5 fordele ved kogt majs for sundheden, der sjældent er kendt

”Ikke kun lækkert og mættende, majskolber sparer også en masse gode ting for helbredet. Fordelene ved kogt majs er meget forskellige, lige fra sunde øjne til at understøtte gravide kvinders sundhed."

Jakarta – Udover den søde smag og lækker spist varm, er kogt majs også sundt, du ved. Fordelene ved kogt majs for sundheden er meget kære at savne. Kom nu, se diskussionen!

Læs også: Majsmel til mennesker på en glutenfri diæt

Forskellige fordele ved majs for sundheden

Majs er rig på fibre, kulhydrater, protein og vitaminer og mineraler, der er vigtige for kroppen. Følgende er fordelene ved kogt majs for sundheden, som sjældent er kendt:

  1. Sunde øjne

Majs indeholder carotenoidantioxidanter såsom zeaxanthin og lutein, som kan fremme øjensundheden.

  1. Reducerer risikoen for anæmi

Majs er rig på vitamin B12, folinsyre og jern, som hjælper med produktionen af ​​røde blodlegemer i kroppen. Det betyder, at indtagelse af majs kan reducere risikoen for anæmi.

  1. Hjælp med at tage på i vægt

For dem af jer, der kæmper for at tage på i vægt, så prøv at inkludere kogt majs i din daglige menuliste. Dette skyldes, at majs indeholder højt nok kalorier, med vitaminer og mineraler, som er nødvendige for at fremme en sund vægt.

  1. Sænkning af blodsukker og kolesterol

Den næste fordel ved majs er at sænke blodsukkeret og kolesterolniveauet. Dette skyldes, at majs kan reducere kolesterolabsorption og regulere insulin, så det er meget godt for mennesker med diabetes og højt kolesteroltal.

Læs også: 10 fordele ved kogt majs til gravide og ammende mødre

  1. Understøtter en sund graviditet

Majs er rig på folinsyre, og indeholder zeaxanthin, samt sygdomsfremkaldende syrer, der reducerer risikoen for fødselsdefekter hos babyer. Majs har et højt fiberindhold og kan lindre forstoppelse hos gravide kvinder.

Det er nogle af de sundhedsmæssige fordele ved kogt majs, som du har brug for at kende. Hvis du har brug for mere information om dette, kan du Hent Ansøgning at spørge lægen til enhver tid.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Corn 101: Nutrition Facts and Health Benefits.
NDTV Foods. Tilgået 2021. Sundhedsmæssige fordele ved majs, intet corny her.