Ofte ignoreret, 6 årsager til beskadiget øjenhinde

, Jakarta - Øjne er et af de vigtigste organer i den menneskelige krop. Hvis de ikke vedligeholdes ordentligt, kan øjnene blive påvirket af flere typer sygdomme, såsom makuladegeneration, makulære huller, retinitis pigmentosa, nethindeløsning, retinal tårer og epiretinal membran.

En af de mest almindelige øjensygdomme er nethindeskader. Nethinden i sig selv er et tyndt lag bagerst i øjet og indeholder millioner af celler, der er følsomme over for lys. Nethinden er også en nervecelle, der modtager og regulerer visuel information i hjernen via synsnerven.

Hvis en persons nethinde er beskadiget, er symptomet sløret syn, såsom flydende pletter eller spindelvæv, der blokerer synet. Der er flere ting, der forårsager nethindeskader, nemlig:

1. Diabetisk retinopati

Diabetisk retinopati er en af ​​årsagerne til beskadiget nethinde i øjet. Diabetisk retinopati er en komplikation af diabetes mellitus, der forårsager skade på nethindens blodkar. Denne tilstand får nethinden til at svulme op, eller der er unormale blodkapillærer, der brister, hvilket resulterer i sløret eller nedsat syn.

2. Makuladegeneration

Årsagen til beskadigelse af øjets nethinde er makuladegeneration. Makuladegeneration er skade på midten af ​​nethinden, der gør synet sløret eller utilgængeligt for synet. Makuladegeneration er opdelt i to, nemlig tør og våd. Generelt starter de første symptomer som en tør form og udvikler sig til vådhed i det ene eller begge øjne.

3. Retinitis Pigmentosa

En af de andre årsager til beskadiget nethinde er retinitis pigmentosa. Retinitis pigmentosa er en degenerativ sygdom, der påvirker nethinden. Ændringer i nethindens reaktion på lys gør, at patientens evne til at se aftager over tid. Denne sygdom forårsager dog ikke blindhed.

4. Rive i nethinden

Retinale tårer er årsagen til skader på øjets nethinde. Dette sker ved krympning af glaslegemet, som er et gelformet væv på indersiden af ​​øjeæblet, så laget bag øjeæblet trækkes. I dette område er nethindens placering, så den kan trækkes og rives i stykker, hvis trækket der opstår er stort nok.

5. Epirentinal membran

Eprentinal membran er en af ​​årsagerne til nethindeskader i en persons øjne. Sygdommen er et fint arvæv, ligner en tynd gennemsigtig hinde, der krøller og klæber over nethinden. Dette forårsager et ryk i nethinden, som gør synet sløret.

6. Nethindeløsning

Tilstanden er også en af ​​årsagerne til beskadiget nethinde i øjet. Nethindeløsning opstår, når udsivning af væske trænger ind gennem en nethindeoverrivning og tvinger nethinden til at løfte sig fra sit støttevæv. Denne tilstand ses ved tilstedeværelsen af ​​væske under nethinden.

Beskadiget nethindebehandling

Behandling, når nethinden er beskadiget, er gennem kirurgi. Nogle måder at behandle en beskadiget nethinde i øjet, der kan gøres, er:

  • En indsprøjtning af øjenmedicin, som normalt er rettet mod glaslegemet eller en klar gel i øjet. Det bruges til at behandle våd makuladegeneration, diabetisk retinopati og ødelagte blodkar i øjet.
  • Cyropexy, frysning af øjets ydre væg som en måde at behandle en revet nethinde på. Den har til formål at bremse skaden forårsaget af såret og genoprette nethinden, så den ikke bevæger sig fra øjeæblets væg.
  • Virektomi, geludskiftningskirurgi på glaslegemet ved at indsprøjte gas, luft eller væske i øjet. Det har til formål at behandle nethindeadskillelse, makulært hul, traumer eller infektion i øjet.
  • Laserkirurgi, for at reparere en rift eller et hul i nethinden. Udover at reparere en rift i nethinden, medfører laseropvarmning af den afrevne del af øjet også at der dannes arvæv, som kan binde nethinden med dets støttevæv. Hvis operationen forhastes, når øjet har en rift i nethinden, mindsker det risikoen for nethindeløsning.
  • Skleral Buckling, reparation af øjets overflade med det formål at overvinde nethindeadskillelse. Dette gøres ved at tilføje silikone til den ydre overflade af øjet og kan gøres i forbindelse med andre operationer.

Her er en oversigt over årsagerne til beskadiget nethinde i øjet, som ikke er lille. Hvis du oplever problemer med dine øjne, kan du drøfte dem med en speciallæge på . Den eneste måde er at blive Hent Ansøgning i App Store eller Play Store.

Læs også:

  • Enkle måder at forbedre øjenevnen på
  • 7 nemme måder at bevare øjensundheden på
  • Røde øjne, lad det ikke blive hængende!