Dette er en god sovestilling for helbredet

Jakarta – Du skal vide, at din foretrukne sovestilling ikke nødvendigvis er en god sovestilling for helbredet. Nogle helbredstilstande kan faktisk blive værre, hvis en person sover i den forkerte stilling. Generelt vil folk sove i liggende stilling, på højre eller venstre side og på ryggen.

Hvis den sovestilling, du laver, giver ubehag eller smerter i hele kroppen, når du vågner, rådes du til at ændre din sovestilling. Årsagen er, at den forkerte sovestilling frygtes at forstyrre sundheden i fremtiden. I stedet for at gætte, hvilken sovestilling der er god for dit helbred, er her en komplet forklaring om det!

Læs også: Dette er den anbefalede sovestilling under graviditet

1. Rygliggende sovestilling

Denne stilling anses for at være en god sovestilling for nogle mennesker, fordi hovedet, rygsøjlen og nakken er i en sikker stilling. Denne gode sovestilling giver ikke ekstra pres, og giver ikke smerter i visse kropsdele. At sove på ryggen er også i stand til at forebygge mavesyresygdomme. For at få de forskellige fordele ved at sove på ryggen, så glem ikke at sørge for, at puden støtter dit hoved godt, OK!

Ikke nok med det, så er en god sovestilling også i stand til at forebygge rynker i ansigtet, og få ansigtet til at se friskere ud, når du vågner om morgenen. Det giver mening, for ingen lægger pres på dit ansigt, mens du sover på din ryg. Selvom det har mange fordele, anbefales det ikke at sove på ryggen til dem, der har klager over snorken og personer med søvnapnø , nemlig en søvnforstyrrelse, der får en persons vejrtrækning til at stoppe midlertidigt i flere gange.

Læs også: Den rigtige sovestilling kan kurere hovedpine

2. Sidesovestilling

Vidste du, at søvn kan påvirke hjernens sundhed? Søvn er et øjeblik, hvor hjernen behandler optimalt i at eliminere affald i den, snarere end når en person er vågen. Nå, en god sovestilling til denne proces er en sidesovestilling. Ikke kun at optimere affaldsbortskaffelsesprocessen i hjernen, er denne position også i stand til at reducere risikoen for Alzheimers sygdom og Parkinsons sygdom.

Sidesovestilling anses også for at være god til at reducere snorken under søvn. Denne stilling anbefales også til gravide kvinder, en person med mavesyresygdom og personer med lidelser søvnapnø. Selvom det har mange fordele, anbefales denne sovestilling ikke til dem med rygsmerter og nakkesmerter. Hos kvinder vil sidesovestillingen få brysterne til at løsne sig og fremkalde rynker i ansigtet.

3. Tilbøjelig sovestilling

Når du skal vælge en god sovestilling, bør du være opmærksom på, hvor let du kan trække vejret. Denne sovestilling er velegnet til en person, der ofte snorker under søvn og ikke lider af nakke- eller rygsmerter. Denne stilling kan dog lægge ekstra pres på leddene og musklerne i nakken, såvel som nerverne.

Når du sover i denne stilling for ofte, kan du opleve smerte, følelsesløshed eller prikken, fordi nakkens stilling kun vender mod den ene side i timevis. Denne sovestilling er heller ikke velegnet til nogen, der ønsker at undgå rynker. Men hvis du er vant til at sove i denne stilling, så glem ikke at støtte din pande med en pude, og placer dit ansigt nedad, ikke til venstre eller højre.

Læs også: Sovestilling forhindrer rygsmerter hos gravide kvinder

For at vælge en god sovestilling i henhold til din helbredstilstand, kan du diskutere det direkte med din læge i ansøgningen , Ja! Hvis din yndlingssovestilling giver helbredsproblemer som beskrevet tidligere, indikerer dette, at du straks skal ændre din sovestilling.

Reference:
Sov af National Sleep Foundation. Tilgået 2020. Den bedste søvnposition til din krop.
WebMD. Hentet 2020. Hvad er den bedste stilling at sove i?
Sundhed. Tilgået i 2020. Hvilken søvnstil er sundest?