Mave Ofte oppustet, pas på Gastritis

Jakarta - Når du går ind i regntiden, skal du være mere opmærksom på dit helbred. Årsagen er, at vejret er uregelmæssigt, hvilket gør kroppen modtagelig for sygdom. Såsom influenza, der er karakteriseret ved feber, hovedpine, tilstoppet næse og luft i maven.

Hyppig oppustethed af maven kan også indikere fordøjelsesbesvær. Luft i maven opstår, fordi der ophobes gas i maven, hvilket gør maven ubehagelig, mæt, oppustet og får dig til at føle, at du altid er mæt. En af de fordøjelsessygdomme, der er karakteriseret ved flatulens, er gastritis.

Gastritis opstår på grund af betændelse i maveslimhinden. Mavevæggen har kirtler, der udskiller mavesyre samt pepsin som fordøjelsesenzym. Generelt er mavevæggen beklædt med slim, som har tendens til at være tyk. Slimskader er det, der kan udløse betændelse.

Gastritis Symptomer og årsager

Oppustethed symptomer på gastritis er normalt ledsaget af andre tegn. Hvis du har mavebetændelse, får du kvalme, har lyst til at kaste op, hikker ofte, bliver hurtigt mæt og mister appetitten. Ved afføring skal du observere farven. Hvis afføringen er sort, så er der en forstyrrelse i fordøjelseskanalen.

Gastritis opstår på grund af nedbrydningen af ​​det beskyttende slim i mavevæggen. Denne skade kan være forårsaget af forskellige ting, såsom:

  • Usund livsstil

En usund livsstil påvirker kroppens tilstand. Gastritis kan angribe, hvis du indtager for mange alkoholiske drikke, sodavand eller spiser mad med højt indhold af gas, hvilket får maven til at blive oppustet.

  • Aldersfaktor

Efterhånden som vi bliver ældre, bliver slimlaget i maven tyndere og svagere. Dette er grunden til, at gastritis er mere almindelig hos mennesker over 50 år sammenlignet med unge og voksne.

  • Bakteriel infektion

Gastritis er oftere forårsaget af en bakteriel infektion, især hvis du bor i et miljø, der ikke holdes rent. Der er mange typer bakterier, der kan forårsage gastritis, men Helicobacter pylori er den mest almindeligt forekommende.

Ignorer ikke, hvis du oplever oppustethed symptomer på gastritis. Årsagen er, at sen gastritis kan forårsage alvorlige komplikationer, såsom mavekræft, mavesår og blødninger i maven. Så tjek straks din helbredstilstand til lægen, hvis du mærker disse symptomer.

Hvordan forhindres det?

Du kan selvfølgelig tage forholdsregler, så den oppustethed af de gastritis-symptomer, du oplever, ikke bliver værre. Det første du kan gøre er at ændre din livsstil, vænne dig til et sundt liv. Undgå at indtage for meget alkohol eller mad med højt gasindhold.

Gastritis kan få dig til at miste appetitten, især med kvalme, der kan opstå når som helst på grund af oppustethed og gas. Det betyder dog ikke, at du lader maven tømme sig uden at blive fyldt. Selvom det føles ubehageligt, skal du stadig spise. Reducer portionen, men øg frekvensen. Dette kan mindske smerterne i maven, især hvis den er tom.

Ud over livsstil kan stress være årsagen til din mavebetændelse. Så for at virkningen af ​​denne sundhedssygdom ikke forværres, bør du være i stand til at kontrollere stressniveauet. Få mere hvile, hvis det er nødvendigt, og bliv mindre sent oppe, indtil din tilstand forbedres.

Hvis du vil spørge en læge om gastritis, så brug appen . Du kan til enhver tid bruge Spørg en læge-tjenesten til at komme i kontakt med internmedicinske eksperter. Kom nu, Hent nu!

Læs også:

  • 9 måder at behandle gastritis på
  • Overdreven bøvsen er ledsaget af disse symptomer, gå til lægen med det samme
  • Pas på gastritis, der forårsager maveirritation