Er det rigtigt, at fiskeøjebehandling kræver operation?

, Jakarta - Mange mennesker sidestiller nogle gange fiskeøjne med vorter eller hård hud. Faktisk har de tre sundhedsproblemer forskellige symptomer og årsager. I den medicinske verden er fiskeøje også kendt som clavus.

Clavus er en fortykkelse af huden på grund af gentagne tryk og friktion. Sammenlignet med hård hud er fiskeøjne normalt runde og mindre i størrelse. Fiskeøjne har også et hårdere center omgivet af betændt hud.

Den ting at bekymre sig om, fortykkelsen af ​​huden, der bliver til fiskeøjne, kan forårsage smerte. Så hvilken del af kroppen er oftest angrebet af fiskeøjne? Nå, i de fleste tilfælde findes denne ene klage generelt i benene.

Med hensyn til køn ser det ud til, at kvinder burde være ængstelige. Fordi fiskeøjne ofte angriber kvinder mere end mænd. Årsagen til, at kvinder ofte bruger lukkede sko med ubehagelige størrelser.

Spørgsmålet er, hvordan man skal håndtere fiskeøjne? Er det rigtigt, at fiskeøjetilfælde altid ender med operation? Her er diskussionen!

Læs også: Fiskeøjne, usynlige, men forstyrrende fodtrin

Kend symptomerne

Når en person er ramt af denne sygdom, vil huden opleve abnormiteter såsom hærdning, fortykkelse og fremspring af huden. Derudover kan huden også blive skællende, tør eller fedtet, og der er smerter ved tryk. Så hvad er forskellen med hård hud? Forskellen vil være betændelse og smerter i fiskens øje.

Undgå årsagerne og risikofaktorerne

Tryk og friktion i det samme hudområde gentagne gange er hovedårsagen til fiskeøje. Så hvad kan forårsage denne tilstand? Nå, her er forklaringen.

  • Har ikke sokker på. Hvis du ikke har de forkerte sokker på, kan det forårsage friktion mellem fødder og fodtøj.

  • Spiller ofte musik og hænder. Hyppig brug af håndværktøj eller musikinstrumenter kan også forårsage fortykkelse af huden.

  • Rygere og lightere kan have øjer på huden af ​​tommelfingrene. Årsagen er gentagen friktion, når lighteren tændes.

  • Brug af ubehagelige sko. Sko, der er for smalle og højhælede kan lægge pres på nogle dele af foden. I mellemtiden kan sko, der er for løse, få foden til at gnide gentagne gange mod indersiden af ​​skoen.

Læs også: Ofte betragtet som det samme, hvad er forskellen mellem hård hud og fiskeøjne?

Fiskeøjne trænger til operation, virkelig?

Dybest set, hvordan man håndterer fiskeøje afhænger af tilstanden af ​​fiskeøjet, som den syge oplever. Den enkleste måde kunne for eksempel være at bruge en pimpsten og varmt vand.

Denne metode med varmt vand og pimpsten har til formål at fjerne død hud på fiskens øjne. Tricket er at lægge fødderne i blød i varmt vand og derefter gnide den våde pimpsten ind i fiskens øje i 2-3 minutter. Nå, selvmedicinering er bestemt anderledes end en læge.

Hvis fiskeøjet for eksempel anses for ikke at være for alvorligt, kan lægen gribe ind ved at tynde det tykke hudlag ud med en kniv. Denne handling har til formål at mindske smerter og omforme huden, der er blevet tykkere på grund af friktion.

Hertil kommer, hvordan man skal håndtere fisk øje kan også være gennem stoffer. Denne metode bruges normalt som en form for indledende behandling. Denne medicin bruges til at udtynde fortykket hud.

Nå, de givne lægemidler er generelt i form af salver. Disse salver indeholder salicylsyre for at blødgøre og fjerne død hud. Det, der skal understreges, dem, der har fiskeøjne og lider af visse sygdomme, bør undgå brugen af ​​silatsyre.

For eksempel hos personer med diabetes, perifer neuropati eller perifer arteriel sygdom. Fordi denne kiselsyre faktisk vil skade huden eller endda nerver. Derfor skal du først diskutere med din læge, før du bruger dette lægemiddel.

Udover de to ovenstående ting er der også andre tiltag til at behandle fiskeøjne, nemlig gennem kirurgiske indgreb. Denne operation vil normalt blive anbefalet af lægen til at skære eller ødelægge klumpen ved hjælp af en nål eller andet værktøj.

Husk, at denne kirurgiske procedure kan være smertefuld. Derfor vil lægen normalt give bedøvelse først. Generelt vil denne operation blive udført af en læge, hvis andre behandlinger eller behandlinger, der er blevet forsøgt, har fejlet.

Som konklusion, hvordan man overvinder fiskeøje behøver ikke altid at være operation. Den medicinske procedure bestemmes af lægen. Her vil lægen se tilstanden af ​​fiskeøjet og de helbredsmæssige forhold, som patienten kan have.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu også i App butik og Google Play!

Reference:
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Adgang i 2020. Ligtorne og hård hud som følge af mekanisk hyperkeratose. Am Fam Læger. 65(11), s. 2277-2280.
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Sundhed A-Z. Ligtorne og hård hud.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Ligtorne og hård hud.