5 tegn og symptomer på kongestiv hjertesvigt

, Jakarta - Indtil videre tror folk, at hjertesvigt er en tilstand, når en persons hjerte holder op med at virke eller holder op med at slå. Faktisk er hjertesvigt hjertets manglende evne til at pumpe blod eller hjertets manglende evne til at opfylde den normale mængde blod, som kroppen kræver. Denne tilstand er også kendt som kongestiv hjertesvigt. Kom nu, gør dig bekendt med tegn og symptomer på kongestiv hjertesvigt nedenfor!

Læs også: 3 Hjertesvigt behandling

Kongestiv hjertesvigt, er det farligt?

Kongestiv hjertesvigt er en tilstand, hvor hjertemusklen svækkes, så den ikke kan pumpe nok blod, kroppen har brug for. Der er fire typer hjertesvigt, nemlig:

  1. Højre hjertesvigt, som er skade på højre hjertekammer, der forårsager processen med at tage ilt i lungerne ved at blodet ikke går godt.

  2. Venstre hjertesvigt, dvs. hjertets venstre ventrikel kan ikke pumpe blod ordentligt gennem hele kroppen, hvilket medfører, at kroppen mangler iltet blod.

  3. Diastolisk hjertesvigt, som er et hjerte, der er svært at fylde med blod på grund af stivhed i organets muskler.

  4. Systolisk hjertesvigt, som er hjertemusklen, der ikke kan trække sig ordentligt sammen, så processen med at fordele iltet blod i hele kroppen forstyrres.

Forekomsten af ​​kongestiv hjertesvigt udløses normalt af flere sundhedsproblemer, såsom:

  • Arytmier eller forstyrrelser i hjerterytmen.

  • Koronar hjertesygdom.

  • Kardiomyopati eller lidelser i hjertemusklen.

  • Diabetes.

  • Har en hjertefejl siden fødslen.

  • Myokarditis eller betændelse i hjertemusklen.

  • Anæmi eller mangel på røde blodlegemer.

  • Hypertension eller højt blodtryk.

  • Der er skader på hjerteklapperne.

  • Hyperthyroidisme eller en overaktiv skjoldbruskkirtel.

Læs også: Disse er risikofaktorerne for kongestiv hjertesvigt

Hold øje med tegn og symptomer på kongestiv hjertesvigt

Hjertesvigt opdeles i to baseret på tidspunktet for udvikling af symptomer, nemlig kronisk og akut. Ved kronisk hjertesvigt udvikler symptomerne sig gradvist over en længere periode. Hvorimod ved akut hjertesvigt udvikler symptomerne sig hurtigt. De vigtigste symptomer på hjertesvigt er:

  1. Kroppen føles træt hele tiden.

  2. Åndenød, når du er aktiv eller i hvile.

  3. Hævelse af fødder og ankler.

  4. Betydelig vægtøgning.

  5. Hyppig trang til at urinere, især om natten.

Hvis ovenstående symptomer fortsætter, vil der opstå symptomer som hvæsen, hoste på grund af hævelse af lungerne, uregelmæssig hjerterytme, kroppen bliver hurtigere træt og åndenød, fordi lungerne er fyldt med væske.

Kongestiv hjertesvigt kan siges at være alvorlig, hvis personer med denne tilstand har oplevet symptomer i form af blålig hud på grund af mangel på ilt i lungerne, korte og hurtige vejrtrækninger, udstrålende smerter i brystet gennem overkroppen, hvilket indikerer en hjerteanfald og besvimelse.

Læs også: Forskellen mellem hjertesvigt og kongestiv hjertesvigt

Vil du ikke have hjertesvigt? Dette er forebyggelsestrinnet!

Nogle ting du kan gøre for at forhindre denne tilstand, nemlig at opretholde en ideel kropsvægt ved at motionere regelmæssigt, holde op med at ryge og begrænse alkoholforbruget, holde kolesterol i blodet på sunde grænser og begrænse salt-, fedt- og sukkerindtaget.

Du kan chatte direkte med ekspertlæger i applikationen igennem Snak eller Stemme/videoopkald om dine helbredsproblemer . Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!