Disse er fordelene ved mælkefisk for sundheden

"Mælkefisk er en type ferskvandsfisk, som ofte indtages af indonesernes befolkning. Ikke alene smager den lækkert, denne fisk viser sig at give et utal af sundhedsmæssige fordele, du ved. Næringsindholdet i det kan forhindre dig i hjertesygdomme, anæmi, synsproblemer og andre sygdomme."

, Jakarta – Hvem kender ikke mælkefisk? Mælkefiskenes levested er faktisk i havet. Denne fisk er dog i stand til at leve i ferskvand og brakvand. Det er derfor, mælkefisk dyrkes i vid udstrækning som ferskvandsfisk. I Indonesien er mælkefisk en type fisk, der ofte indtages. På trods af at den har tynde og små pigge, har denne fisk en lækker smag.

Ikke kun smager det lækkert, mælkefisk viser sig også at indeholde et utal af sundhedsmæssige fordele, du ved! Denne fordel kommer naturligvis fra de forskellige næringsstoffer, der er indeholdt i mælkefisk. Nå, her er de forskellige fordele ved mælkefisk, som du har brug for at kende.

Læs også: Vigtigheden af ​​at spise fisk, her er 4 fordele

Fordele ved mælkefisk for sundheden

Før du diskuterer fordelene ved mælkefisk for sundheden, skal du vide, hvilke næringsstoffer der er indeholdt i denne fisk. Mælkefisk er en type fisk med den bedste kilde til protein. Der er mindst 20 gram protein i 100 gram mælkefisk. Ud over protein indeholder mælkefisk fedt, fosfor, kalium, calcium, natrium og jern.

Nogle af vitaminerne i mælkefisk, f.eks. vitamin A, vitamin B og omega-3 fedtsyrer (EPA og DHA). Af alle disse næringsstoffer er mælkefisk i stand til at give følgende sundhedsmæssige fordele:

1. Sundt hjerte

Mælkefisk indeholder gode fedtstoffer, der kan sænke triglycerider og kolesterol i blodet. Dette er meget vigtigt for at kontrollere blodtrykket, som er direkte relateret til hjertesundhed. Omega 3-fedtstoffer i mælkefisk er også i stand til at forhindre udviklingen af ​​risikoen for hjerte-kar-sygdomme, såsom hjertesygdomme og slagtilfælde.

2. Oprethold øjensundhed

A-vitamin er kendt for sine fordele for øjensundheden. Nå, mælkefisk indeholder vitamin A og andre næringsstoffer såsom B-vitaminer, lutein og omega-3, som også understøtter øjets sundhed.

3. Forbedre hjernens funktion

Hvis A-vitamin er kendt for at kunne nære øjnene, er omega 3 fedtstoffer kendt for deres fordele for hjernens funktion. Indholdet af omega-3 fedtstoffer, proteiner og antioxidanter i mælkefisk kan opretholde hjernens sundhed og funktion. Der har været mange undersøgelser, der viser, at omega 3 kan forbedre hukommelsen og koncentrationen.

Læs også: Tips til maksimale fordele ved at spise fisk

4. Oprethold sunde knogler og tænder

Ikke kun mælk og dens afledte produkter, mælkefisk indeholder også tilstrækkelig calcium og fosfor til at opretholde sunde knogler og tænder. Regelmæssigt indtag af mælkefisk kan reducere risikoen for knoglesygdomme, såsom rakitis og osteoporose.

5. Forebygger risikoen for anæmi

Indholdet af folat og jern i mælkefisk spiller en rolle for dannelsen af ​​røde blodlegemer. Derfor kan regelmæssig indtagelse af mælkefisk forhindre risikoen for at udvikle anæmi, som er mangel på røde blodlegemer.

6. Oprethold kropsudholdenhed

Næringsstofferne i mælkefisk er også i stand til at øge dannelsen af ​​immunceller i kroppen. Hvis dit immunsystem ønsker at forblive vågen, så sørg for at spise denne ene fisk regelmæssigt.

Læs også: Disse er 4 fordele ved at holde fisk for sundheden

Det er de forskellige sundhedsmæssige fordele, du kan få ved at indtage mælkefisk. Hvis du har andre spørgsmål om mælkefiskernæring, så kontakt ernæringseksperten gennem applikationen lige! Du kan kontakte en ernæringsekspert, når du vil, og spørge så meget, du vil.

Reference:

Ministeriet for Maritime Anliggender og Fiskeri i Republikken Indonesien. Tilgået i 2021. Utallige fordele og ernæring af mælkefisk til sundhed.

Lev stærkt. Tilgået 2021. The Milkfish Diet.