10 fordele ved kogt majs til gravide og ammende mødre

Kogt majs kan være et godt madvalg for gravide og ammende kvinder. Udover sin søde og lækre smag har denne sunde mad også mange gode næringsstoffer. Fordelene ved kogt majs er ikke kun godt for mors sundhed, men også godt for at støtte babys vækst og udvikling.

, Jakarta – Under graviditet og amning opfordres mødre til at indtage en række nærende fødevarer for at opfylde de næringsstoffer, der er nødvendige for sundheden for moren selv og hendes baby. Nå, kogt majs er en af ​​de sunde fødevarer, som er gode for mødre at indtage, både under graviditet og amning.

Ikke nok med at den har en sød smag og sprød tekstur, majs er også spækket med kulhydrater, protein, fibre, vitaminer og mineraler, som alle er gode til gravide og ammende kvinder. Når tilberedt på den sundeste måde, nemlig kogt, kan mødre få optimal ernæring fra majs, som er gavnligt for at understøtte moderens sundhed og babyens vækst. Find ud af mere om fordelene ved kogt majs til gravide og ammende kvinder her.

Læs også: Anbefalinger til sund mad til ammende mødre

Fordele ved kogt majs til gravide kvinder

Her er fordelene ved kogt majs til gravide kvinder:

  1. Hjælp med at overvinde forstoppelse

Majskolber er en god kilde til fibre, så det kan hjælpe på fordøjelsesproblemer, såsom forstoppelse, som du kan opleve under tidlig graviditet.

  1. Reduktion af risikoen for fødselsdefekter

Majs indeholder folinsyre, som er nyttig til at reducere risikoen for abnormiteter hos det ufødte barn, såsom Spina Bifida.

  1. Forbedre hukommelsen

Fordelene ved kogt majs kan også forbedre moderens hukommelse under graviditeten, så gravide kan huske alle de fornødenheder, de gerne vil købe, uden at skulle lave en indkøbsliste. Denne sunde mad er også nyttig til at understøtte fostrets hjerneudvikling.

Læs også: Hvad sker der med hjernen under graviditeten

  1. Vedligeholdelse af babys øjensundhed

Majs er også rig på antioxidanter såsom lutein, som spiller en rolle i at forbedre barnets syn, før det bliver født. Derudover kaldes indholdet af carotenoidstoffer i majs zeaxanthin Det kan også hjælpe med at forhindre makuladegeneration af øjet.

  1. Holder immunsystemet stærkt

Beta-caroten i majs giver det vitamin A, der er nødvendigt for immunsystemets funktion, såvel som den sunde vækst og udvikling af babyer.

Fordele for ammende mødre

Ikke kun godt for gravide kvinder, kogt majs er også godt til indtagelse under amning, fordi det kan give følgende fordele for både mor og baby:

  1. Tage på i vægt naturligt

Majs er en kilde til kulhydrater, så at spise majskolber under amning kan hjælpe med at øge babys vægt. Men husk, undgå at indtage det i overskud, fordi det kan forårsage fedme.

Læs også: Mor, dette er 6 måneders babymad for at tage på i vægt

  1. Sænker kolesterol

Fordelene ved kogt majs er gode for mødres sundhed under amning, fordi disse fødevarer indeholder C-vitamin, caroten og bioflavonoider. Dette indhold kan regulere kolesterolniveauet i blodet og reducere kolesteroloptagelsen i kroppen

  1. Understøtter babys muskel- og nervefunktion

At spise majskolber under amning kan også hjælpe med at opfylde barnets behov for fosfor, som er nyttigt til at understøtte knoglevækst, samt kalium og magnesium, som er nødvendige for en god muskel- og nervefunktion.

  1. Proteinkilde

Takket være det høje proteinindhold er fordelene ved kogt majs gode for dannelsen af ​​babys muskelvæv og forbedrer hjernecellernes ydeevne.

  1. Forebyg Alzheimers sygdom

Majs har også et højt indhold af thiamin, så det er nyttigt til at forbedre kognitiv funktion hos babyer og kan også forhindre barnet i at få Alzheimers sygdom.

Det er fordelene ved kogt majs til gravide og ammende kvinder. Udover sund mad kan mødre også opfylde de ernæringsmæssige behov hos sig selv og deres babyer ved at tage kosttilskud. Mødre kan købe kosttilskud ved hjælp af appen . Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil og din tillægsbestilling vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
første gråd. Fået adgang i 2021. Spise majs under graviditeten – er det sikkert?.
Mom Junction. Tilgået i 2021. Er det sikkert at spise majs under graviditet?
Gravid. Tilgået i 2021. 9 fordele ved majs til ammende mødre
første gråd. Fået adgang i 2021. Sådan giver du majs til babyer – en endelig guide