8 måder du kan gøre for at gøre katte tykke hurtigt

”Ikke få katte har svært ved at tage på. Nogle af måderne til at få katte til hurtigt at tage på i vægt inkluderer at finde deres yndlingsfoder, sørge for passende portioner og sørge for, at kattefoderet er ernæringsmæssigt afbalanceret."

, Jakarta – Når dyrlæger taler om kattevægt, fokuserer de normalt mere på overvægtige katte. Fedme er et sundhedsproblem, som ofte opleves af katte. Det er dog ikke få katte, der kæmper for at tage på i vægt.

Ligesom at tabe sig, kan det at tage på også være et vanskeligt problem for katte. Det handler ikke kun om at skifte madportioner. Katteejere bør dog også finde ud af, hvad der er årsagerne til kattens vægttab. Efter at have fundet årsagen, kan katteejeren og lægen fastlægge en handlingsplan for at hjælpe katten med at tage på i vægt med en normal hastighed.

Læs også: 6 tips til at bevare kæledyrkattes sundhed

Sådan tager du på kattens vægt

Generelt er katte, der oplever vægttab eller svært ved at tage på, forårsaget af visse sygdomme. Efter at lægen har behandlet den underliggende sygdom, kan ejeren og lægen starte en ordentlig kostplan. Din dyrlæge vil sandsynligvis komme med specifikke forslag til din kat baseret på deres alder og medicinske behov.

For en syg kat betyder tilbagevenden til en sund vægt mere end at tilføje kalorier. Diæter til visse tilstande fokuserer normalt på at give de rigtige makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer. Dette er rettet mod at tage på i vægt og samtidig tage fat på eventuelle sygdomsrelaterede problemer, som katten har. Lancering fra MD kæledyr, Her er nogle trin, din læge kan anbefale:

1. Find den rigtige type foder, som katte kan lide

Det vigtigste første skridt er at finde et foder, som din kat kan lide, men ikke et foder, der kan forværre en eksisterende tilstand. Det er ikke ualmindeligt, at katte har stærke præferencer for smagen, typen (på dåse/tør) eller endda konsistensen af ​​visse fødevarer. Så sørg for at finde ud af, hvilken slags mad din kat kan lide for at få ham til at spise godt.

2. Sørg for, at maden opfylder de ernæringsmæssige behov

Katte er kødædende dyr. Det betyder, at katte skal få essentielle næringsstoffer for deres sundhed fra animalske produkter. En kats naturlige bytte, såsom små mus, anslås at indeholde omkring 55 procent protein, 45 procent fedt og 1-2 procent kulhydrater på tørstofbasis.

Selvom makronæringsstoffer fra bytte kun indeholder 1-2 procent kulhydrater, kan de fleste katte bruge op til 40 procent af deres kost i form af kulhydrater som en god energikilde. Generelt indeholder tørfoder flere kulhydrater end vådfoder.

Læs også: 4 typer af yndige kæledyrkatte

3. Bestem den rigtige portion til katten

Efter at have fundet et foder, der passer til din kats behov, så skal du bestemme den rigtige portionsstørrelse. For gradvist at nå en sund vægt, skal du vurdere din kats hvilestofskiftebehov og øge dit kalorietal til 20 procent mere. Bare rolig, dyrlægen vil helt sikkert hjælpe med at bestemme den rigtige portion mad til din elskede kat.

4. Foder lidt, men ofte

En kats mave er kun på størrelse med en bordtennisbold. Så det er naturligt, at katte ikke spiser meget på én gang. Prøv at give ham en spiseske med få timers mellemrum. Du kan give ham vådt eller tørfoder alt efter din kats præference. Undgå at give store måltider på én gang, fordi der er risiko for at få katten til at kaste op efter at have spist.

5. Genopvarm vådt kattefoder

Generelt stimuleres katte til at spise ved at lugte til deres mad. Opvarmning af vådfoder er et af de råd, du kan prøve. Opvarmning kan gøre maden mere smagfuld og tiltrækkende for katte. For at opvarme kattefoder skal du lægge foderet i en modstandsdygtig skål mikroovn og gå ind mikroovn i et par sekunder.

6. Tilbyd snacks mellem måltiderne

Sunde snacks mellem måltiderne kan hjælpe din kat med at tage på i vægt. Tilbyd katten noget snacks favorit mellem måltiderne. Give snacks med tilstrækkelige portioner. For mange snacks kan faktisk gøre, at katten ikke gider spise ved næste måltid.

7. Forstyr ikke spiseprocessen

En rolig kat er en glad kat, og en glad kat har en tendens til at have en god appetit. Katte er solitære jægere og solitære spisere. Det betyder, at de foretrækker at spise uforstyrret.

8. Appetitforstærkende stoffer

Dyrlæger giver normalt kosttilskud for at hjælpe med at stimulere en kats appetit. Så når du besøger dyrlægen, så glem ikke at spørge, om din kat skal tage kosttilskud eller appetitforstærkende vitaminer eller ej. Derudover kan lægen ordinere ormekur. Årsagen er, at en kat, hvis vægt ikke går op, kan være forårsaget af orme.

Læs også: 4 måder at rejse med din kat

Nu kan du også købe kosttilskud og vitaminer til katte i helsebutikker . Ingen grund til at forlade huset, bare klik og ordren vil blive leveret til dig med det samme. Det er nemt er det ikke? Kom nu, Hent appen lige nu!

Reference:
PetMD. Fået adgang i 2021. Hvad skal man fodre en kat for at få vægtøgning.
Royal Canin. Tilgået i 2021. Sådan hjælper du din kat med at tage på i vægt.