Kvinder skal vide, 7 faktorer, der forårsager tidlig overgangsalder

Jakarta – Grundlæggende vil alle kvinder før eller siden opleve overgangsalderen. Der er dog ingen bestemt formel for, hvornår denne fysiologiske proces kommer. Ifølge eksperter er genet eller arvelighedsfaktoren normalt en ret præcis markør. Hvad du har brug for at vide, udover gener, er der forskellige risikofaktorer, der kan fremskynde ankomsten af ​​overgangsalderen. Nå, her er de faktorer, der forårsager tidlig overgangsalder.

1. Stress og depression

Tro mig, mange eksperter har sagt, at stress og depression ikke kun påvirker mental sundhed. Ifølge eksperter som citeret Indien, Stress og depression kan også forårsage hormonelle ubalancer, der fører til overgangsalderen. Faktisk kan denne meget betydelige depression få overgangsalderen til at komme tidligt.

2. Sygdomme og stoffer

Begge disse kan også være faktorer, der forårsager tidlig overgangsalder. For eksempel bivirkninger af medicin, kronisk sygdom eller tumorer i hypofysen. Ikke nok med det, HIV/AIDS, kromosomafvigelser, kronisk træthedssyndrom og autoimmune sygdomme som f.eks. rheumatoid arthritis, Det kan også forårsage for tidlig overgangsalder.

3. Fødevarer udsat for kemikalier

Eksperter siger, at nogle kemikalier også kan være en faktor, der forårsager tidlig overgangsalder. For eksempel er potentialet for tidlig overgangsalder indiceret for kvinder, der er udsat for fødevarer, der indeholder pesticider. Toksinerne i disse fødevarer kan få en kvindes krop til at opleve hormonelle ændringer.

Læs også: Det viser sig, at intime forhold under overgangsalderen stadig er sjove

4. Ovarial fjernelse

Ovarie fjernelse operation eller oophorektomi, Det kan også udløse tidlig overgangsalder. Ifølge eksperter vil kvinder, der gennemgår denne medicinske procedure, opleve et meget hurtigt fald i hormoner og opleve overgangsalderens symptomer. For eksempel tab af libido.

5. Body Mass Index

Ser du, hvad er forholdet mellem body mass index og tidlig overgangsalder? Så ifølge eksperter lagres hormonet østrogen (som er tæt forbundet med overgangsalderen) i fedtvæv i kroppen. Tja, kvinder, der er for tynde, har bestemt lidt kropsfedt. Som følge heraf lagres hormonet østrogen i kroppen i små mængder. Dette vil i sidste ende påvirke æggestokkenes og reproduktionssystemets funktion.

6. Rygning

Denne behøver ikke at blive spurgt igen, for rygning kan nemlig forårsage en række problemer i kroppen. Eksperter fra Imperial College fandt en sammenhæng mellem rygning og tidlig overgangsalder. Eksperter andre steder siger også, at kvinder, der ryger, kan gå gennem overgangsalderen 1-2 år hurtigere end kvinder, der ikke ryger.

Læs også: 5 tegn på overgangsalder hos gravide kvinder, som du skal genkende

7. Kræftbehandling

Kræftbehandling såsom kemoterapi eller bækkenstrålebehandling er også en faktor i for tidlig overgangsalder. Bivirkninger forårsaget af kemoterapi kan forårsage skader på æggestokkene og få æggestokkene til at holde op med at virke.

Disse bivirkninger af kemoterapi kan dog forekomme på forskellige tidspunkter hos hver kvinde. Eksperter siger, at bivirkninger kan opstå med det samme eller inden for et par måneder. Effekten af ​​kemoterapi på æggestokskader er meget afhængig af hyppigheden af ​​kemoterapi.

Spring overgangsalderen over uden angst

Selvom ingen ved med sikkerhed, hvornår overgangsalderen kommer, bør du være i stand til at styre ankomsten af ​​den periode godt. Målet er klart, så kvaliteten af ​​dit liv bevares i fremtiden. Så hvordan håndterer man overgangsalderen, så menstruationen forløber glat?

1. Håndter følelser

Ud over fysisk kan overgangsalderen også forårsage ændringer i en persons psyke. For at løse dette problem har eksperter fra Jean Hailes for Women's Health, en kvindesundhedsorganisation i Australien, forslag, som du kan følge.

Eksperten sagde, jo bedre, hvis du regulerer dine følelser, vil de psykologiske og fysiske symptomer på overgangsalderen være lettere at overvinde. Denne følelsesmæssige regulering til at håndtere overgangsalderen er nyttig til at bekæmpe følelser af tab relateret til skønhed, alder eller reproduktiv funktion.

Ifølge eksperter bør kvinder ikke kun tro, at deres roller som mødre og hustruer ikke kun er begrænset til reproduktive problemer. Selvom du er på vej ind i overgangsalderen, kan du stadig tage dig af dine børn og mand, og lave forskellige sjove aktiviteter med din familie. Ifølge eksperter bør du forstå overgangsalderen som en overgang til en bedre helbredstilstand.

Læs også: Selvom overgangsalderen Intime forhold også kan være kvalitet

2. Positiv livsstil, regelmæssig motion

Du kan vælge den rigtige kost, bevare en spirituel tilstand, holde fri og være flittig til at træne er konkrete eksempler på en positiv livsstil. Motion vil forbedre kvaliteten af ​​blodcirkulationen, åndedrætssystemet, lymfesystemet og friskheden af ​​kroppens organer. Det er det, der gør kvinder klar til at møde overgangsalderen og er i stand til at holde de fysiske og psykiske lidelser væk, som ofte opstår, når overgangsalderen kommer.

Men når du vælger den type sport, skal du være forsigtig. Fordi overgangsalderen også gør, at kvaliteten af ​​knogletætheden falder. Du kan prøve sport lav effekt, som koncentrerer sig om at forbedre kvaliteten af ​​vejrtrækning, blodcirkulation og knoglestyrke.

Vil du vide mere om de faktorer, der forårsager for tidlig overgangsalder? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!