Let at gøre, her er 5 måder at slippe af med acne

, Jakarta – At have en sund ansigtshud er alles ønske. Ikke kun kvinder, sund ansigtshud øger også mænds selvtillid. Der er dog mange lidelser i ansigtets hud, der kan opleves af både mænd og kvinder, hvoraf en er acne.

Læs også: Kend 5 fakta om acne

Ifølge National Institute of Arthritis og Musculoskeletal and Skin Diseases er acne et hudproblem, der opstår på grund af blokering af hårsækkene af døde hudceller eller overskydende talg. Generelt forårsager acne, der opstår, betændelse i huden, mørke pletter og forårsager nogle gange en brændende fornemmelse eller smerte ved berøring.

Her er nogle årsager til acne

Citeret fra National Health Service UK, er acneproblemer på ansigtshud ofte forbundet med hormonelle ændringer. Visse hormoner får oliekirtlerne til at producere overskydende olie eller talg på ansigtshuden. Overskydende talg eller unormal talg ændrer aktiviteten af ​​normalt harmløse hudbakterier til aggressive. Denne tilstand forårsager betændelse og forekomsten af ​​bumser på huden.

Hos kvinder er denne tilstand almindelig under graviditet eller menstruation. Begge disse forhold forårsager hormonelle ændringer i kroppen. Derudover er den manglende opretholdelse af ansigtshygiejne også en anden faktor, der øger en persons oplevelse af acne på ansigtets hud.

Læs også: Placeringen af ​​bumser i ansigtet viser en sundhedstilstand?

Kend nogle måder at slippe af med acne

Gør nogle af disse måder at slippe af med stædig acne, nemlig:

  1. Rutinemæssigt rent ansigt

Ifølge American Academy of Dermatology kan du regelmæssigt rense dit ansigt mindst 2 gange om dagen for at behandle dit acneproblem. Glem ikke at bruge en sæbe, der passer til din hudtype, så acne kan behandles med det samme.

Nå, for maksimale resultater, glem ikke at rense dit ansigt lige efter du vågner, mens du hviler og efter du er blevet udsat for forurening udefra. Ikke kun ansigtet, du bør regelmæssigt rense madrassen, sengetøjet og puderne, så snavset, der sidder fast, ikke forårsager akne i fremtiden.

  1. Brug af antiaknecreme

Du kan bruge en anti-akne creme til at behandle dit acne problem. Der er intet galt i at følge instruktionerne fra lægeteamet eller lægen for brug af anti-acne creme. Du kan bruge appen at spørge en hudlæge direkte om at bruge den rigtige anti-akne creme til din hudtilstand.

  1. Hold huden fugtet

Ud over at rense din ansigtshud regelmæssigt, kan du behandle acne ved at indtage mere vand. At opfylde kroppens væskebehov hver dag kan holde din hud godt hydreret. Lancering fra Healthline, tør hud udløser overskydende olie, der øger risikoen for acne. Så der er ingen skade i at indtage mere vand om dagen, så huden bliver hydreret, og acne kan langsomt forsvinde.

  1. Pas på din kost

Ifølge American Academy of Dermatology, hvis du har acne-udsat hud, bør du undgå at indtage det mejeriprodukter. Vi anbefaler, at du øger forbruget af frugt og grønt, der indeholder antioxidanter. Ifølge National Center for Complementary and Integrative Health findes antioxidanter i nogle farvestrålende grøntsager, såsom peberfrugt, spinat og bær.

Ud over at opretholde en sund kost, kan nogle grøntsager og frugter også bruges som en maske til behandling af genstridige acneproblemer, såsom avocado, citron, tomat og agurk. Vitaminindholdet i det er i stand til at overvinde stædig acne.

Læs også: 3 naturlige acne behandlinger

  1. Reducer stressniveau

Overdreven stressniveauer udløser også forekomsten af ​​acne på ansigtshuden. Der er ikke noget galt i at lave forskellige sjove aktiviteter, så de stressede forhold, man oplever, kan håndteres ordentligt.

Ifølge American Academy of Dermatology er acne også relateret til en persons mentale sundhed. Ikke kun forstyrre hudens sundhed, acne kan få en person til at opleve et fald i selvtillid til depression.

Så her er nogle nemme måder at slippe af med acne. Husk at passe på din huds sundhed ikke kun udefra, men også indefra.

Reference:
American Academy of Dermatology. Fået adgang i 2019. 10 ting at prøve, når acne ikke forsvinder
American Academy of Dermatology. Tilgået i 2019. Acne Clinical Guideline
American Academy of Dermatology. Fået adgang i 2019. Acne kan påvirke mere end din hud
National Institute of Arthritis og Muskuloskeletale og Hudsygdomme. Tilgået i 2019. Acne
Healthline. Tilgået 2019. Hjælper drikkevand mod akne
UK National Health Service. Tilgået i 2019. Acne