Dette er processen med forekomsten af ​​hulrum

, Jakarta – Huller opstår på grund af permanent skade på den hårde overflade af tænderne. Hulrum kan også være forårsaget af forfald eller caries forårsaget af en kombination af faktorer, herunder bakterier i munden, hyppige mellemmåltider, indtagelse af sukkerholdige drikkevarer og ikke at rense dine tænder ordentligt.

Hvis huller ikke behandles, kan denne tilstand påvirke de dybere lag af tanden. Dette inkluderer at forårsage alvorlig tandpine, infektion og tandtab. Regelmæssige tandlægebesøg og børstevaner og tandtråd En god en er den bedste beskyttelse mod huller i tænderne og huller i tænderne.

Kend symptomerne på hulrum

Tegn og symptomer på hulrum kan variere afhængigt af omfanget og placeringen. Når en pit lige er startet, har du muligvis ingen symptomer overhovedet. Efterhånden som forfaldet bliver større, kan det forårsage tegn og symptomer som:

Læs også: Hvad forårsager hulrum?

  1. Tandpine, spontan smerte eller smerte, der opstår uden tilsyneladende årsag.

  2. Tandfølsomhed.

  3. Mild til skarp smerte, når du spiser eller drikker noget sødt, varmt eller koldt.

  4. En synlig pit eller pit i tanden.

  5. Brun, sort eller hvid farvning af tandoverfladen.

  6. Smerter når man tygger mad.

Der opstår hulrum sammen med processen, så det er ikke pludseligt. Nogle ting, der kan udløse hulrum er:

  • Plaque

Tandplak i en klar klæbrig film, der dækker tænderne. Dette skyldes, at man spiser meget sukker, men ikke renser tænderne godt. Når sukker og madrester ikke vaskes af tænderne, begynder bakterier hurtigt at spise dem og danne plak.

Plak, der klæber til tænderne, kan hærde under eller over tandkødskanten, hvilket forårsager tandsten (tandsten). Tandsten gør plak sværere at fjerne og skaber et skjold for bakterier.

Læs også: Vælg ikke bare tandpinemedicin, det kan være farligt

  • Plaketangreb

Syren i plak fjerner mineralerne i den hårde ydre emalje på tænderne. Denne erosion forårsager hulrum eller små huller i emaljen - den første fase af hulrum. Når et område med emalje er slidt af, kan bakterier og syrer nå det næste lag af tanden kaldet dentin.

Denne belægning er blødere end emalje og mindre modstandsdygtig over for syrer. Dentin har små rør, der direkte kommunikerer med tandens nerver, hvilket forårsager følsomhed.

  • Progressivt huller i tænderne

Bakterier og syrer kan formere sig gennem tanden, der bevæger sig indenfor (pulpa), hvor nerver og blodkar er placeret. Som følge heraf bliver tænderne hævede og irriterede på grund af tilstedeværelsen af ​​bakterier. Dette skyldes, at hævelsen udvikler sig inde i tanden, nerverne bliver komprimeret, hvilket resulterer i smerter. Dette ubehag kan strække sig ud over tandroden.

Huller og huller i tænderne er meget almindelige, men huller i tænderne og huller i tænderne kan have alvorlige og langvarige komplikationer, også for børn, der endnu ikke har blivende tænder.

Komplikationer fra hulrum kan omfatte:

  1. Smerte.

  2. Tand byld.

  3. Hævelse eller pus omkring tænderne.

  4. Huller i tænderne.

  5. Problemer med at tygge mad.

  6. Gearskifteposition efter tandtab.

Når du har huller og forfald, kan du opleve:

  1. Smerter, der forstyrrer dagligdagen.

  2. Vægttab eller ernæringsproblemer på grund af smertefuld eller vanskelig spisning eller tygning.

  3. Tab af tænder, hvilket kan påvirke dit udseende såvel som din selvtillid.

Hvis du har andre helbredsproblemer, så spørg direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan når som helst og hvor som helst vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak .

Reference:

Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Huller/huller i tænderne .
Tandsundhed. Tilgået i 2019. Caries.