Disse er sygdomme forårsaget af HPV-virus

, Jakarta – HPV-infektion er en virusinfektion, der generelt forårsager vækst af huden eller slimhinderne (vorter). Der er mere end 100 varianter af humant papillomavirus (HPV). Nogle typer HPV-infektion forårsager vorter og kræft.

De fleste HPV-infektioner forårsager ikke kræft. Men nogle typer af genital HPV kan forårsage kræft i den nederste del af livmoderen, der forbinder til skeden. Andre typer kræft, herunder kræft i anus, penis, vagina, vulva og bagsiden af ​​halsen ( orofaryngeal ), er blevet forbundet med HPV-infektion.

Denne infektion overføres ofte seksuelt eller ved hud-mod-hud-kontakt. Vacciner kan hjælpe med at beskytte mod de HPV-stammer, der er mest tilbøjelige til at forårsage kønsvorter eller livmoderhalskræft.

Læs også: Er der en måde at slippe af med HPV-virus?

I de fleste tilfælde vil immunsystemet besejre HPV-infektionen, før den forårsager vorter. Når vorter vises, varierer deres udseende afhængigt af hvilken type HPV der er involveret.

Kønsvorter vises som flade læsioner og små knopper, såsom blomkål eller små knopper, såsom stængler. Hos kvinder forekommer kønsvorter for det meste på vulva, men kan også forekomme nær anus, på livmoderhalsen eller i skeden.

Hos mænd vises kønsvorter på penis og pungen eller omkring anus. Kønsvorter forårsager sjældent ubehag eller smerte, selvom de kan være kløende eller klumpet.

Mens almindelige vorter, generelt vises som ru og hævede knopper og normalt forekommer på hænder og fingre. I de fleste tilfælde er almindelige vorter grimme, men de kan også være smertefulde eller tilbøjelige til at skade eller bløde.

Læs også: Øg dine chancer for liv ved at opdage livmoderhalskræft tidligt

Så er der plantar vorter, som er ru vækster, der normalt vises på hælene eller fødderne. Disse vorter kan forårsage ubehag. Derefter flade vorter, der ligner vabler med en flad overflade og let hævet. Denne type kan dukke op overalt, men børn får det normalt i ansigtet, og mænd har en tendens til at få det i skægområdet. Kvinder har en tendens til at få det på fødderne.

Livmoderhalskræft forårsaget af HPV

Næsten al livmoderhalskræft er forårsaget af HPV-infektion, men livmoderhalskræft kan tage 20 år eller længere om at udvikle sig efter HPV-infektion. HPV-infektion og tidlig livmoderhalskræft giver normalt ikke mærkbare symptomer. At blive vaccineret mod HPV-infektion er den bedste beskyttelse mod livmoderhalskræft.

Fordi tidlig livmoderhalskræft ikke forårsager symptomer, er det meget vigtigt for kvinder at have regelmæssige screeningstests for at opdage præ-cancerøse forandringer i livmoderhalsen, der kan pege på kræft. Nuværende retningslinjer anbefaler, at kvinder i alderen 21 til 29 har en Pap-test hvert tredje år.

Læs også: 6 fødevarer at spise til livmoderhalskræftpatienter

Kvinder i alderen 30 til 65 rådes til at fortsætte Pap-tests hvert tredje år eller hvert femte år, hvis de også får en HPV DNA-test på samme tid. Kvinder over 65 år kan stoppe med at teste, hvis de har tre normale Pap-tests i træk, eller to HPV DNA- og Pap-tests uden unormale resultater.

Hvis du vil vide mere om HPV-virussen og de sygdomme, virussen forårsager, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge, du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .