Effektive måder at forebygge brysttumorer på

Jakarta - Brysttumorer er uden tvivl et af de mest almindelige sundhedsproblemer hos kvinder. Årsagen er, at brysttumorer ofte forårsager smerte, selvom de er ret godartede. Udelukk heller ikke, at tumorceller kan blive ondartede, hvilket refererer til brystkræft.

Kort sagt er der to typer brysttumorer, nemlig godartede og ondartede. Denne anmeldelse vil fokusere mere på benigne brysttumorer, også kendt som fibroadenom i den medicinske verden.

Læs også: Kan godartede fibroadenom tumorer forårsage brystkræft?

Klumper i brystvæv

Fibroadenom eller fibroadenom mammary (FAM) er den mest almindelige type godartet tumor, der opstår i brystområdet. Formen på FAM er rund med faste grænser og har en sej konsistens med en glat overflade. Derudover kan størrelsen af ​​disse klumper forstørres under graviditeten.

Tumoren, som generelt rammer kvinder i alderen 15-35 år, er normalt let at flytte ved berøring. Det er vigtigt at forstå, at denne medicinske tilstand er forskellig fra brystkræft. Forskellen er, at FAM ikke spredes til andre organer over tid, i modsætning til brystkræft, forbliver aka kun i brystvæv.

Så tilbage til det oprindelige problem, hvordan forebygger man egentlig brysttumorer?

Vigtigheden af ​​mammografi og BSE

At tale om, hvordan man forebygger brysttumorer, er stadig sort og hvidt. Årsagen til brysttumorer som fibroadenom er ikke kendt indtil nu. Dette er, hvad der gør, hvordan man forebygger det, er stadig ikke kendt med sikkerhed. Der er dog i det mindste nogle anstrengelser, du kan gøre for at finde ud af, om der er ændringer i dine bryster, nemlig:

  • Kvinder, der er fyldt 20 år, anbefales at lave brystundersøgelser mindst én gang hvert 1.-3. år.
  • Hvis du har risiko for brystkræft, anbefales det at få foretaget en mammografiundersøgelse en gang om året.
  • For kvinder i alderen 45-74 år skal der foretages en mammografi hvert 1-2 år.

Læs også: Sådan diagnosticeres fibroadenom, årsagen til forekomsten af ​​brystklumper

Udover mammografiundersøgelse er der også en simpel teknik til at finde forandringer i brystet. Denne metode er kendt som BSE eller brystselvundersøgelse. Ifølge en meddelelse fra sundhedsministeriet kan BSE hjælpe med at opdage ændringer i brysterne. Så hvordan er teknikken?

Læs også : Bliv ikke forvirret, dette er definitionen af ​​brystcyster og tumorer

Som offentliggjort i Generaldirektoratet for sygdomsforebyggelse og -kontrol - Direktoratet for forebyggelse og kontrol af ikke-smitsomme sygdomme, er seks trins BSE til tidlig påvisning af brystkræft som følger:

  • Stå oprejst. Hold øje med ændringer i formen og overfladen af ​​brysthuden, hævelse og/eller ændringer i brystvorterne. Formen på højre og venstre bryst er ikke symmetrisk? Bare rolig, det er normalt.
  • Løft armene op, bøj ​​albuerne og læg hænderne bag hovedet. Skub dine albuer fremad og se på dine bryster, skub derefter dine albuer tilbage og se tilbage på formen og størrelsen af ​​dine bryster.
  • Placer dine hænder på din talje, læn dine skuldre fremad, så dine bryster hænger ned, og skub dine albuer fremad, og stram eller træk dine brystmuskler sammen.
  • Løft din venstre arm op og bøj albuen, så din venstre hånd holder toppen af ​​din ryg. Brug højre hånds fingerspidser til at røre og trykke på brystområdet og se på alle dele af det venstre bryst ned til armhuleområdet. Udfør op-ned bevægelser, cirkulære bevægelser og lige bevægelser fra kanten af ​​brystet til brystvorten og omvendt. Gentag den samme bevægelse på højre bryst.
  • Klem begge brystvorter. Se om der kommer væske ud af brystvorten. Kontakt en læge, hvis dette sker.
  • Indtag en liggende stilling, læg en pude under din højre skulder. Løft dine arme op. Observer det højre bryst og lav de tre bevægelsesmønstre som før. Brug fingerspidserne til at presse hele brystet op til rundt om armhulen.

Ifølge eksperter fra den indonesiske kræftfond bør BSE ske 7-10 dage efter menstruation.

Hvis du vil have mere information om svulster eller brystkræft eller har helbredsproblemer, kan du spørge lægen direkte på appen . Så lad dig ikke lade være endnu Hent Ansøgning Ja. Du kan spørge lægen, bestille tid til behandling på hospitalet og købe medicin uden at skulle forlade huset.

Reference:
Sundhedsministeriet RI - Generaldirektoratet for sygdomsforebyggelse og -kontrol - Direktoratet for forebyggelse og kontrol med ikke-smitsomme sygdomme. Fået adgang i 2021. Seks trin BSE til tidlig påvisning af brystkræft
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Sygdomme og tilstande. Fibroadenom.