6 behandlinger for hjernekræft, du har brug for at kende

, Jakarta - Hjernekræft er en tilstand, hvor celler i en persons hjerne oplever overskydende vækst og dermed danner en masse kaldet en tumor. Disse tumorer er normalt ondartede, fordi de har tendens til at vokse meget hurtigt. De vil forstyrre den måde, kroppen fungerer på, og er meget farlige for en persons liv.

Hjernekræft er dog opført som en sjælden sygdom. Ifølge skøn fra American Cancer Society , har en person en mindre end 1 procents chance for at udvikle en ondartet hjernetumor i deres levetid. I takt med at den medicinske teknologi udvikler sig, kan en person med hjernekræft desuden helbredes, hvis diagnosen og behandlingen udføres hurtigt og præcist.

Læs også: Genkend symptomerne på hjernekræft i det tidlige stadie

Så hvad er de behandlingstrin, der kan tages for at behandle hjernekræft? Her er anmeldelsen!

Operation

Kirurgi er den mest almindelige behandling for hjernekræft. Nogle gange kan kun en del af tumoren fjernes, fordi dens placering ikke tillader, at den fjernes fuldstændigt. I nogle tilfælde kan tumoren være lokaliseret i et følsomt eller utilgængeligt område af hjernen, og kirurgi for at fjerne den kan ikke udføres. Som følge heraf kan denne type tumor ikke behandles med kirurgi.

Kemoterapi og strålebehandling

Mennesker med hjernekræft kan få kemoterapi til at ødelægge kræftceller i hjernen og reducere størrelsen af ​​tumoren. Kemoterapimedicin kan gives oralt eller intravenøst. Strålebehandling kan også anbefales for at ødelægge tumorvæv eller kræftceller, der ikke kan fjernes kirurgisk.

Denne procedure udføres med højenergibølger, såsom røntgenstråler. Nogle gange kan mennesker med hjernekræft også have behov for at gennemgå kemoterapi og strålebehandling på samme tid. Kemoterapi kan også udføres efter strålebehandlingen er overstået.

Biologisk medicin

Læger kan ordinere biologiske lægemidler til at øge, styre eller genoprette kroppens naturlige forsvar mod tumorer. For eksempel virker lægemidlet bevacizumab på at stoppe væksten af ​​de blodkar, der forsyner tumoren.

Læs også: Fedt bliver en kilde til energi for hjernekræftceller, virkelig?

Kliniske forsøg

I tilfælde af fremskreden hjernekræft, der ikke reagerer på behandlingen, kan der udføres klinisk forsøgsbehandling og behandling. Dette er en række behandlinger, der stadig er i testfasen.

Rehabilitering

Mennesker med hjernekræft kan have behov for genoptræning, hvis kræften har forårsaget skade på hjernen og påvirker en persons evne til at tale, gå eller udføre andre normale funktioner. Rehabilitering omfatter fysioterapi, ergoterapi og andre terapier, der kan hjælpe patienter med at genlære daglige aktiviteter.

Alternativ terapi

Desværre understøtter ikke meget videnskabelig forskning brugen af ​​alternative terapier til behandling af hjernekræft. Din læge kan dog foreslå, at du kombinerer alternative behandlinger eller laver livsstilsændringer med konventionelle behandlinger. For eksempel kan de anbefale en sund kost og vitamin- og mineraltilskud til at erstatte næringsstoffer, der er tabt fra kræftbehandling.

De kan også anbefale akupunktur og visse urter. Mennesker med hjernekræft bør dog tale med deres læge, før de tager urtemedicin. Årsagen er, at nogle typer traditionel medicin kan forstyrre behandlingen.

Diskuter også behandlingen af ​​hjernekræft, som du oplever med lægen på . Læge ind kan også give nogle af de råd, der er nødvendige for at understøtte den behandling, du i øjeblikket tager.

Læs også: Hjernekræft kan virkelig opstå uden symptomer?

Ting at være opmærksom på i forbindelse med behandling af hjernekræft

Behandlingen vil blive justeret afhængigt af type, størrelse og placering af hjernetumoren. Hjernekræft har generelt en lav overlevelsesrate. Imidlertid, American Cancer Society rapporterede også, at for nogle typer hjernekræft kan så meget som 90 procent af patienter i alderen 20 til 44 år overleve i fem år eller mere.

Desværre er der ingen måde at forhindre hjernekræft på. Alligevel kan du reducere din risiko for at udvikle hjernekræft ved at anvende flere måder, såsom:

  • Undgå eksponering for pesticider og insekticider.
  • Undgå eksponering for kræftfremkaldende kemikalier.
  • Stop med at ryge.
  • Undgå udsættelse for anden stråling.
Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hjernekræft.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hjernekræft.
WebMD. Tilgået 2020. Hjernekræft.