Pas på mæslingesymptomer hos babyer

Jakarta – Spædbørn og børn er en gruppe, der er sårbar over for den virus, der forårsager mæslinger. Denne sygdom er forårsaget af mæslingevirus Paramyxovirus. Mæslinger er karakteriseret ved flere typiske symptomer, såsom feber, hoste, udslæt på kroppen, til konjunktivitis, også kendt som betændelse i øjets slimhinde.

Symptomer på mæslinger hos spædbørn vil generelt vise sig mellem 10-14 dage efter virusangrebene. Hos spædbørn er mæslingevirus mere almindelig hos spædbørn under 5 år. Symptomer, der vises som et tegn på denne sygdom, kan få din lille til at føle sig utilpas og blive mere kræsen. Den bedste måde at forhindre virusinfektioner på er at få en mæslingevaccine. Læs diskussionen nedenfor

Læs også: Pas på, det er ikke kun spytstænk, mæslingevirus kan sprede sig

Vacciner til forebyggelse af mæslinger

Mæslinger hos spædbørn bør ikke tages let på. Hvis de ikke behandles ordentligt, siges mæslinger at udløse forskellige helbredsproblemer, som endda fører til tab af liv. Langt den mest effektive måde at forhindre overførsel af denne sygdom på er ved vaccination eller mæslingeimmunisering. Babyer og børn, der modtager denne vaccine, vil være mere beskyttet mod angrebet af den virus, der forårsager mæslinger.

Disse sundhedsproblemer er faktisk almindelige, men det betyder ikke, at de kan ignoreres. Forældre skal kende og genkende symptomerne på mæslinger hos spædbørn. Generelt er mæslinger karakteriseret ved symptomer som feber. Dette er et tegn på, at der er en infektion på grund af et virusangreb i babyens krop. Tag straks din lille på hospitalet, hvis feberen føles unaturlig og ikke aftager efter 24 timer eller mere.

Læs også: Mæslinger og røde hunde, lignende, men ikke det samme

Udover feber gør mæslinger også børn mere kræsne. Generelt sker dette på grund af symptomerne på ondt i halsen, der opstår på grund af et viralt angreb. Babyer, der er inficeret med mæslingevirus, viser også normalt symptomer på hoste og løbende næse. Mæslinger kan også få et barns appetit til at falde, og dets krop bliver svag og svag.

Ydermere vil mæslinger forårsage et rødt udslæt på overfladen af ​​barnets hud. Udslæt af mæslinger findes normalt i små, røde eller hvide former og ligner sand, der kommer ud af huden. De første dele, der ofte bliver ramt af røde udslæt, er barnets kinder og slimhinderne på kindernes inderside. Disse røde pletter er forskellige fra nældefeber hos babyer.

Mæslingeudslæt kan også findes i ansigt, nakke, ryg, arme, hænder og til sidst til fødderne. På dette stadium er andre symptomer normalt begyndt at aftage, og babyens krop er ikke for feberagtig. Mæslingevaccine er den mest anbefalede måde at undgå risikoen for denne sygdom hos børn.

Mange forældre er bekymrede for at give deres børn mæslingevaccinen på grund af de bivirkninger, det medfører. Men husk på, at bivirkningerne af vaccinen vil være meget lettere end virkningerne af mæslingevirusinfektion. Sørg derfor for, at din baby får den rigtige vaccine så tidligt som muligt.

Læs også: Hvornår er det rigtige tidspunkt til mæslingevaccination for din lille?

Få mere at vide om symptomerne på mæslinger, og hvordan du forebygger det med vacciner. Fædre og mødre kan bruge applikationen for at få den mest nøjagtige information. Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Fortæl også helbredsproblemer eller tidlige symptomer, som din lille har oplevet, med kun én ansøgning. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play.

Reference:
Oxford Academy. Tilgået 2020. Mæslinger, misinformation og risiko: fritagelser for personlig tro og MFR-vaccinen.
Børns sundhed. Tilgået 2020. Dit barns vaccinationer: Vaccine mod mæslinger, fåresyge og røde hunde (MMR),
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Mæslinger.