Lær fibromyalgi at kende, årsagen til smerter i hele kroppen

Jakarta – Fibromyalgi er en kronisk sygdom, der forårsager smerte i hele kroppen. Denne sygdom kan opleves af alle, men er mere almindelig hos personer i alderen 30-50 år. Sammenlignet med mænd er kvinder mere udsatte for at udvikle fibromyalgi. Tidlig diagnose af fibromyalgi hjælper patienter med at leve mere behageligt, fordi den smerte, der opstår, kan forstyrre daglige aktiviteter.

Fibromyalgi Symptomer er ikke kun kropssmerter

Kropssmerter i form af en brændende fornemmelse, som brændende, eller en kedelig smerte, der varer omkring 12 uger. Sværhedsgraden af ​​smerten varierer og er nogle gange ledsaget af andre symptomer, såsom følsomhed over for smerte, muskelstivhed, søvnbesvær, træthed, hovedpine, koncentrationsbesvær, mavekramper, angst, stærke smerter under menstruation og irritabel kropssyndrom. Stressfaktorer, mængden af ​​aktivitet og ændringer i vejret påvirker også intensiteten af ​​de symptomer, der opstår.

Læs også: Muskelsmerter, polymyalgi Gigt eller fibromyalgi? Dette er forskellen!

Den nøjagtige årsag til fibromyalgi kendes ikke. Der er dog flere faktorer, der udløser fibromyalgi, såsom alder 30-50 år, kvindeligt køn, familiehistorie med fibromyalgi, fysiske eller følelsesmæssige traumer, unormale niveauer af forbindelser i centralnervesystemet, søvnforstyrrelser, kemiske forbindelser i hjernen. ikke afbalanceret og har led- og knoglesygdomme (såsom lupus, leddegigt, slidgigt).

Fibromyalgi smerter bør ikke tages let på

Tal med din læge med det samme, hvis du oplever symptomer på fibromyalgi. Læger spørger generelt om de oplevede symptomer og den generelle helbredstilstand. Undersøgelser (såsom blodprøver og røntgenbilleder) udføres for at udelukke andre årsager end fibromyalgi for at bekræfte diagnosen. Følgende behandlinger er meget brugt til at behandle fibromyalgi:

  • Tag medicin, såsom smertestillende midler, antidepressiva og antikonvulsiva. Hvis det er nødvendigt, vil lægen give muskelafslappende midler, beroligende midler og sovemedicin for at forbedre søvnkvaliteten for den syge.

  • Psykologisk terapi, såsom kognitiv adfærdsterapi. Rådgivere hjælper syge med at finde passende stresshåndteringsstrategier. For i mange tilfælde kan stress forværre de symptomer, der opstår.

  • Fysioterapi for at lindre smerter. Mennesker med fibromyalgi kan lære afspændingsteknikker eller lave let træning.

Fibromyalgi kan ikke helbredes

Fibromyalgi-smerter, der efterlades ubehandlet, kan forstyrre daglige aktiviteter. Så her er nogle ting, som folk med fibromyalgi kan gøre for at behandle de symptomer, der vises:

1. Træn regelmæssigt

Den anbefalede træning er let aerobic, og skift derefter gradvist til andre sportsgrene, såsom gåture, jogging, svømning og tennis. Lav udstrækning, forbedre kropsholdningen og afspændingsøvelser for at lindre symptomer.

2. Oprethold en sund livsstil

Spis en afbalanceret nærende kost, især grøntsager og frugter. Begræns også koffein og alkoholindtag, og stop med at ryge. Sørg desuden for at opfylde dit daglige søvnbehov, fordi mangel på søvn forværrer de smerter, der opstår.

3. Styr stress

Hvordan man kan kontrollere stress er forskelligt for hver person. De fleste mennesker kontrollerer stress med afspændingsteknikker, meditation og at deltage i sjove aktiviteter. Hvis tætheden af ​​aktiviteter, der udløser stress, lav en daglig tidsplan og organiser energi til at gennemgå alle aktiviteter.

Læs også: Traumer kan virkelig forårsage fibromyalgi?

Spørg din læge, hvis du oplever symptomer på fibromyalgi om korrekt håndtering. Du kan bruge appen at tale med lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!