Yderligere forståelse af kæledyrs kattes adfærd

, Jakarta - Hvordan man tager sig af en kat er nogle gange svært for nogle mennesker. Der er ejere, der ikke forstår noget af deres yndlingskats adfærd. Nogle gange er katteadfærd fuld af intriger, forvirrende og kan være frustrerende for ejeren.

Faktisk kan forståelsen af ​​nogle katteadfærd gøre det lettere at vedligeholde og passe katten. Nå, her er nogle ting om katteadfærd eller adfærd, der ofte er forvirrende, og grundene til, at de gør det.

Læs også: Kend tips til fodring af voksne hunde

1. Sprøjtning

Sprøjtning eller sprøjtning af urin er en kæledyrs katteadfærd, som vi skal forstå. Sprøjtning Dette gøres af katte for at markere deres territorium. Derudover er denne adfærd også lavet som en måde at slippe stress på.

Denne adfærd med at sprøjte urin udføres af han- og hunkatte, men hyppigheden er højere hos hankatte. Dog vane sprøjtning dette vil falde, når katten er blevet kastreret. Cirka 90 procent af intakte (ikke-kastrerede) hankatte og 95 procent af intakte hunner viser betydelige reduktioner sprøjtning efter kastration.

Nå, hvis din kat gør denne handling, skal du straks rense området eller emnet, der er udsat for stænk af urin.

2. Kropsgnidning

En anden adfærd hos en kat er at gnide eller stikke hovedet eller kroppen til ejerens objekt eller krop. Denne bevægelse kan involvere hele kroppen eller nogle gange bare panden og kinderne. De fleste ejere ser dette som et tegn på hengivenhed og hilser denne adfærd velkommen.

Der er også et andet formål bag denne adfærd. Når katte gnider deres kroppe mod en genstand eller dig, ønsker de at overføre deres lugt til genstanden eller dig. Det er som om de vil markere ting eller dig som deres egen.

Læs også: Pas på fordøjelsesproblemer hos hunde i regntiden

3. Ridsemøbler

Opførselen af ​​en kat, der kan lide at få sin ejer til at ryste på hovedet, er vanen med at klø i sofaer, senge, stole, tæpper eller andre ting. Tag ikke fejl, denne vane er gjort for at vedligeholde og slibe negle.

Ikke nok med det, denne vane med at klø har også til formål at markere sit territorium ved at efterlade en duft på varen. Den duft, den efterlod, kom fra duftkirtlerne på deres fødder.

Nå, hvis denne vane med at klø allerede er meget forstyrrende eller destruktiv, så prøv at lette din yndlingskat ved at give skrabe indlæg for sig selv.

4. Hård at møde fremmede

Bliv ikke overrasket, hvis din kat ved flere lejligheder ser lidt voldsom ud, når du møder fremmede. Dette markerer hans dominans.

For at komme uden om dette, prøv ikke at se ham i øjnene først. Lad derefter din kat nærme sig den nye person, så hans voldsomme natur ikke kommer ud. Husk, at katte har brug for hyppige møder for at være venlige med andre mennesker.

Læs også: Find ud af det bedste tidspunkt for hanhunde at blive steriliseret

5. Vane med at miave

At miave er en af ​​de mest almindelige adfærd hos katte. Ved at miave forsøger katten at kommunikere med dig. Nå, hvis du er opmærksom på, hvad din yndlingskat gør, når du miaver, kan du forstå og skelne betydningen af ​​en kat, der miaver.

For eksempel er et kort miav normalt en hilsen. Gentagne mjavelyde kan indikere, at din kat er glad. I mellemtiden lyder en høj mjauende lyd, ofte et tegn på vrede, smerte eller frygt.

Vil du vide mere om kattedyrs adfærd? Eller din yndlingskat har helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge dyrlægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
International Cat Care. Tilgået i 2021. Sprøjtning
FETCH af Web MD. Tilgået i 2021. Katteadfærd
Purin. Tilgået i 2021. Katteadfærd forklaret