8 typer mad, der bedre spises rå

, Jakarta – Ud over at få en mere lækker smag, tilberedes fødevareingredienser før indtagelse for at fjerne bakterier og bakterier indeholdt i dem. Men det viser sig, at der er nogle fødevarer, der er sundere, hvis de indtages, når de stadig er rå. For at få bedre ernæring, prøv at spise disse fødevarer rå.

At spise rå fødevarer er en vej til et sundere liv. Visse fødevareingredienser, især frugt og grøntsager, kan give et optimalt næringsindhold for kroppen, hvis de ikke gennemgår tilberedningsprocessen. I en undersøgelse offentliggjort i Journal of Epidemology i 1998 har forskere afsløret, at en diæt ved at spise rå grøntsager kan reducere risikoen for at udvikle brystkræft, mens at spise masser af frisk frugt kan reducere risikoen for at udvikle tyktarmskræft. Her er 8 typer mad, der er bedre, hvis de indtages rå:

1. Broccoli

Hvis du leder efter en type grøntsag, der er meget sund og meget nærende, så er broccoli svaret. Broccoli indeholder mere C-vitamin, calcium og kalium end alle andre grøntsager. Men derudover indeholder broccoli også sulforaphane, en forbindelse, der kan mindske risikoen for kræft og hjerte-kar-sygdomme. Desværre, sulforaphane vil gå tabt, hvis de udsættes for ild, der er for varm ved tilberedning. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of Agricultural Food Chemistry, sulforaphane vil lettere blive optaget af kroppen, hvis broccolien spises rå.

2. Hvidløg

Hvidløg indeholder en aktiv forbindelse kaldet allicin, hvilket er meget gavnligt for at forebygge hjertesygdomme og sænke risikoen for lungekræft. Tilberedningsprocessen kan reducere niveauet af phytonutrients og gøre allicin svær at optage i kroppen. Medmindre du er stærk nok til at spise rå hvidløg, foreslår forskere fra USA at hakke hvidløg og derefter lade det sidde i 10 minutter før tilberedning.

3. Paprika

Peberfrugt er kendt for deres meget høje indhold af C-vitamin. Men ifølge National Institutes of Health i USA vil C-vitaminindholdet i peberfrugter gå tabt, hvis det tilberedes ved temperaturer over 190 grader Celsius. Indholdet af andre peberfrugter, såsom vitamin B6 og vitamin E reduceres også.

4. Kål

En undersøgelse viste, at kvinder, der spiste fire eller flere portioner råkål om ugen, havde 72 procent mindre risiko for at udvikle brystkræft end kvinder, der kun spiste to portioner.

5. Bit

Rødbeder er også en type grøntsag, der har mange sundhedsmæssige fordele. Roer indeholder vitamin A, B, C og forskellige mineraler, såsom kalium, magnesium og jern, samt fibre. Regelmæssig indtagelse af roer kan øge immuniteten og forbedre blodcirkulationen. Men det er bedst at spise rødbeder rå. Fordi madlavningsprocessen vil reducere folinsyreniveauet til kun 25 procent.

6. Kokosnød

Selvom den kan give en velsmagende smag, når den laves til kokosmælk, er denne frugt mere nærende, når den spises rå. Fedtindholdet i kokos kan forbedre hjerte- og hjernesundheden. Hvis det forarbejdes eller forarbejdes, går det gode næringsindhold i kokosnødden tabt.

7. Nødder

Kan du lide at spise nødder? Prøv at spise mandler, cashewnødder, hasselnødder og valnødder direkte uden at blive forarbejdet, så får du optimal ernæring, som kan sænke det dårlige kolesterol og hjælpe med at overvinde kredsløbsproblemer samt kardiovaskulære systemsygdomme.

8. Rød Chili

Ligesom peberfrugt er rød chilipeber også høj i vitamin C, vitamin B6, E og magnesium. Desværre, hvis tilberedt i en temperatur, der er for høj, så vil det gode næringsindhold gå tabt.

Hvis du vil vide mere om visse fødevarer og næringsindholdet i dem, skal du bare spørge din læge ved hjælp af appen . I , kan du kontakte lægen via Stemme/videoopkald og Snak. Du kan også købe forskellige sundhedsprodukter hos . Det er meget nemt, bare bliv bestille via appen og din ordre bliver leveret indenfor en time. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play.