Nyfødte babyer bør ikke pierces først, det er den rigtige alder

, Jakarta – Mødre er helt sikkert glade, når de finder ud af, at den fødte baby er en pige. Tidligere ville moderen have forberedt det bedste til den lille datter. Startende fra værelset, en ny seng, tøj, bleer og andre forberedelser. Hvis dit barn er en pige, tænker du måske på at få dit barns ører med det samme.

Nogle forældre tror også, at pierce en baby så tidligt som muligt vil undgå traumer af smerte senere i livet. Men for nogle andre mødre tænker de noget andet og har ondt af at skulle pierce en nyfødt baby. Men fra et medicinsk synspunkt, hvilken er mere passende at gøre? Er det sikkert at lave en nyfødt ørepiercing?

Den rigtige alder for piercing

Det, man frygter mest, når man piercerer en nyfødt, er risikoen for infektion. Dr. Dyan Hes, en børnelæge fra New York, sagde, at proceduren for piercing af en baby bør udføres så meget som muligt af en læge eller specialist på et hospital. Det skyldes, at det professionelle personale på hospitalet bestemt bedre forstår princippet om sterilitet af værktøj og miljø. Han anbefaler også, at man venter på, at barnet er omkring to måneder gammelt, før man får det piercet.

Selvom infektion er meget usandsynlig, hvis en baby under to måneder gammel har en hudinfektion og feber, kan komplikationerne være alvorlige. I dette tilfælde kan lægen være nødt til at tage kulturer af barnets blod og urin for at udelukke systemisk eller generaliseret infektion. Men den gode nyhed, det sker sjældent. Faktisk bliver de fleste babyer i mange lande piercet umiddelbart efter fødslen og udvikler ingen infektioner.

Sikre øreringe

Hvis den lille prinsesse ønsker at blive parret med øreringe, anbefaler eksperter at vælge øreringe lavet af sølv, platin, guld eller rustfri knapformet ved piercing. Ringformede øreringe anbefales ikke. Øreringe lavet af ædelmetal og rustfrit stål knapformet for at minimere risikoen for infektion og udslæt. Dr. Tsipporan Shainhouse, en pædiatrisk hudlæge fra Californien sagde, at nogle metaller, især nikkel, ofte forårsager reaktioner såsom kontaktdermatitis og allergiske reaktioner.

Ved piercing af små børn anbefales mødre at bruge øreringe, der er små og passer i ørerne, og som ikke har hængende eller skarpe ender. Vær opmærksom på, at små genstande kan udgøre en kvælningstrussel. Derudover har små genstande også mulighed for at tilstoppe den ydre øregang eller næse, hvis moderens barn leger med den, eller genstanden slippes, når barnet opstår.

Alternativt kan øreringe, der er ringformede eller har hængende ender, blive fanget i tøj eller let kan trækkes af moderens baby. Hvis dit barns øreflip er revet i stykker, vil det tage en plastikkirurg til at behandle det.

Behandling efter piercing

Det, der skal overvejes af mødre, når deres lille datter bliver piercet, er at passe godt på det for at forhindre infektion. Efter piercing skal du sørge for altid at rense dit barns ører grundigt, både foran og bagpå med alkohol og vatpind . Lægen kan give dig en antibiotisk salve til at lægge på dit barns øre. Påfør salven efter moderen har renset den med alkohol.

Sørg også for, at moderen regelmæssigt renser barnets ører morgen og aften i cirka en uge. Øreringe, der er blevet brugt, bør også vendes flere gange om dagen. Øreringe, der først bruges, bør bruges i cirka 4 til 6 uger, før du udskifter dem med nye.

Ovenstående er for at undgå muligheden for, at hullet lukkes igen. Ringformede øreringe, der næsten er fastgjort til øret, er nok det bedste og sikreste valg, hvis du vil udskifte den knapring, du først havde på.

Det viser sig, at det giver fordele at få et barn piercet i en tidlig alder. Børn, der blev piercet som babyer, vil have risiko for at udvikle keloider eller ar, der bliver mindre. Keloider eller ar kan normalt forekomme på det gennemborede område og er mere almindelige hos mørkhudede børn. Forskning viser, at keloider generelt forekommer hos børn, der bliver piercet efter 11 års alderen. Hvis en keloid dannes, vil det kræve injektioner og mindre operation for at fjerne det.

Er moderen stadig i tvivl eller har oplevet irritation, kan hun også straks spørge lægen kl . Diskuter med læger gennem appen det bliver mere praktisk, for det kan gøres via Snak eller Stemmeopkald/videoopkald når som helst og hvor som helst. Mor mangler bare Hent apps på Google Play eller App Store.

Læs også:

  • 5 årsager til for tidligt fødte babyer
  • Gravide kvinder er forbudt at drikke isvand, myter eller fakta
  • Næringsstoffer, som gravide kvinder skal opfylde i tredje trimester