Planlægger du en blodsukkertest, hvor længe skal du faste?

, Jakarta - Blodsukkertest er en undersøgelse, der udføres for at bestemme niveauet af sukker i blodet. Ligesom de fleste andre sundhedstjek er der flere forberedelser, der skal laves, før man gennemgår en blodsukkertest, hvoraf den ene er faste. Før du gennemgår en blodsukkertest, er du forpligtet til ikke at spise eller drikke i et vist tidsrum.

Alligevel har du normalt stadig lov til at drikke vand. Så hvor længe skal du faste, før du tager en blodsukkertest? Svaret kan variere, afhængigt af hvilken type test, der skal tages. Men generelt sker faste, før man gennemgår en blodsukkertest, normalt inden for en periode på 8 til 12 timer.

Læs også: Kend fakta om skal faste før sundhedstest

Blodsukkerprøver og forberedelser til at gøre

Som navnet antyder, er en blodsukkertest en lægeundersøgelse, der udføres for at bestemme blodsukkerniveauet i kroppen. Denne test er faktisk en af ​​de undersøgelser, der anbefales at udføre rutinemæssigt, som en tidlig opdagelse af diabetes. Inden man gennemgår en blodsukkertest, er der flere forberedelser, der skal gøres, herunder at begrænse indtag af mad og drikke.

Dette er vigtigt at gøre for at få præcise undersøgelsesresultater, som en form for diagnose relateret til det medicinske problem, der opleves. Så før du gennemgår en blodsukkertest, er det bedre at gennemgå faste inden for den periode, lægen anbefaler. Ud over at få nøjagtige testresultater er faste før en blodsukkertest også nyttig for at undgå fejl, der kan få testen til at blive gentaget.

Det er meget vigtigt at faste, før du tager en blodsukkertest, for at sikre, at testresultaterne er nøjagtige. Årsagen er, at næringsindholdet i mad og drikkevarer, der indtages før udførelse af en medicinsk test, vil blive absorberet i blodbanen og kan have en direkte indflydelse på blodsukkerniveauet.

Læs også: Forslag til forbrug af sukker til personer med diabetes

Det er grunden til, at det er nødvendigt at faste, før man gennemgår en blodsukkertest. Dette gøres også som en måde at sikre, at resultaterne af undersøgelsen ikke påvirkes af indtagelsen af ​​det sidste måltid og kan fortolkes korrekt af lægen, således at diagnoseprocessen relateret til helbredstilstande bliver mere præcis og sygdomme kan blive identificeret.

Med hensyn til fastens længde har hver type sundhedstjek sine egne regler. Ved blodsukkermålinger anbefales det normalt at faste i mindst 8 timer. Mens der i nogle andre typer helbredstjek er den anbefalede fastetid omkring 10-12 timer. Så hvad er virkningen, hvis du ikke faster før en blodsukkertest?

Faste i forbindelse med et sundhedstjek er ikke indtagelse af mad og drikke inden for et forudbestemt tidsrum. Alligevel vil læger normalt stadig tillade dig at drikke et par glas vand. Så kroppen forbliver hydreret og undersøgelsen kan give det bedste billede.

Så hvis du ikke faster eller ikke faster i henhold til den anbefalede tid, vil undersøgelsen give unøjagtige resultater, fordi visse tests stadig er påvirket af mad. Men hvis du føler, at faste faktisk vil give problemer for din kropstilstand, kan du konsultere en læge eller sygeplejerske.

Læs også: Kan diabetikere bære tandbøjler?

Få mere at vide om blodsukkermålinger, og hvad du skal forberede, ved at spørge lægen i appen . Det er nemmere at kontakte lægen via video/taleopkald og chat. Du kan også formidle dine helbredsproblemer og få de bedste anbefalinger fra eksperter. Kom nu, download nu!

Reference
WebMD. Tilgået i 2021. Faste til blodprøver.
Diabetes snak. Tilgået 2021. Hvor mange timer skal jeg faste for fastende blodsukker.