4 årsager til, at babyer ikke vokser tænder i en alder af 1 år

, Jakarta – Når du bliver ældre, vil din lille opleve vækst i kropsdele, inklusive tænder. Generelt er mælketændernes vækst begyndt at forekomme i en alder af 6 måneder. Tænder begynder normalt med de nederste centrale fortænder. Hvad så hvis barnets tænder stadig ikke er synlige i en alder af 1 år? Er dette normalt?

Svaret er normalt. Først og fremmest skal du huske på, at den tid, det tager for et barn at få tænder, kan være anderledes end et andet barns. Barnets første tænder kan begynde at vokse i en alder af 4, 6, 9 og endda 12 måneder. Der er flere faktorer, der kan være årsagen til forskellen i begyndelsestid. Nå, den faktor kan også være årsagen til, at barnets tænder vokser sent.

Læs også: Baby har ikke fået tænder endnu, her er 4 grunde

Årsager til, at mælketænder ikke vokser

Forøgelsen af ​​barnets alder betyder også, at de kropsdele, der er under udvikling, også stiger. En del, der indgår i den Lilles vækst og udvikling, er tænderne og munden. Generelt vil en babys første tand normalt begynde at vokse i en alder af 6 måneder. Dette kan dog variere fra barn til barn.

Der er babyer som har vist tegn på tænder i en alder af 6 måneder, nogle andre kan være dukket op siden fødslen, nogle får ikke engang tænder selvom de er kommet ind i 1 års alderen. Der er flere faktorer, der kan påvirke processen og tidspunktet for tænder hos babyer. Babytænder, der ikke er vokset i en alder af 1 år, kan være forårsaget af flere faktorer, herunder:

1. Arvelighedsfaktor

Forsinket vækst af mælketænder kan skyldes flere ting, hvoraf én er arv eller genetiske faktorer. Grundlæggende spiller genetiske faktorer en stor rolle i at bestemme den hurtige eller langsomme vækst af den Lille, herunder væksten af ​​mælketænder. Dit barn kan opleve forsinket tænder, hvis et familiemedlem har en historie med samme tilstand.

Læs også: Genkend 7 tegn på, at et barn får tænder

2.Ernæringsproblem

Babyer, der får tænder for sent, kan også være forårsaget af ernæringsproblemer, nemlig underernæring. Børn, der er underernærede, siges at have mulighed for at opleve forsinkelser i tandvækst. Ud over tændernes vækst kan ernæringsproblemer eller ernæringsmangler også forstyrre udviklingen eller væksten af ​​andre kroppe.

3. Skade på babyens mund

Mælketænder, der først er vokset til 1 års alderen, kan også opstå på grund af en skade i barnets mund. Normalt sker dette, fordi der er et fysisk traume, såsom en påvirkning. Nedsat mælketænders vækst opstår normalt som følge af en ret alvorlig skade på mund- og ansigtsområdet.

4. Sundhedsproblemer

Der er også tilfælde, hvor babyer oplever forsinkelser i tænder på grund af en historie med visse sundhedsproblemer eller sygdomme. Der er flere helbredsproblemer, der kan udløse mælketænder til først at vokse i 1 års alderen, hvoraf en er babyer født med lav vægt.

Læs også: Tænder gør dig kræsen? Overvind på denne måde

Hvis dit barns tænder først vokser, når de er mere end 1 år, skal mor og far måske tage deres lille til lægen. Dette skal gøres for at finde ud af, hvad der gør, at mælketænder ikke vokser før 1 års alderen. Hvis du er i tvivl om at finde det nærmeste hospital, så prøv at søge ved hjælp af applikationen lige. Indstil placeringen og find det hospital, der passer til dine behov. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Baby Center. Tilgået i 2021. Er det normalt, at min baby endnu ikke har tænder?
Healthline. Tilgået i 2021. Hvornår begynder babyer normalt at få tænder - og kan det ske endnu tidligere?
Dr. Pauls tandklinik. Tilgået 2021. ÅRSAGER OG KOMPLIKATIONER TIL SENE TÆNDÆKNINGER HOS BABYBAR.
Hej Moderskab. Hentet 2021. Årsager til sene tænder.