Er det rigtigt, at unormalt udflåd fra skeden skal behandles med medicin?

Jakarta - Grundlæggende er udflåd fra skeden en normal kropsreaktion. Det er derfor, hver kvinde skal have oplevet vaginalt udflåd mindst én gang i sit liv. Selvom det er ret normalt, giver udflåd fra skeden en ubehagelig følelse, især hvis væsken, der kommer ud af de intime organer, er ret meget. Hvis ja, kan udflåd fra skeden siges at være normalt?

Når en kvinde er kommet i puberteten, kan der opstå udflåd fra skeden, fordi udflåd fra skeden dybest set stammer fra skedevæske, der er sluppet af. Hvorvidt udflådet fra skeden er normalt eller ej, kan dog ses på farven, teksturen og lugten af ​​væsken, der kommer ud af skeden. Hvordan skelner man, hvilket vaginalt udflåd der er normalt og ikke?

Læs også: Sådan håndterer du udflåd fra skeden før menstruation

At skelne mellem normal og unormal leukorré

Normalt vaginalt udflåd defineres som, at kroppen og de intime organer stadig fungerer korrekt og normalt. Årsagen er, at dette vaginale udflåd er en vaginal væske, der fungerer til at beskytte og rense disse intime organer uafhængigt, således at vaginalt udflåd, der opstår, ikke skal håndteres, fordi det kan forsvinde af sig selv.

Læs også: Det er ting, der kan forårsage udflåd fra skeden

Normalt vaginalt udflåd vil være klart i farven eller ligne klart mælkehvidt med en glat tekstur og en let klistret følelse, når du rører ved den. Under normale forhold forårsager vaginalt udflåd normalt ingen lugt. På den anden side får unormalt vaginalt udflåd, når det udsender en skarp og grim lugt, skeden til at føles kløende, rød og smertefuld, den har en mere klæbrig tekstur og er grønlig, gullig, rødlig eller brunlig i farven.

Når der er vaginalt udflåd med karakteristika som den ovenfor, er der normalt et problem med de intime organer, såsom infektion. Tilstanden skal behandles med det samme, fordi den udløser alvorlige problemer. Hvis du oplever det, skal du straks kontakte en læge. Brug appen for at gøre det nemmere for dig at bestille tid hos en sagkyndig læge på det sygehus, der er tættest på, hvor du bor.

Læs også: Symptomer på farlig leukorré

Skal det behandles med medicin?

Hvis dette unormale vaginale udflåd opstår på grund af infektion eller visse problemer i de intime organer, giver læger normalt medicin i henhold til, hvad der forårsager dette unormale vaginale udflåd. Mindre infektioner kan forbedres i løbet af en til to uger. Hvis det opstår på grund af en bakteriel infektion, vil lægen ordinere en antibiotisk type medicin, det kan være en oral medicin eller en creme, salve eller gel.

Hvis infektionen opstår som følge af en seksuelt overført sygdom, er lægemidlet normalt en kombination af orale og injicerbare antibiotika. Mens infektioner, der opstår på grund af svampe, kan behandles med svampedræbende cremer. Alligevel er dets brug også tilpasset andre symptomer, der opstår, det kan være kløe, smerte eller en brændende følelse.

Husk, spørg altid din læge først om de stoffer, du bruger, især hvis du er gravid. Årsagen er, at der er flere typer stoffer, der udgør en alvorlig fare for fosteret, hvis de indtages. Undgå at øge dosis af dets brug, bare så du kan slippe af med dette vaginale udflådsproblem med det samme. Kort sagt, brug dosis i henhold til lægens anbefalinger.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2019. Vaginalt udflåd: Årsager, typer, diagnose og behandling af udflåd fra skeden.
stoffer. Tilgået i 2019. Vaginalt udflåd.
Familielæge. Tilgået i 2019. Vaginalt udflåd.