Pas på, forældre underviser ubevidst i stereotyper siden barndommen

, Jakarta - I Big Indonesian Dictionary (KBBI) er en stereotype en opfattelse af en gruppes natur baseret på subjektive og upassende fordomme. I dette tilfælde kan det eksemplificeres gennem køn, som kaldes kønsstereotyper. Det er, hvad forældre ofte lærer deres børn fra de er små. Ubevidst vokser børn op i henhold til de stereotyper, som deres forældre har opstillet.

I dette tilfælde er der behov for kønsanerkendelse hos børn. Læring kan ske ved at forklare det køn, der er blevet dannet biologisk gennem hormoner, kromosomer og reproduktive organer. Denne type stereotype refererer normalt til forskellene mellem mænd og kvinder, der er formet af miljø, kultur og skikke. Ikke kun køn, kønsstereotyper omfatter også adfærd, ansvar, roller og opgavefordeling mellem kvinder og mænd.

Læs også: Myter eller fakta Problemer i hjernen forårsager paraplegi

Kønnet i sig selv omfatter arten, adfærden, rollerne, ansvaret og pligterne mellem mænd og kvinder. Ud over biologiske faktorer bestemmes køn af den offentlige mening, gældende normer, forældrestile samt medierne. Kønsgenkendelse vil påvirke et barns selvopfattelse for at bestemme dets identitet som dreng eller pige. Disse ting gør, at forældre ubevidst lærer stereotyper til deres børn fra barndommen. Her er forklaringen:

  1. "Hvorfor kan mænd lide at lave mad? helvede ?” eller "hvorfor leger kvinder med legetøjsbiler?". Har du nogensinde sagt eller hørt den sætning? Disse subjektive sætninger vil udvikle sig i barnets hjerne, som så bliver til noget, de ikke bør gøre.

  2. "Hvorfor kan en dreng ikke gøre sådan noget? helvede ?”. Deres søn eller datter har brug for mors hjælp. Derfor er mødre nødt til at lære dem, at mænd er maskuline og har brug for andres hjælp ikke er et stort problem. Det er det samme med piger, der er feminine, men som kan være stærke og selvstændige.

Sådanne ting kommer selvfølgelig ofte ud af deres mund utilsigtet. I dette tilfælde kan moderen spørge direkte hos den sagkyndige psykolog i ansøgningen om, hvad der kan og ikke må være i at opdrage børn.

Læs også: Niveau af økonomisk velfærd kan påvirke fedme

Lær de rigtige ting

I undervisningen i, hvad der er rigtigt og forkert, kan mødre besvare alle de smås spørgsmål med rigtige svar. Brug dog simple ord, så de er nemmere at forstå. Der er ingen grund til at lyve for ham, for i dette tilfælde kan barnet have en forkert forståelse af noget.

Glem ikke at introducere køn til børn fra en tidlig alder. Årsagen er, at dannelsen af ​​selvopfattelse, der er dannet siden barndommen, vil påvirke hans personlighed og adfærd, når han vokser op. Glem ikke at introducere forskellene mellem de to køn på passende vis, fordi dette vil blive gemt i deres langtidshukommelse.

Læs også: Overvægtige børn er i risiko for overvægt som voksne

Hvorfor er det så vigtigt at gøre?

Det er vigtigt at anerkende køn fra en tidlig alder, så børn ikke bliver fanget i det forkerte stigma. Som det er tilfældet med farve, har den brede offentlighed været fikseret på bestemte farver, der er specifikke for et bestemt køn. Hvad mødre skal indgyde er, at køn lærer børn mere om de roller, de skal spille, når de bliver voksne, og det ansvar, de vil bære.

Ikke kun farve, forældre forbyder også ofte piger eller drenge at lege med bestemt legetøj. Piger og drenge skal lege med dukker, det er bare, at formerne er forskellige. Piger vil tænke på dukker som deres børn, mens drenge har en tendens til at kunne lide udstoppede dyr eller actionfigurer . Det er vigtigt for forældre at introducere gode ting om køn, så børn ikke allerede føler sig godt tilpas under de forkerte forhold.

Reference:
Forældre. Besøgt 2019. 4 ting, du bør vide om kønsstereotyper i legetøj til børn.
Encyclopedia of Early Childhood Development. Tilgået 2019. Forældres socialisering af køn hos børn.