Ondt i halsen kan udløse dårlig ånde, her er hvorfor

, Jakarta – Der er mange faktorer, der kan forårsage dårlig ånde, også kaldet halitosis, hvoraf den ene er ondt i halsen. I nogle tilfælde kan denne tilstand være forårsaget af en halsinfektion, pharyngitis, til tonsilsten. Dårlig ånde opstår på grund af ophobning af bakterier, der forårsager ondt i halsen. Over tid vil opbygningen af ​​bakterier blive værre og forårsage dårlig ånde.

Dårlig ånde er en tilstand, der får syge til at have en ubehagelig åndelugt. Ud over ondt i halsen er der flere andre faktorer, der kan øge risikoen for dårlig ånde, lige fra den mad, der indtages, dårlig mundhygiejne, rygning og indtagelse af alkoholiske drikke, til visse helbredsmæssige forhold.

Læs også: 5 årsager til dårlig ånde og effektive tips til at slippe af med det

Årsager til dårlig ånde, som du skal vide

Ud over dårlig ånde er dårlig ånde også karakteriseret ved andre symptomer som ubehag i munden, hvid tunge, bitter fornemmelse og mundtørhed. Der er andre faktorer end ondt i halsen, der kan udløse dårlig ånde, herunder:

1. Mad

Den mad, du spiser, kan påvirke lugten af ​​din ånde. Der er flere typer fødevarer, der kan forårsage dårlig ånde, såsom løg, hvidløg, ost, fisk, krydret mad, sodavand eller kaffe. Derudover kan madrester, der er tilbage eller sidder fast i tænderne, også udløse dårlig ånde.

2. Brug af tandproteser

Folk, der bærer tandproteser, er også tilbøjelige til dårlig ånde. Desuden, hvis proteserne ikke bruges korrekt, fordi det kan føre til infektion. Hvis det er tilfældet, vil risikoen for dårlig ånde være større.

3. Ikke at holde rent

Hvis du ikke holder dine tænder og mund rene, kan det også forårsage dårlig ånde. Denne tilstand opstår oftest, fordi du sjældent børster dine tænder, så plak kan opbygges og forårsage lugt.

Læs også: Kan tandsten være årsagen til dårlig ånde?

4. Mundtørhed

Der er en tilstand, der kaldes mundtørhed, og denne vil have indflydelse på produktionen af ​​spyt. Faktisk fungerer spyt som en mundrens, også fra madrester. Når munden er tør, vil produktionen af ​​spyt falde. Det er det, der forårsager dårlig ånde.

5. Cigaretter og alkohol

Folk, der aktivt ryger og indtager alkoholholdige drikkevarer, er også mere tilbøjelige til dårlig ånde. Stoffer fra cigaretter og alkohol kan efterlades i munden og forårsage dårlig lugt.

6. Graviditet

Kvinder, der er gravide, er også tilbøjelige til at få dårlig ånde. Fordi en kvinde under graviditeten er mere tilbøjelig til at opleve kvalme og opkastning. Det er det, der forårsager dårlig ånde under graviditeten. Derudover kan dårlig ånde også opstå på grund af hormonelle ændringer til dehydrering under graviditeten.

7. Sygdomshistorie

Dårlig ånde kan også optræde som et symptom på visse sygdomme. Derfor er der flere tilstande, der kan forårsage dårlig ånde eller halitosis. Helbredstilstande, der kan udløse dårlig ånde, omfatter bihulebetændelse, lungebetændelse, influenza, tonsillitis, cancersår, bronkitis og diabetes. En historie med andre sygdomme, såsom laktoseintolerance, GERD eller mavesyresygdom, leversygdomme og nyrelidelser kan også forårsage dårlig ånde.

Læs også: Sådan slipper du af med dårlig ånde naturligt

Stadig nysgerrig efter dårlig ånde, og hvad forårsager det? Bare spørg lægen i appen. Du kan nemt kontakte lægen via Video/Taleopkald og Chat. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, download nu i App Store og Google Play!

Reference
Ny sundhedsrådgiver. Tilgået 2020. Dårlig ånde fra halsen.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Dårlig ånde.