Tag det ikke let, skæv hud skal også opereres

, Jakarta - Indgroet tånegl er en lidelse, der opstår, når en indgroet tånegl (onychocryptose). Generelt vil denne tilstand forbedres efter at have modtaget behandling. Men vær forsigtig, indgroede tånegle, der er alvorlige og fører til betændelse, skal muligvis behandles med et kirurgisk indgreb.

Denne tilstand er forårsaget af tryk fra den voksende kant af neglen til huden på tåen. Når spidsen af ​​neglen trænger ind i huden, producerer den betændelse. Indgroede tånegle giver i starten milde symptomer, men kan udvikle sig til en infektion i den tilstødende hud eller blive et tilbagevendende problem. Indgroede tånegle påvirker oftest den største tå eller storetå.

Læs også: Lad ikke indgroede tånegle, hvis du ikke ønsker operation

Cantengan Operation

Indgroede tånegle kan være forårsaget af flere ting, såsom traumer, at klippe negle for korte, stramme sko eller genetik. Symptomerne omfatter smerter, rødme af neglen, og i alvorlige tilfælde kan dræning og infektion udvikle sig.

Nogle hjem retsmidler, såsom gennemvædning af fødderne med Epsom salte og aktuelle antibiotiske salver kan hjælpe med at lindre symptomerne på indgroede tånegle. Hvis smerten fortsætter, eller hvis der er tegn på infektion, bør patienten besøge en fodterapeut for kirurgisk fjernelse.

Indgroet tånegleoperation er en procedure, der udføres på et hospital ved hjælp af lokalbedøvelse. Generelt udføres en inkantationsoperation, hvis en person har tilstande, såsom:

  • Hjemmemidler løser ikke den indgroede tånegl.
  • Oplever gentagne fordøjelsesbesvær.
  • Har en anden tilstand, såsom diabetes, der gør komplikationer mere sandsynlige.

For at være klar til operation vil lægen først rense og bedøve din tå med en bedøvelsesindsprøjtning. To injektioner vil blive givet ved bunden af ​​tåen, og efter 10 til 15 minutter vil tåen være følelsesløs. Dette kan føles meget ubehageligt.

Det behagelige elastikbånd kan påføres området i nærheden af, hvor dine tæer er. Din læge kan placere en kile under din negl for at holde den indgroede del.

Når du er klar, vil lægen bruge en saks og et specielt værktøj til at adskille din tånegl ved at lave et lodret snit fra siden, der vokser ned til neglebåndet. Lægen vil bruge en varm elektrisk enhed kaldet en kauterisering eller en syreopløsning såsom phenol eller trichloreddikesyre til at forstyrre matrixen, hvori neglen vokser.

Denne behandling vil stoppe dine negle i at bløde. Det betyder også, at en del af din negl sandsynligvis ikke vil vokse ud igen. Hvis de vokser ud igen, kan dine negle se anderledes ud, end de gjorde før operationen. Til sidst vil lægen bandagere området med geléolie på det opererede ben.

Læs også: Sådan overvinder du indgroede tånegle derhjemme

Genopretning efter operationen

På dagen for indgroet tånegleoperation vil en person med denne lidelse blive anbefalet at blive hjemme og ikke få lov til at bruge sine fødder hele dagen for at undgå risikoen for dræning og hævelse efter en neglefjernelsesoperation.

Om aftenen efter operationen er udført, kan du fjerne bandagen, der stadig sidder fast, og bruse normalt. Du kan også suge dine fødder i Epsom salt i fem minutter en eller to gange om dagen. Dette kan hjælpe med at reducere rødme og hævelse efter operationen.

Aktuel antibiotisk salve vil blive ordineret efter en infektionsoperation, påført neglen dagligt og dækket med en bandage i op til to uger efter, at røgelseoperationen er udført. Normale sko og aktiviteter kan normalt genoptages en dag eller to efter, at røgelseoperationen finder sted.

Læs også: Sådan overvindes indgroede negle

Det er diskussionen om cantengan kirurgi. Hvis du vil lave en indgroet tånegl, spørger du lægen igennem . Læger kan nemt kontaktes via Video/taleopkald og chat når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Vejen er med Hent Ansøgning i App Store og Google Play!

Reference:
NHS. Hentet i 2020. Herpetic whitlow (whitlow finger).
Healthline. Hentet i 2020. Hvor hurtigt vokser negle? Medvirkende faktorer og tips til vækst..
Healthline. Tilgået 2020. Gør indgroet tånegleoperation ondt? Alt hvad du behøver at vide.
Medscape. Tilgået i 2020. Neglefjernelse.