Unge datoer eller almindelige datoer, hvad er den sundeste?

Jakarta - Dadler er en identisk frugt i den hellige måned Ramadan. Fordi dadler ofte bruges som mad for at bryde fasten. Dadler har snesevis af sorter afhængigt af det land, hvor frugten dyrkes. I Indonesien er datoer, der er berømte for at have den bedste kvalitet, dadler Ajwa (Profet stammer) fra Medina.

Generelt indtages modne dadler oftere end unge dadler. Indonesiske folk er også mere fortrolige med tørrede dadler ( tamr ) som ofte optræder i måneden Ramadan og Hajj end unge datoer. Unge datoer eller ruthob har næsten samme egenskaber som tørre dadler. Forskellen er, at unge dadler har en lidt hårdere tekstur, og kødet er hvidt som kokos.

Læs også: 5 frugterstatningsdatoer

Modne dadler har en karakteristisk sød smag og blød kødtekstur, som har forskellige sundhedsmæssige fordele. At bryde fasten med dadler kan forhindre overspisning på grund af den følelse af mæthed, det forårsager. Udover at bryde fasten, er dadler også gode til sahur. For udover at dadler kan udsætte sulten længere, giver dadler også mere energi end de næringsstoffer, de indeholder. Dadler indeholder også kalium som er ret stort, så det er gavnligt for nervesystemet.

I mellemtiden er unge dadler umodne dadler. Derfor smager den syrligt og frisk. Der er dog også andre typer dadler, som er søde, selvom de stadig er unge. Hvis du efterlader dadlerne i nogen tid, bliver konsistensen blødere og sødere, når den indtages.

For at reducere den sure smag blandes sædvanligvis unge dadler med andre fødevareingredienser, såsom honning og mælk for at reducere den sure smag. I mellemøstlige lande forarbejdes denne frugt ofte til syltetøj, kageblandinger og buddinger. For at komme uden om den hårde ydre skal kan du bruge værktøj, såsom en tang eller en nøddeknækker. Hvis du vil være mere praktisk, kan du købe pulveriserede unge dadler, der er bredt tilgængelige på markedet.

Læs også: Udover dadler er disse frugter, der forbruges under Eid

Sammenlignet med modne dadler er fordelene ved unge dadler deres fordele for gravide kvinder og perioden efter fødslen. Her er nogle af fordelene ved at indtage unge dates, som du har brug for at kende:

  • Fremskynde sammentrækninger og lette fødsel naturligt.

  • Forebyg risikoen for blødning under fødslen.

  • Lette produktionen af ​​modermælk hos ammende mødre.

  • Lette fordøjelsen.

  • Forebyg anæmi.

  • Forebyg risikoen for diabetes.

  • Forbedre hjertefunktionen

  • Forbedre knoglesundheden.

  • Oprethold hjernens ydeevne, især hos børn.

  • Forbedre kroppens immunforsvar.

  • Bekæmp frie radikaler.

For at bevare kvaliteten bør du opbevare unge dadler ordentligt, så de ikke let bliver mugne. Efter at have vasket dem grundigt, lufttørre dadlerne eller tørre dem af med en serviet, indtil de er helt tørre. Læg derefter dadlerne i en lufttæt beholder og læg dem i fryseren.

Læs også: Svag krop efter at have brudt fasten, hvad er årsagen?

Det er information om fordelene ved modne dadler og unge dadler, som du har brug for at kende. Hvis du oplever helbredsproblemer, så tøv ikke med at tale med din læge . Brug funktioner Tal med en læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!