Kend 3 komplikationer på grund af en sprængt trommehinde

, Jakarta - Trommehinden har en vigtig funktion som en del af kroppens anatomi. Trommehinden er ansvarlig for at registrere indkommende lydbølger. Derefter vil disse vibrationer blive omdannet til nerveimpulser, der skal leveres til hjernen som lyd.

Den anden funktion, trommehinden fungerer også som en mellemørebeskytter mod bakterier, vand og andre fremmedlegemer. Derudover har trommehinden også en rolle som konverter af lyd til vibration. Derefter omdannes disse vibrationer til signaler og sendes til hjernen.

Desværre kan denne vigtige del blive forstyrret og i sidste ende kan briste (perforering af trommehinden). De fleste tilfælde af trommehindesprængning er forårsaget af øreinfektioner, skarpe genstande eller hovedskader. Ikke nok med det, at høre lyde, der er for høje, såsom musik eller eksplosioner, og ændringer i tryk i og uden for øret er ikke det samme (barotrauma) kan få trommehinden til at briste. Denne tilstand kan opstå, når du er i store højder og dybder, såsom når du går ombord på et fly og dykker under havet.

Læs også: En sprængt trommehinde kan den blive normal igen?

Derfor, hvis der er skade på trommehinden, kan der opstå komplikationer:

  1. Mellemørebetændelse eller mellemørebetændelse.

  2. Kolesteatom eller cyste inde i mellemøret.

  3. Høretab.

Det var dog ikke alle, der umiddelbart indså, hvornår deres trommehinder bristede. Normalt klager de først rigtig over ubehag i øret efter et par dage. Du kan bemærke symptomer som smerte, udflåd som pus eller blod fra øret og en vedvarende summende lyd. Der er nogle mennesker, der også klager over hovedpine ledsaget af kvalme og opkastning, til tab af en del af eller hele deres hørelse.

Læs også: Fare for sprængt trommehinde eller ej?

Et af de tidlige symptomer, som du kan opdage, er luft, der kommer ud af øret, når du udånder. Derudover er der andre tegn på en sprængt trommehinde, som du kan genkende, såsom:

  • Øresmerter, der er meget skarpe og opstår pludseligt.

  • I øregangen fyldt med pus eller blod.

  • Nedsat eller tab af hørelse på det ene øre eller i alle de berørte dele.

  • Nedsat eller tab af hørelse på det ene øre eller i alle de berørte dele.

  • Føler ringen for ørerne (tinnitus).

  • Der er en snurrende fornemmelse (vertigo).

  • Mulan eller opkastning på grund af svimmelhed.

  • Svimmel.

Faktisk er der ingen specifik behandling for en sprængt trommehinde. Årsagen er, at trommehinden heler i løbet af få uger til måneder. Hvis skaden på trommehinden er alvorlig, kan kirurgi udføres som en mulighed for at fremskynde helingen. Især for en sprængt trommehinde, der involverer kanten af ​​trommehinden eller ørebetændelse.

Mens du venter på, at trommehinden heler helt, bør du holde dit øre tørt og ikke udsættes for kold luft. Sørg også for at overholde reglerne for brug af stoffet, og undgå at bruge øremedicin uden for lægens råd.

Læs også: 5 ting, der kan forårsage bristede trommehinder

Du kan diskutere med lægen gennem ansøgningen om dine ørers sundhed. Kommunikation med læger kan ske gennem: Snak eller Stemme / Videoopkald når som helst og hvor som helst. Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , vil din medicin blive leveret direkte til din destination inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!