Sådan stimulerer du barnet til at kravle adræt

, Jakarta - Kravle er en naturlig udviklingsmilepæl, der forekommer hos enhver baby. Babyer har et naturligt ønske om at bevæge sig og lære at kravle. Alligevel er der nogle ting, som mødre og fædre skal gøre for at stimulere deres baby til at kravle og øve andre grovmotoriske færdigheder.

Forestil dig ikke at stimulere en baby som at lære en baby at kravle. I stedet giver det babyer mulighed for at træne deres grovmotoriske færdigheder. Der er flere måder, man kan gøre for at stimulere babyen til at kravle adræt, nemlig:

Læs også: Baby Pludselig Tradewinds, Pas på Wonder Week

  • Giv baby nok tid på maven

Selvom din baby det meste af tiden skal sove på ryggen, er det bedst at give ham lidt tid på maven hver dag, når han vågner. Når din baby har tid på maven, vil han øve sig i at løfte hovedet og styrke ryggen og bevæge resten af ​​kroppen frit.

Hvis din lille ser ud til at være protesterende, ophidset eller utilpas, så giv den kun et par minutter på maven. Gør legen sjov på gulvet ved at placere interessant legetøj, som baby kan prøve at nå.

  • Reducer tiden i babystol eller udsmider

Babyer, der bruger mindre tid på gulvet, kan tage længere tid om at kravle. At placere din baby for længe i vugger, rollatorer og andre babysæder vil kun begrænse din baby og begrænse deres udforskning. Til det bør du lade baby lege længere på et sikkert gulv.

Læs også: Dette er et tegn på sen babyudvikling

  • Motiver babyen

Babyer har en naturlig trang til at blive ved med at bevæge sig. Men mødre og fædre kan motivere eller stimulere ekstra ved at give noget som et legetøj at få fat i.

Prøv at placere dit yndlingslegetøj på gulvet i udsatte tider, men hold det uden for rækkevidde. Denne metode stimulerer barnet og giver det et formål med at kravle. Mødre kan også stille et spejl foran barnet. Når han ser sin egen refleksion i spejlet, vil det motivere barnet til at bevæge sig fremad og derefter gradvist kravle hen til det objekt, han ser.

  • Giv et behageligt rum til udforskning

Giv et særligt område på gulvet, hvor der er interessant legetøj og alt, hvad babyen sikkert kan udforske. Gulve uden gulvtæppe hjælper babyen med at komme lettere fremad, idet den er afhængig af skjorter og bukser. På en glat, ren overflade vil tøjet hjælpe din baby til at begynde at kravle lettere.

Udvikling af babys muskelstyrke til at kravle

Babyer skal udvikle to hovedevner for at kunne kravle. Først og fremmest skal barnet udvikle muskelstyrken til at støtte kroppen med arme og ben. For det andet skal han være i stand til at koordinere lemmernes bevægelse for at lave en kravlebevægelse.

De fleste babyer udvikler bevægelsesevner i det første leveår. Den gennemsnitlige baby begynder at kravle i en alder af 6 til 10 måneder. Hvis babyer fokuserer på andre færdigheder, såsom finmotorik eller sprogudvikling, kan det forsinke deres fokus på kravlen.

Læs også: Kend stadierne af babyens udvikling Alder 4-6 måneder

Mor og far behøver ikke bekymre sig, hvis barnet ikke går gennem kravlefasen. Babyen kan gå igennem processen med at sidde, trække i kroppen og derefter gå med det samme uden at gå gennem kravlefasen.

Det man skal bemærke er, når babyen forsøger at bevæge sig, men kun bruger den ene side af sin krop. Hvis dette sker, er det bedst at tale med din læge via appen . Man frygter, at barnet ikke udvikler sig i evnen til at bevæge sig. Lægen vil vurdere, om barnets udvikling er normal eller planmæssigt.

Reference:
sunde børn. Hentet i 2020. Bevægelse: 8 til 12 måneder
Healthline. Tilgået 2020. Enkle trin til at lære din baby at kravle