Hvordan krymper man maven efter en kejsersnit?

, Jakarta - At være mor er faktisk det mest eftertragtede for nogle kvinder. Men efter fødslen ønsker mange kvinder at vende tilbage til deres vægt før graviditeten. En af dem er at anvende en måde at krympe maven, der stadig har en bunke fedt tilbage.

Men hvis du lige har fået et kejsersnit, er det en god idé først at lade din krop restituere. Årsagen er, at tvinge dig selv til at anvende måder at krympe maven og tabe ekstra vægt kan være farligt og kan føre til komplikationer.

Læger anbefaler, at man venter 6 til 8 uger, før man starter nogen form for træning for at tabe mavefedt. Husk, at hvis du ikke venter på, at din krop er helt restitueret, kan dette føre til farlige konsekvenser såsom skader, endda genåbning af det kirurgiske snit.

Læs også: Tips til hurtig genopretning efter kejsersnit

Sådan krymper maven efter kejsersnit

At overvinde mavefedt kan virke som et meget vanskeligt arbejde at udføre. Men hvis du er disciplineret til at udføre følgende ting, er det ikke umuligt, at din mave bliver slank igen. Nogle måder at krympe maven på, som du kan gøre, inkluderer:

Massage

To uger efter fødslen kan du roligt få massage efter graviditeten. Denne massage nedbryder mavefedt og hjælper med at fjerne væske fra lymfeknuderne og reducerer derved taljeomkredsen. Undgå dog maveområdet i de tidlige dage, og fokuser kun på ryg, hænder og fødder. Fire uger efter fødslen, når arvæv begynder at dannes, kan maveområdet masseres uden smerter.

Lav let motion

Et kejsersnit skærer nogle af mavemusklerne over og producerer en fedtsæk i maven. Dette forårsager stress på mave- og bækkenbundsmusklerne. Så det er vigtigt at vente 6-8 uger, før du prøver hård træning. At gå er en øvelse med lav effekt, der forbrænder kalorier sikkert. Du kan også gå tur med din baby mindst tre gange om ugen.

Sundt madforbrug

Alle nybagte mødre har brug for meget energi, når de ammer. Sørg for en kost rig på kulhydrater, lavt fedtindhold og fyldt med tilstrækkelige vitaminer og mineraler. Undgå sukkerholdige fødevarer og fødevarer, der indeholder mættet fedt, såsom stegt mad, smør og læskedrikke. Spis mere frugt, grøntsager og magert protein. Før en maddagbog og noter de fødevarer, du spiser på en dag, og antallet af kalorier. Dette vil hjælpe dig med at bevare en forudbestemt portionsstørrelse.

Læs også: Efter kejsersnit skal du følge denne sunde livsstil

Amme

Dette er en af ​​de nemmeste måder at tabe mavefedt på. At amme en baby i 6 måneder efter et kejsersnit kan forbrænde omkring 500 ekstra kalorier om dagen. Derudover vil amning også frigive hormonet oxytocin, som stimulerer livmodersammentrækninger, og hjælper livmoderen med at vende tilbage til sin størrelse før graviditeten.

Drik masser af vand og væsker

At drikke rigeligt med vand efter fødslen hjælper ikke kun med at opretholde væskebalancen i kroppen, men forbrænder også overskydende fedt omkring taljen. Citronvand er et godt hjemmemiddel til afgiftning og vægttab. Du kan blande citronsaft og honning i varmt vand og drikke det en gang om dagen, helst om morgenen.

Nok søvn

En af måderne at opnå vægttab på er at opretholde timers søvn, mindst 5 timer om dagen. Dette kan virke svært, men prøv også at gå i seng, når din baby sover. Med nok søvn opretholdes ikke kun fysisk sundhed, men også følelsesmæssig sundhed.

Læs også: Mor, ved, hvordan man tager sig af sår efter kejsersnit

Det er nogle måder at krympe maven efter et kejsersnit, som kan gøres. Men hvis du stadig vil vide andre tips til at få din ideelle krop tilbage efter fødslen, kan du også spørge lægen på . Læge ind vil altid være klar til at give alle de nyttige sundhedsråd, der hjælper dig med at komme tilbage til din ideelle vægt og kropsform.



Reference:
Forældres første græd. Tilgået i 2021. Øvelser og tips til at reducere maven Efter et kejsersnit.
Op Spring Baby. Tilgået 2021. At tabe babyvægt: Sådan toner du din mave efter et kejsersnit.