Hvor lang er menstruation hos hunhunde?

, Jakarta - Vidste du, at selv hunhunde gennemgår en reproduktionscyklus? Denne tilstand er også kendt som varme cyklus eller brunstcyklussen. Mens i denne periode, kan hunhunde gøre avlsprocessen med hanhunde.

Læs også : Genkend de tidlige tegn på en gravid hund

Når i tide varme cyklus , vil hunhunden gennemgå flere faser. En af dem er brunst . I denne tilstand kan hormonet østrogen normalt stige og falde kraftigt. Derefter frigives det modne æg fra æggestokken. Så hvor længe går en hunhund igennem sin menstruation? Tjek anmeldelserne i denne artikel!

Hund Heat Cycle Masa

At passe en hund er ikke kun, hvordan du giver nok mad og en behagelig placering. Når du beslutter dig for at få en hund, er der mange ting, du skal vide om dit kæledyrs tilstand. En af dem er at sørge for, at hunden altid kommer til regelmæssig kontrol på dyrlægeklinikken.

Især hvis du har en hunhund. Selvom det ikke er det samme som mennesker, vil hunhunde faktisk også gennemgå en reproduktiv cyklus eller hvad der er kendt som varme cyklus .

For at du forstår mere om sundhedstilstanden for din yndlings hunhund, er der intet galt i at se anmeldelserne om varme cyklus og find ud af længden af ​​"menstruation", som hunhunde vil opleve!

Under gennem varme cyklus, hunhund vil gennemgå 4 stadier. Her er trinene varme cyklus hos hunhunde:

1. Proestrus

Denne fase er begyndelsen, hvor hunhunden begynder at bløde fra skeden eller det, der er kendt som menstruation. Men hos nogle hunde kan menstruationstilstande forekomme i denne fase eller endda under brunst.

Proestrusperioden varer generelt 9 dage. Normalt, når en hunhund kommer ind i denne periode, er der flere ledsagende tegn. Startende fra hævelse af vulva, til forekomsten af ​​blodpletter.

Bare rolig, mange hunhunde vil rense sig selv før blodpletterne på hjemmemiljøet. På dette tidspunkt vil hunhunden se attraktiv ud for hanhunden. Normalt vil hunhunde modstå meget og blive mere aggressive, når en hanhund nærmer sig.

Læs også : Sygdomme, hunde kan opleve efter fødslen

2.Estrus

Nå, i denne fase går hunden ind i parringsperioden eller hvad man kalder det varme . Normalt vil blodpletterne falde og blive gullige. Men hos nogle hunde vil blodet i brunstfasen stadig fortsætte med at dukke op og fortsætte med at falde indtil slutningen af ​​fasen. Brunstfasen varer højst 3 dage og højst 21 dage. Det varer dog generelt i 9 dage.

På dette tidspunkt er hunhunden stadig attraktiv for hanhunden og vil acceptere hannens invitation til at parre sig. Ægløsning kan forekomme i 2-3 dage efter parringsprocessen.

Der er flere tegn på, at en hunhund vil opleve relateret til perioden med brunst. Hunhunde vil opleve adfærdsændringer, tisse oftere, og hunde vil have hyppigere seksuelle interaktioner med hanhunde.

3.Diestrus

Denne fase vil blive bestået som en hvile- eller drægtighedsperiode for hunhunde. Hvis din hund gennemgår en drægtighedsperiode, skal du tjekke med en dyrlæge for at sikre sig hundens helbredstilstand. Men hvis hunden ikke er drægtig, så vil denne periode være en hvileperiode for hunhunden.

Hviletilstanden vil være præget af, at vulvaens tilstand vender tilbage til normal, og blodet og udflådet fra skeden vil helt forsvinde.

4. Anestrus

Hvis hunden ikke er drægtig og gennemgår en hvileperiode, så er der et anestrus-stadium. Denne fase er fasen af ​​livmoderreparation. Der vil ikke være nogen seksuel adfærd eller hormonelle ændringer hos hunhunde. Denne tilstand vil vare i 90-150 dage, indtil den endelig kommer ind på scenen igen varme cyklus den nye.

Læs også : Fordele ved hundesterilisering, der skal forstås

Hver hunderace vil have en anden tid at opleve varme cyklus først. Men generelt vil små hunde opleve varme cyklus første gang ved 6 måneder. Mens store hunde kan opleve varme cyklus første gang i en alder af 2 år.

At tage sig af en hunhund, mens man går igennem varme cyklus eller deres brunstperiode, må du hellere forberede dig bleer som er specielt til hunde. På den måde vil hunden føle sig mere komfortabel igennem varme cyklus de.

Reference:
American Kennel Club. Fået adgang i 2021. Har hunde menstruation?
Kæledyrene af gran. Hentet 2021. Hvor længe varer en hunds varmecyklus?
Hent af Web MD. Fået adgang i 2021. Hvordan kan man se, om din hund er i løbetid?