6 fordele ved jojobaolie til skønhed i ansigtet

"Ligesom andre æteriske olier har jojobaolie ingredienser, der er gavnlige for ansigtshudens skønhed. Regelmæssig brug af jojobaolie vil give beskyttelsesfordele, behandle acne og forsinke ansigtshudens aldring. Sørg for, at du ikke er allergisk over for denne olie ved at teste den først."

, Jakarta – Jojoba er en plante, der vokser i Nordamerika. Jojobaplanten, der vokser i dette ørkenklima, producerer en nød med mange helbredende egenskaber. Frøene fra jojobaplanten kan laves om til olie. Jojobaolie er skånsom nok til at blive brugt i blandinger med andre æteriske olier.

I dag bruger mange mennesker jojobaolie som en del af deres hudplejerutine. Der er masser af beviser for at understøtte brugen af ​​ren jojobaolie som et middel mod acne, tør hud og andre hudsygdomme.

Læs også: Pas på, disse 6 vaner kan skade din hud

Anerkend anvendelsen af ​​jojobaolie til ansigtshud

Fra fugtgivende til behandling af acne, her er nogle af fordelene ved jojobaolie til ansigtshudens skønhed:

1. Beskytter huden

Jojobaolie indeholder mange antioxidanter, såsom vitamin A og E, og omega-6 fedtsyrer, som er vigtige komponenter i hudbeskyttelse. Disse stoffer fungerer også som fugtighedsbevarende midler, der arbejder for at opretholde hudens fugtighed. Dette beskyttende lag, kombineret med den anti-inflammatoriske effekt af vitamin E, giver huden den vejrtrækning, den skal bruge for at fokusere på heling.

2. Overvinde acne

Sammensætningen af ​​jojobaolie gør det muligt at efterligne hudens talg, så jojobaolie er nyttig til at balancere huden ved ikke at producere overskydende olie i områder af huden, som den ikke har brug for.

Jojobaolie er også antimikrobiel, som kan afværge visse typer bakterier, hvilket gør det til et godt valg til acne-udsat hud. Du kan påføre et par dråber jojobaolie på dit ansigt med en vatrondel efter rensning og brug af toner.

3. Forsinker ældningstegn

Jojobaolie er naturligt rig på vitamin E, dens antioxidant hjælper huden med at forsvare sig mod frie radikaler, der kan forårsage for tidlig aldring og hudskader.

Jojobaolie er også rig på aminosyrer, som er byggestenene i kollagen. Som følge heraf reduceres og forsinkes udseendet af fine linjer og rynker samt forbedringer i hudens tekstur, farve og elasticitet.

Læs også: 6 fejl, når du laver ansigtsbehandlinger

4. Lindrer tør hud

I lighed med andre olier er jojobaolie fantastisk til at lindre tør, irriteret hud. Det har også anti-inflammatoriske egenskaber, der hjælper med at lindre huden, samt giver den hydrering, den skal bruge for at komme sig.

5. Overvinde forkølelsessår

Jojobaolie indeholder docosanol (den aktive ingrediens i håndkøbs forkølelsescremer), som hjælper med at forhindre virus i at trænge ind i sunde hudceller. Påfør blot fortyndet jojobaolie på forkølelsessår med en ren vatpind.

6. Fjern makeup

Du kan bruge jojobaolie til at fjerne makeup, fordi den er let og ikke fedter. Derfor kan jojobaolie bruges som makeupfjerner. Masser et par dråber jojobaolie ind i dit ansigt, og lad det virke i cirka et minut. Fugt en blød vaskeklud med varmt vand og fjern forsigtigt makeup.

Læs også: For maksimal skønhed, følg denne koreanske hudplejeordre

Sådan bruger du jojobaolie som ansigtshudpleje

I modsætning til nogle andre æteriske olier skal jojobaolie ikke fortyndes og kan påføres direkte på huden. Før du bruger jojobaolie eller andre kosmetiske produkter for første gang, bør du lave en lappetest for at sikre dig, at du ikke er allergisk.

Du kan lave en patch-test ved at følge disse trin:

  • Påfør på den indvendige arm så meget som tre eller fire dråber jojobaolie.
  • Dæk området med en bandage og vent 24 timer.
  • Fjern bandagen og undersøg huden nedenunder. Hvis der ikke er tegn på kløe, rødme eller irritation, så er du sikker.

Hvordan man bruger jojobaolie afhænger af det ønskede resultat. Du kan bruge den som læbepomade til at fugte tørre og sprukne læber, eller du kan påføre den i hele ansigtet, inden du går i seng, som et serum. anti aldring.

Det er, hvad du behøver at vide om fordelene ved jojobaolie for hudens skønhed. Hvis det viser sig, at du ikke er kompatibel med denne olie og oplever bivirkninger, skal du straks kontakte din læge via applikationen at få behandling. Kom nu, HentAnsøgning nu!

Reference:

Healthline. Fået adgang i 2021. 13 grunde til at tilføje jojobaolie til din hudplejerutine
Forebyggelse. Tilgået 2021. 11 måder at bruge jojobaolie til sundere hud og hår, ifølge hudlæger
Hverdagssundhed. Fået adgang i 2021. Beyond Coconut: 7 andre naturlige olier til glat og strålende hud