Sådan kan du se forskel på Singapore-influenza og skoldkopper

, Jakarta - Du bør ikke undervurdere tilstanden af ​​et rødt udslæt, der vises på huden, især hvis det er ledsaget af feber. De to symptomer, der opstår, kan være et tegn på et sundhedsproblem, såsom Singapore-influenza eller skoldkopper. Selvom de har næsten de samme symptomer, er de to sygdomme forårsaget af forskellige vira.

Singapore-influenza og skoldkopper er også modtagelige for at blive oplevet af børn. Alligevel betyder det ikke, at voksne ikke er i risiko for at udvikle disse to sygdomme. Der er intet galt i at kende forskellen mellem disse to sygdomme ud fra de symptomer og faktorer, der forårsager, at disse to sygdomme opleves. Dette er anmeldelsen.

Læs også: Svarende til kopper, men i munden, angriber Singapore-influenza oftere børn

Sådan kan du se forskel på Singapore-influenza og skoldkopper

Selvfølgelig kan du kende forskel på Singapore-influenza og skoldkopper fra inkubationsperioden til de symptomer, du oplever. Enterovirus virus har en inkubationstid på 3-6 dage efter patienten er udsat for denne virus, mens virus varicella zoster har en inkubationstid på 10-21 dage efter eksponering for virussen.

Begge disse sygdomme forårsager feber, rødt udslæt og ondt i halsen. Lancering Mayo Clinic , Singapore-influenza-ramte ledsages af andre symptomer, såsom forekomsten af ​​kræftsår på tungen, tandkødet og indersiden af ​​kinderne. Folk med skoldkopper har ikke trøske.

Det rødlige udslæt, der vises, har også en anden placering. Mennesker med skoldkopper vil generelt opleve et rødt udslæt, der starter på maven, ryggen eller ansigtet, som kan spredes i hele kroppen. Lancering det nationale sundhedsvæsen Storbritannien , et udslæt, der vises på huden, får også huden til at føles meget kløende og irriterende. Mens mennesker med Singapore-influenza oplever et rødt udslæt på håndflader, fodsåler, til balderne.

Singapore-influenza får også syge til at opleve hoste og mavesmerter, mens skoldkopper får syge til at opleve svaghed og svimmelhed. Det er en bemærkelsesværdig måde at kende forskel på mellem Singapore-influenza og skoldkopper. Det er tilrådeligt straks at gå til det nærmeste hospital for at fastslå årsagen til de symptomer, du oplever.

Læs også: 6 fakta du skal vide om Singapore-influenzaen

Udfør selvpleje derhjemme for Singapore-influenza

Singapore Flu er også kendt som Hånd Fod Mundsygdom . Denne sygdom er forårsaget af eksponering for enterovira. Lancering Mayo Clinic Enterovira kan leve i halsvæsker, næsesekret, spyt, afføring og væsker, der findes i udslæt på huden. Singapore-influenza er en meget smitsom sygdom.

Singapore-influenza-overførsel kan forekomme, når en person har kontakt med en sund person eller omvendt. Derudover øger genstande, der er forurenet med kropsvæsker, der indeholder virussen, risikoen for overførsel. Så det er meget godt at sætte mennesker med Singapore-influenza i karantæne, så smitte ikke sker let.

Den gode nyhed er, at Singapore-influenzaen er en sygdom, der kan behandles med egenomsorg derhjemme. Singapore-influenzaen kommer sig ofte 7-10 dage efter, at patienten er blevet udsat for Singapore-influenzavirussen.

Der er adskillige behandlinger, der kan gøres for at håndtere Singapore-influenzaen, såsom at bruge feberdæmpende medicin, hvis du har feber, opfylde behovet for hvile, indtage mere vand, undgå krydret og sur mad og indtagelse af fødevarer, der har en blød tekstur.

Lancering Centre for Disease Control and Prevention , bør du vaske dine hænder regelmæssigt og holde miljøet rent ved at rense med desinfektionsmidler for at forhindre spredning af virussen.

Skoldkopper kan forebygges med vacciner

Skoldkopper er også kendt som skoldkopper. Skoldkopper er en infektion forårsaget af en virus varicella zoster . Skoldkopper, der ikke behandles ordentligt, kan forårsage forskellige komplikationer hos mennesker med skoldkopper, som har et lavt immunforsvar.

Virus varicella zoster Det spredes let gennem stænk af spyt, når en person hoster eller nyser og væsker, der kommer fra udslæt på huden. Så folk med skoldkopper rådes til selvkarantæne for at undgå mulig overførsel. Overførsel sker flere dage før udslættet vises på huden.

Læs også: Hvordan behandler man derhjemme for at behandle skoldkopper?

Forebyggelse kan ske ved at vaccinere skoldkopper så tidligt som muligt. Lancering Mayo Clinic , anbefales vaccinen til børn og voksne, der aldrig er blevet vaccineret før.

Så er du ikke længere forvirret over forskellen mellem Singapore-influenza og skoldkopper? Har du stadig spørgsmål, kan du kontakte lægen gennem ansøgningen , når som helst og hvor som helst.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Hånd-mund-mundsygdom
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Skoldkopper
UK National Health Service. Tilgået 2020. Skoldkopper
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2020. Hånd-mund-mundsygdom