7 typer af sygdomme, der almindeligvis er forbundet med Turners syndrom

Jakarta - Generelt har hvert menneske 23 par kromosomer med et par kønskromosomer. Kønskromosomernes hovedfunktion er at bestemme køn. Moderen vil donere et X-kromosom til barnet, mens faderen vil donere et X- eller Y-kromosom.

Det er dog ikke alle mennesker, der har komplette kromosomer. Nogle af dem, især kvinder, kan udvikle Turners syndrom. Dette er en sjælden genetisk lidelse, der kun rammer kvinder. Denne tilstand opstår, når en kvinde kun har en del af X-kromosomet, eller slet ingen, som er kendt som monosomi.

Denne lidelse varierer med symptomer, der varierer fra person til person. Hvis barnet har et XY-kromosom, er kønnet mandligt. Hvis kønskromosomet er XX, så er barnet en pige. Kvinder med Turners syndrom har dog kun ét normalt X-kromosom, mens deres partnere kan være beskadiget eller fraværende.

Sygdomme, der almindeligvis er forbundet med Turners syndrom

Fremkomsten af ​​dette syndrom kan forårsage forskellige komplikationer til kroppen. De sygdomme, der almindeligvis er forbundet med Turners syndrom, omfatter:

  • Problemer med hjertet

Ikke få babyer født med denne sjældne genetiske lidelse oplever også hjertefejl, der fører til mere alvorlige komplikationer. Denne hjertefejl er tæt forbundet med problemer med aorta, det store blodkar, der forgrener sig fra hjertet, som fører iltrigt blod gennem hele kroppen.

  • Højt blodtryk

Kvinder med Turners syndrom har en øget risiko for forhøjet blodtryk, hvilket kan føre til andre komplikationer relateret til hjertet og blodkarrene.

  • Høreproblemer

Høretab kan forekomme hos kvinder, der har dette sjældne syndrom. I nogle tilfælde opstår denne tilstand på grund af et gradvist tab af nerveevne. En øget risiko for hyppige mellemøreinfektioner kan føre til høretab.

  • Synsproblemer

Piger med Turners syndrom kan have en øget risiko for dårlig muskelkontrol af øjenbevægelser, også kendt som strabismus, langsynethed og andre synsproblemer.

  • Autoimmun lidelse

Mennesker med Turners syndrom er i fare for hyperthyroidisme på grund af den autoimmune lidelse Hashimotos thyroiditis. Faktisk har nogle kvinder en intolerance over for gluten eller cøliaki og inflammatorisk tarmsygdom.

  • Psykiske problemer

Ikke få børn med Turners syndrom har svært ved at interagere i sociale miljøer og har en øget risiko for ADHD eller hyperaktivitetsforstyrrelse.

  • Infertilitet

De fleste kvinder, der oplever denne sjældne lidelse, er infertile eller infertile. Alligevel er der stadig en betydelig procentdel af kvinder med Turners syndrom, der bliver gravide, enten naturligt eller med fertilitetsbehandlinger.

Det kan være nødvendigt at kende symptomerne på Turners syndrom med tidlig påvisning for at undgå at udvikle mere alvorlige komplikationer. Sørg for, at den syge får den bedste pleje og behandling, samt fuld moralsk støtte fra sin familie og nærmeste mennesker.

Hvis du har andre spørgsmål om Turners syndrom, skal du åbne appen og spørg lægen direkte. Ekspertlæger vil hjælpe dig med at finde den bedste løsning til alle de sundhedsproblemer, du oplever. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Læs også:

  • Kend symptomerne på Turners syndrom hos unge piger
  • Her er 3 typer af Turners syndrom, der kun forekommer hos kvinder
  • 6 fakta om Turners syndrom du behøver at vide