6 måder at behandle reumatoid arthritis på

Jakarta - Leddegigt er en kronisk ledbetændelse, der forårsager smerte og hævelse i leddene. Denne sygdom er tilbøjelig til at forekomme i leddene i fødder og hænder, så den kan forstyrre daglige aktiviteter. Leddegigt er en autoimmun sygdom, fordi den skyldes, at immunsystemet angriber kroppens eget væv. Data viser, at leddegigt er mere almindelig hos kvinder over 40 år end mænd.

Hvordan behandler man reumatoid arthritis?

Indtil nu er der ingen kur mod reumatoid arthritis. Behandling er kun rettet mod at reducere symptomer på ledbetændelse, forebygge og bremse ledskader, reducere niveauet af invaliditet på grund af ledstivhed og gøre mennesker med leddegigt i stand til at fortsætte deres aktiviteter. Følgende er behandlinger, der er meget udbredt til behandling af leddegigt:

1. Tag smertestillende medicin

For eksempel paracetamol, kodein og ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er). Selvom de ikke kan forhindre udviklingen af ​​leddegigt, kan smertestillende medicin reducere ledsmerter og betændelse. De typer af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, der er meget udbredt, er: naproxen , ibuprofen og diclofenac .

2. Indtagelse af steroide stoffer

Steroidmedicin eller kortikosteroider kan tages for at lindre smerter. Imidlertid kan dette lægemiddel ikke tages på lang sigt, fordi det kan forårsage alvorlige bivirkninger. For eksempel forslået hud, tyndere hud, muskelsvaghed, vægtøgning og en større risiko for osteoporose.

3. Biologisk terapi

Behandling udføres for at stoppe kroppens immunsystem i at angribe leddene. Biologisk terapi udføres ved at indsprøjte proteiner afledt af human genetik. Bivirkninger, der kan opstå, er feber, kvalme, infektion, hovedpine og hudreaktioner ved injektionsstedet

4. Indtagelse af sygdomsmodificerende antireumatiske lægemidler (DMARDs)

Er et tidligt stadie af behandlingen for at hæmme og lindre symptomerne på leddegigt og forhindre permanent skade på led og andet kropsvæv. DMARD'er, der kan bruges, er: hydroxychloroquin , methotrexat , sulfasalazin , og leflunomid .

5. Fysioterapi

Målet er at gøre leddene mere fleksible, samt øge muskelstyrken og kropskonditionen. Fysioterapi, der kan udføres, er ergoterapi, fodterapi og fysioterapi.

6. Betjening

Hvis den behandling, der er foretaget, ikke er lykkedes at forhindre ledskader, kan der foretages operation. Denne handling har til formål at korrigere deformiteter, ledskader, kontrollere evnen til at bruge led og lindre smerter, der opstår. Typer af kirurgi, der kan udføres, er senereparation, total ledudskiftning, ledfusionskirurgi, synovektomi og artroskopi.

Personer med leddegigt anbefales at tillægge sig en sund livsstil, så behandlingen udføres optimalt. Det gør du ved regelmæssigt at tage medicin ordineret af din læge, regelmæssigt lave fysioterapi og være opmærksom på dit daglige ernæringsindtag. Personer med leddegigt anbefales at øge forbruget af fødevarer rige på antioxidanter og fibre.

Sådan behandler du leddegigt, som du har brug for at vide. Hvis metoderne ovenfor ikke har lykkes med at lindre smerter på grund af leddegigt, så spørg straks en læge for andre behandlingsanbefalinger. Du kan bruge funktionerne Kontakt læge hvad der er i appen at spørge lægen via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

Læs også:

  • Ikke kun forældre, unge mennesker kan også få reumatoid arthritis
  • Dette er forskellen mellem osteoporose og slidgigt
  • Kontormedarbejdere sårbare over for gigt