Sådan behandles unormal uterinblødning

Jakarta - Unormal uterinblødning er kraftig og langvarig blødning, der opstår uden for den månedlige menstruation. Under normale forhold varer menstruationen mellem 5 og 8 dage, med en cyklus mellem 21 og 35 dage. Men når der opstår unormal uterinblødning, opstår der blødninger mellem månedlige perioder, eller der er kraftige blødninger over en relativt lang periode.

Problemhormoner er en almindelig årsag til unormal uterinblødning. Når et æg har ægløsning, fortæller visse hormoner, at kroppen skal akkumulere og derefter fjerne slimhinden i livmoderen, også kendt som endometriet. For meget endometrieopbygning forårsager uregelmæssig menstruation eller kraftig blødning.

Indtagelse af p-piller, vægttab eller -øgning, følelsesmæssig og fysisk stress udløser unormal livmoderblødning. En anden årsag er relateret til fysiske problemer med livmoderen. Årsagen, ikke få kvinder, der har fibromer, der vokser i muskelvæggen i livmoderen. Derudover kan der dannes polypper i slimhinden i livmodervæggen, og en tilstand kaldet adenomyose får endometriet til at vokse ind i livmodervævet.

Læs også: Spiralen kan udløse unormal livmoderblødning, her er grunden

Genkendelse af symptomerne på unormal uterinblødning

Det vigtigste tegn på unormal uterinblødning, der kan observeres, er kraftig blødning, der opstår mellem menstruationscyklusser og forekommer oftere. Når der opstår blødning i menstruationscyklussen, så prøv at afgøre, om der er store blodpropper, for hvis der er, er dette også et tegn på unormal uterinblødning. Så er andre symptomer, der kan bemærkes, forekomsten af ​​blodpletter, maven føles fuld, og brysterne føles mere følsomme og bløde at røre ved.

Så hvordan behandler man unormal uterinblødning?

Selvfølgelig afhængig af årsagen til blødningen. Hvis en kronisk sygdom eller blodsygdom er årsagen til problemet, kan det være nødvendigt med yderligere behandling. Behandlingen er baseret på tilstanden og planen om at få en baby. Årsagen er, at den udførte behandling påvirker graviditeten, hvis den opstår. Administration af lægemidler omfatter følgende typer:

  • Hormon. P-piller og andre hormonbehandlinger kan hjælpe med at få din menstruationscyklus tilbage til normal.

  • GnRH, hjælper med at stoppe kroppen i at producere visse hormoner og krymper midlertidigt fibromer. Det gives normalt i kombination med andre behandlinger.

  • Ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler taget et par dage før starten af ​​menstruationscyklussen kan hjælpe med at lindre blødning.

  • Tranexamsyre. Piller, der hjælper med at størkne blod og kontrollere kraftige livmoderblødninger.

Læs også: Pas på 5 risikofaktorer, der udløser unormal uterinblødning

I nogle tilfælde af unormal uterinblødning er kirurgi nødvendig for at stoppe blødningen, herunder:

  • Endometrieablation , ved hjælp af varme, elektricitet eller lasere til at ødelægge slimhinden i livmoderen. Dette kan dog få dig til at stoppe med at menstruere helt. Du kan muligvis heller ikke få børn efter behandlingen, og den graviditet, der opstår, kan være farlig. Det kan være, at du skal bruge prævention indtil overgangsalderen.

  • Myomektomi eller livmoderarterieembolisering. Hvis du har fibromer, fjerner lægen dem eller skærer de kar, der leverer blod.

  • Hysterektomi , eller den proces, hvorved livmoderen fjernes. Denne behandling er nødvendig, hvis myomerne i livmoderen er for store eller har livmoderkræft. Denne behandling er en sidste udvej, hvis andre behandlinger ikke giver maksimale resultater.

Læs også: 4 årsager til unormal livmoderblødning, du skal kende

Hvis du oplever disse symptomer, skal du ikke ignorere dem, fordi de kan føre til alvorlige komplikationer. Spørg straks lægen om den første behandling, der kan udføres. For at dine spørgsmål og svar er nemmere, og du ikke skal vente længe, ​​kan du bruge applikationen . Hent første ansøgning det er på din telefon.