnerven eller den 7. kranienerve.

Symptomer på Bells parese omfatter pludselig svaghed i ansigtsmusklerne, der får halvdelen af ​​ansigtet til at virke hængende. Denne sygdom, også kendt som akut perifer ansigtslammelse, kan forekomme i alle aldre. For de fleste mennesker er det midlertidigt, og symptomerne vil blive bedre inden for et par uger. Fuldstændig genopretning vil normalt tage omkring seks måneder.

Komplikationer af Bells parese forårsager permanent skade på ansigtet

Selvom det ikke vides, hvad der får en person til at udvikle Bells parese, menes det at være forårsaget af virusinfektioner, herunder genital herpes, røde hunde, cytomegalovirusinfektion, luftvejs- eller adenovirus-relaterede sygdomme, fåresyge, skoldkopper, helvedesild, influenza og hånd- og fodsygdom., og mund.

Læs også: Kirurgiskade kan forårsage Bells parese

De nerver, der styrer ansigtsmusklerne, passerer gennem en ret smal knoglegang. Ved Bells parese bliver denne nerve betændt og hævet, hvilket normalt opstår på grund af en virusinfektion. Ud over ansigtsmusklerne påvirker nerver også tåre, spyt, smag og små knogler i mellemøret.

Selvom det kan ske for alle, er Bells parese mere udsat for gravide kvinder, især i tredje trimester. Mennesker, der har øvre luftvejsinfektioner, såsom influenza eller forkølelse, og har diabetes, er også meget modtagelige for denne sundhedssygdom. Bells parese gentager sig sjældent eller kommer igen, men der er tilfælde, hvor sygdommen gentager sig i en familiehistorie.

Læs også: Årsager til gravide kvinder, der er sårbare over for Bells parese

Milde tilfælde af Bells parese kommer normalt inden for en måned. Men i alvorlige tilfælde skal behandlingen ske med det samme, fordi det kan føre til alvorlige komplikationer, hvoraf den ene er permanent skade på ansigtsnerven. Derudover omfatter komplikationer også unormal genvækst af fibre.

Denne tilstand resulterer i ufrivillige sammentrækninger af visse muskler, når du forsøger at bevæge andre dele af dit ansigt. For eksempel, når du smiler, kan øjet på den inficerede side muligvis ikke lukkes. Som følge heraf kan der opstå delvis eller fuldstændig blindhed i øjet, der ikke lukker på grund af overdreven tørhed og ridser i hornhinden.

Behandling af Bell's Parese

Hvis der er lammelse af en del af ansigtet eller andre symptomer på Bells parese, skal du straks gå til det nærmeste hospital. For at gøre processen nemmere og hurtigere skal du blot bruge appen . Så når som helst du ønsker at gå til det nærmeste hospital uden at stå i kø eller spørge en ekspert læge om helbredsproblemer, brug applikationen .

Læs også: Disse er de typer infektioner, der er i risiko for at forårsage Bell's Parese

I de fleste tilfælde vil symptomerne på Bells parese forbedres uden behandling. Brugen af ​​kortikosteroidlægemidler, antivirale lægemidler eller antibiotika til øjendråber kan hjælpe med at overvinde symptomerne på Bells parese. Hjemmebehandlinger, der kan udføres, omfatter at lukke øjnene for at forhindre tørhed, bruge et varmt håndklæde til at komprimere det ømme ansigtsområde, ansigtsmassage og fysioterapiøvelser for at stimulere ansigtsmusklerne.

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Bell's Parese: Hvad forårsager det, og hvordan behandles det?
Johns Hopkins medicin. Tilgået 2020. Bell's Parese.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Bell's Parese.